Četvrtak, Kolovoz 17, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

U đurđevačkoj Gimnaziji održano predavanje o promicanju tolerancije, jednakosti i ljudskih prava

Đurđevac - Razno

Verica Rupčić - Gimnazija Djurdjevac 2017Đurđevačka Gimnazija Dr.Ivana Kranjčeva provodi  projekt  IMAGINE Erasmus+, u okviru kojega je predsjednica Županijske skupštine i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić održala predavanje učeničkom timu. Predavanju su prisustvovale i članice nastavničkog tima ravnateljica Nevenka Lončar te profesorice Dušanka Vergić i Ana Huzjak Kišivan kao koordinatorica projekta.

 

Predavanje i predstavljanje publikacije povodom 220. obljetnice bitke kod Verone

Đurđevac - Kultura

Pozivnica Napoleonski ratovi 2017Na inicijativu Ivana Hodalića koji je 2012. godine objavio knjigu pod naslovom Iz povijesti Đurđevačke Podravine: kako su hrvatski krajišnici „zarobili“ Napoleona 1796. godine Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu organizira obilježavanje 220. obljetnice bitke kod Verone u kojoj su sudjelovali hrvatski krajišnici iz Đurđevca. Članovi Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu Nikola Cik, Ivan Hodalić i Vladimir Miholek pripremili su prigodnu publikaciju s tekstovima o povijesti Đurđevečke krajiške (graničarske) pukovnije i popisima nekih graničara iz đurđevečke Podravine koji su sudjelovali u Napoleonskim ratovima.

   

Predstavljanje kalendara-plakata poezije za 2017. posvećenog Mari Matočec

Đurđevac - Kultura

Kalendar plakat 2017Kalendar-plakat poezije jedan je od godišnjih projekata Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu koji uspješno ostvarujemo već 17 godina. Na ovaj način nastojimo popularizirati podravske pjesnike i njihovo stvaralaštvo. Ovogodišnji kalendar-plakat poezije posvećen je hrvatskoj književnici i političarki Mari Matočec (1885.-1967.) povodom 50. obljetnice smrti. Urednica ovogodišnjega kalendara-plakata poezije je sveučilišna prvostupnica povijesti umjetnosti i komparativne književnosti Mihaela Cik.

 

„Vincekovo 2017.“ u Đurđevcu

Đurđevac - Udruge

VincekovoUdruga vinogradara i voćara Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca organiziraju tradicionalnu manifestaciju „Vincekovo 2017.“ u Đurđevcu. VINCEKOVO označava rađanje i buđenje prirode i drevni je običaj toga dana ići po prvi put u novoj godini u pohode vinogradu. Manifestacija obilježavanja „Vincekova 2017.“ održati će se u vinogradu OPG-a Marijana Vujić,  Mali kostanj, dana 21.siječnja 2017. godine (subota) u 12,00 sati.

   

20. izložba mladih vina "Vincekovo 2017." u Virju

Podravina - Razno

Vincekovo Virje 2017Udruga vinogradara, voćara i pčelara općine Virje organizira izložbu mladih vina "Vincekovo 2017.", koja če se održati 20. siječnja 2017. godine u Društvenom domu u Virju, s početkom u 18,00 sati. Ocijenjeno je 210 uzoraka bijelih i crnih vina koje možete degustirati u zakazano vrijeme. Dodijeljeno je 30 zlatnih, 123 srebrnih i 38 brončanih medalja te 8 priznanja, a nažalost 11 vina je odbačeno. Rezultate ocjenjivanja vina možete pogledati u nastavku ovog teksta.

 

Karate klub Đurđevac najbolji klub na najjačem natjecanju u Europi

Đurđevac - Sport

Samobor 01U Samoboru je 13.01.-15.01.2017 održan jedan od najjačih turnira u ovom dijelu Europe koji je okupio 2100 natjecatelja iz 241 klubova iz 27 država. Sa samo 7 natjecatelja u izrazitoj jakoj konkurenciji Karate klub Đurđevac osvojio je 3 zlatne i 2 srebrne medalje te time bili najbolji klub na turniru i ostvario najbolji rezultat u povijesti kluba. Uspjeh je još veći kada vidimo da su ispred njih nacionalne reprezentacije Italije, Azerbejdžana, KS USK BiH i Slovačke, a sljedeći po redu je Karate klub Đurđevac, prvi od svih klubova.

   

Slavko Tucaković predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Izbori SDP Kckz zupanije 15012017 007Za predsjednika SDP-a Koprivničko - križevačke županije izabran je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, sa osvojenih 479 glasova ili 54,37% od ukupno 881 važećih glasova. Na izborima za predsjednika županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije od ukupno 1.560 članova SDP-a u Koprivničko- križevačkoj županiji glasala su 883 člana. Važeći je 881 listić, dok su 2 listića ne važeća. Slavko Tucaković je dobio više glasova od protukandidata Mladena Kešera, načelnika općine Kalnik, 54,47 % (479 glasa), dok je Kešer dobio 45,63 % (402 glasa).

 

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova utvrdilo aktivnosti u narednom razdoblju

Županija Kc-kž - Razne vijesti

PZRS 2017Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je na redovitoj sjednici utvrdilo aktivnosti u narednom razdoblju, a sukladno programu rada za 2017.godinu. Predsjednica Verica Rupčić je podsjetila na obvezu te je dogovoreno da će članice i članovi Povjerenstva, kao i suradnice iz Stručne službe sudjelovati na edukaciji za uvođenje načela ravnopravnosti spolova u redovne procese administracije na središnjoj i županijskim/gradskim razinama u okviru twinning projekta „Podrška ravnopravnosti spolova“.

   

Zar nikog nije briga što nije očišćeno?

Budrovac - Razno

Ceste u Budrovcu 14012017 001Ono što morate je plaćanje komunalne naknade Gradu Đurđevcu, a on će, možda, očistiti puteve i ceste. Danas oko 14,00 sati još nije bila očišćena cesta u dijelu do Bilogorske do raskršća kod škole u Budrovcu (prema Kalinovcu). Uskoro nakon što smo snimili taj dio prolazi stroj Komunalnih usluga Đurđevac iz pravca Kalinovca i očisti samo desnu stranu ceste i.... ode. Druga strana je još neočišćena, kao ni raskršće, ali niti dio puta prema tzv. Delkima gdje ima i starijih stanovnika. Zvali smo Komunalne usluge, predočili problem, ali ništa se ne događa (17,00 sati).

 

Danijel Kovačević povjerenik Demokratske stranke žena za Kc-kž županiju

Đurđevac - Politika

Danijel Kovačević 2017Demokratska stranka žena (DSŽ) počela je s aktivnim djelovanjem u politici u Koprivničko-križevačkoj županiji. Predsjedništvo Demokratske stranke žena, na svojoj sjednici održanoj u Zagrebu, dana 12.01.2017. godine, donijelo je odluku kojom se Danijel Kovačević iz Đurđevca, imenuje za povjerenika Demokratske stranke žena za Koprivničko-križevačku županiju i Grad Đurđevac.

   

Novo izdanje kalendara Grada Đurđevca / Loša roba zamagljenog sadržaja

Đurđevac - Komentari

Jurjevski kalendar 001Netom prije Božića Grad Đurđevec izdao je kalendar za 2017. godinu. Svake godine u to vrijeme Đurđevčani željno iščekuju novi kalendar, a tako je bilo i ove. No, sada su mnogi od njih zatečeni i razočarani jer novi kalendar nije ispunio njihova očekivanja. Đurđevčanima se kalendar nije svidio već na prvi pogled. Čime su to sve nezadovoljni? I mi smo prelistali kalendar i utvrdili slijedeće primjedbe:

 

Poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Kc-kž županije

Županija Kc-kž - Razne vijesti

grb zupanijeOdbor za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije poziva građane, pravne osobe i druge organizacijske oblike te njihova tijela za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije. Uz prijedlog se mora priložiti potrebna odgovarajuća dokumentacija, objavljeni rad, analize, prikazi, kritike, pisanje stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultat i druga adekvatna dokumentacija i to prema kriterijima utvrđenim Odlukom o javnim priznanjima Koprivničko-križevačke županije.

   

Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Đurđevca

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacGrad Đurđevac je raspisao Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Đurđevca. Prijedlog za dodjelu javnih priznanja može se dati i posthumno, sukladno utvrđenim kriterijima, a može se dodijeliti i skupini osoba ukoliko je određeno ostvarenje ili doprinos rezultat njihovog zajedničkog rada. Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja upućuju se Odboru za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Đurđevca, na adresu: Stjepana Radića 1, Đurđevac, a rok za podnošenje prijedloga je do 23. siječnja 2017. godine.

 

Završetak akcije "Samo 1 kuna", prikupljeno 14.351,29 kn

Đurđevac - Udruge

A je to 1 kuna 2017Udruga “A je to” Art – Podravina otvorila je i izbrojila pred 5 svjedoka 43 kutije postavljene za malog Mihaela pod nazivom akcije “SAMO 1 KUNA”. Prebrojavanje se održalo u vjenčaoni u Starom gradu u Đurđevcu s početkom u 19:30 sati. Kao svjedoci nazočili su Marija Furdić, Marko Rac, Mario Kaniški, Robert Rodman i Jura Tomrlin. Sveukupno je izbrojeno 14.351,29 kn. Brojanje je završilo u 21:06 sati.

   

Bolnica u Koprivnici zabranila posjete bolesnicima na dva tjedna zbog gripe

Županija Kc-kž - Razne vijesti

bolnica KCZbog sezone gripe u Koprivničko-križevačkoj županiji od 5.1.2017 godine prema preporuci Povjerenstva za bolničke infekcije do daljnjeg su ZABRANJENE POSJETE bolesnicima hospitaliziranim na odjelima bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici. S današnjim datumom u Bolnici je registrirano 14 pacijenata s dijagnozom ili sumnjom na sy. Influenze pa se primjenjuju posebne mjere postupanja što uključuje i zabranu posjeta. Očekivane mjere su u trajanju od dva tjedna ili do opoziva.

 

Prof. dr. sc. Velimir Piškorec nagrađen godišnjom nagradom za popularizaciju i promidžbu znanosti

Đurđevac - Kultura

Velimir Piškorec 2016U Hrvatskome saboru održana je svečana dodjela Državnih nagrada za znanost. Nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručili su predsjednik Hrvatskoga sabora, ujedno i predsjednik Odbora za dodjelu nagrada gospodin Božo Petrov i ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić. Državnom nagradom za znanost za 2015. godinu nagrađeno je 29 znanstvenika, od kojih pet za nagrade za životno djelo. Među laureatima je i Đurđevčan prof. dr. sc. Velimir Piškorec koji je dobio godišnju nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti.

   

Grad Đurđevac ostavio u mraku svoja prigradska naselja u vrijeme blagdana

Đurđevac - Komentari

Budrovac nocu iza 24 sata 2016Đurđevac je u Novu godinu ušao blistajući od silnih žaruljica koje su bile postavljene po centru i oko Starog grada, a neke su dugo svijetlile i po danu. Lijepo, svaka čast. A sad ona „tamna strana“ priče. Prigradska naselja, kojima je komunalna naknada dignuta za 100% još 2015., ostala su u mraku. Nije koristila niti intervencija, početkom dvanaestog mjeseca, kod komunalnog pročelnika. Očito nije on taj koji odlučuje o javnoj rasvjeti, ali niti o mnogočemu drugom. Iako smo o tome već pisali (vidi OVDJE) ništa se nije promijenilo, pa smo tako morali po mraku lutati od susjeda do susjeda čestitajući im Novu godinu.

 

U Goli otvorene jaslice

Podravina - Razno

Otvorenje jaslica Gola 02012017 002Mještanima Gole je njihova općina priredila posebno lijep početak 2017. godine jer su već prvog radnog dana otvorene jaslice Dječjeg vrtića "Zvončić". Jaslice su uređene financijskom suradnjom sedam općina, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko milijun i pol kuna. Ovo je treći vrtić koji djeluje na području Općine Gola, a svakako treba naglasiti da su svi besplatni, odnosno da boravak djece u potpunosti financira općina. Dokaz je to dobrog rada i aktivnosti Općine, kojoj je prioritet bolja demografska slika, a time opstojnost općine i županije te ravnomjerni razvoj Hrvatske.

   

Šokantno: lovac ustrijelio psa, evo što kaže policija

Đurđevac - Razno

Dogo argentino 2017Na jednoj Facebook stranici osvanula je fotografija i vijest o smrti psa Arona, pasmine Dogo argentino i to navodno od puške lovca. Pas je bio u šetnji šumom s vlasnikom te kad je izašao na čistinu, bio je udaljen od vlasnika 15 metara i u tom ga je trenutku ubio lovac sa čeke. Na stranici dalje piše da je lovac jasno vidio da se radi o psu koji je s vlasnikom te da je pozvana policija koja je došla na uviđaj i izjavila kako je to za njih završen slučaj, te da nema ništa sporno u tome što je pas ubijen. Na naš upit dobili smo odgovor iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke:

 

Koncert u Kalinovcu u spomen Tomislavu Franjiću

Podravina - Razno

Koncert Kalinovac 02012017 001Kulturna udruga “Tomislav Franjić” Kalinovac je treći puta organizirala bogati program u spomen Tomislavu Franjiću. Premijera predstave “Na konaku” je održana 26. prosinca, a repriza će biti 6. siječnja. Koncert s bogatim kulturno-umjetničkim programom je održan u ponedjeljak 2. siječnja na kojem su sudjelovali mješoviti pjevački zbor i tamburaški sastav Kulturne udruge “Tomislav Franjić”, polaznici dječjeg vrtića “Bubamara”, KUD “Grgur Karlovčan”, pjevački zbor Udruge umirovljenika, Zborovi Župe sv. Luke evanđelista, Udruga žena “Kalnovčice”, a gošća večeri je bila pučka spisateljica i pjevačica Marica Hasan.

   

Elizabeti Trepotec Marić godišnja nagrada za značajna ostvarenja

Podravina - Razno

Elizabeta Trepotec Marić 2017 1U Hrvatskom saboru svečano su dodijeljene „Nagrade Ivan Filipović“ za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti za 2015. godinu. Nagrade ovogodišnjim laureatima uručili su potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić i predsjednik Odbora za dodjelu "Nagrade Ivan Filipović" Andro Krstulović Opara. Dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo i trinaest godišnjih nagrada. Jedna od dobitnica najprestižnijih godišnjih nagrada iz područja osnovnog obrazovanja je i Elizabeta Trepotec Marić, profesorica povijesti i geografije iz Osnovne škole „Ivan Lacković Croata“ Kalinovac.

 

Josipi Rasinec plaketa na dodjeli nagrade "Dobrotvorka godine"

Podravina - Razno

Josipa Rasinec 02012017Svake godine regionalna zaklada za lokalni razvoj "Zamah" iz Zagreba, vođena idejom da žene u filantropiji zaslužuju više mjesta, dodjeljuje nagradu "Josipa Vancaš – dobrotvorka godine 2016". Ove godine u nominaciji 15 Hrvatica našla se i naša Josipa Rasinec iz Virja. Iako status Dobrotvorke nije ponijela kući ova svestrana i kreativna Virovka okitila se još jednim velikim priznanjem, plaketom. Rekla je : ''Još je jedna plaketa u mojim rukama i ta je posebna. Posebna za mene zato što sam najmlađa ovogodišnja kandidatkinja i zato što je sve ono što činim za svoje udruge i za svoj kraj prepoznato ne samo na županijskoj već i na državnoj razini.

   

Najljepši početak Nove 2017. godine

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Rodilište KC 01012017 002Članice županijske Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Zlatica Gajski i Katarina Budaj predvođene predsjednicom Vericom Rupčić tradicionalno su i ovu godinu započele na najljepši način - posjetom rodilištu koprivničke bolnice. U pratnji predstojnika odjela za ginekologiju i opstetriciju dr. Ivice Stanišića, u opuštenom i veselom ozračju su uputile čestitke rodiljama s dobrim željama u Novoj 2017. godini. Mladim majkama su posebno zahvalile i podijelile radost njihovog majčinstva uz čestitke i cvijeće.

 

Blagdansko druženje u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Dom za starije KC 01012017 007Dugogodišnju tradiciju su nastavile članice Zajednice žena HDZ-a «Katarina Zrinski» posjetom Domu za starije i nemoćne u Koprivnici, gdje su se družile s korisnicima već osamnaesti puta jer upravo toliko godina traje suradnja i blagdansko druženje. Ravnateljica Vesna Križan je zahvalila članicama, koje kontinuirano dolaze čemu se korisnici izuzetno vesele, što je vidljivo i po ispunjenoj dvorani i njihovim ozarenim licima.

   

IN MEMORIAM – VLADO LEŠČAN

Đurđevac - Sjećanja

Vlado LescanVlado Leščan rođen je 27. svibnja 1956. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Đurđevcu, a potom upisao Rudarski i geološko-naftni fakultet na kojem je diplomirao 1981. godine. Radni vijek proveo je radeći na naftnim postrojenjima u Hrvatskoj kao i na svim kontinentima u tvrtki INA NAFTAPLIN CROSCO. Vlado Leščan bio je izuzetno aktivan u društvenom i političkom životu Grada Đurđevca.

 

Razgovor s povodom: Verica Rupčić, predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

Đurđevac - Razno

Verica Rupčić Prateći nedavnu sjednicu Županijske skupštine, na kojoj je usvojen Proračun za 2017. godinu, svjedočili smo pokušaju rušenja Proračuna od strane nezavisnog vijećnika Željka Lackovića, ali i poruci Franji Caru i Verici Rupčić da su nepoželjni u Đurđevcu koja je očito bila okidač i za neprimjerenu hajku na društvenim mrežama protiv Verice Rupčić koju su sproveli njezini sugrađani i susjedi, odlučili smo se na ovaj intervju sa predsjednicom Županijske skupštine Vericom Rupčić.

   

Promocija knjige "Đurđevečki peski"

Đurđevac - Kultura

Knjiga Djurdjevecki Peski 2016 012U đurđevačkoj Gradskoj knjižnici Županijska Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode održala je promociju knjige „Đurđevečki peski“ u kojoj su objedinjena provedena integralna prirodoslovna istraživanja bioraznolikosti Đurđevačkih peski nastala u okviru projekta „Tjedan prirodoslovlja Đurđevački peski 2015“. Promociji je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić koja je pri tom pozdravila sve okupljene te se zahvalila inicijatorima na provedbi ovog „značajnog projekta za našu Županiju, ali i cijelu Hrvatsku“.

 

Župan Koren i zamjenik Sobota primili nove vlasnike tvrtke Haas iz Đurđevca

Županija Kc-kž - Razne vijesti

KcKzz Bauwerk 2016Uoči današnjeg predstavljanja zaposlenicima đurđevačke tvrtke HAAS, u Županijskoj upravi župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima primili su nove vlasnike Haasa, predsjednika Uprave tvrtke Bauwerk Boen Klausa Brammertza i izvršnog direktora Christiana Kocha iz Švicarsk te direktoricu tvrtke Haas Željku Dolenec Čižmešiju.

   

Volonterske aktivnosti 3.b razreda i članova Podmladka Crvenog križa

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Volonteri 3b podmladak CK 2016 024Učenici 3. B razreda i članovi Podmladka Crvenog križa sa svojom učiteljicom Nadom Petrović uključili su se u školski projekat Razvoj filantropske kulture te su se tijekom ovog polugodišta bavili volonterstvom. Tijekom mjeseca listopada i studenog sa svojom učiteljicom posjećivali su starije i nemoćne osobe u Obiteljskim domovima Prelec- Kralj i Lahorke Pintarić i pomagali u nekim aktivnostima uz vođenje voditeljice doma.

 

Predblagdansko druženje u knjižnici

Đurđevac - Udruge

 

Blagdansko druženje u knjižnici 2016 001Tradicionalnim predblagdanskim druženjem Gradske knjižnice Đurđevac i Udruge Mali princ iz Đurđevca završila je vrlo uspješna i kreativna godina i dogovoren budući nastavak suradnje i provođenje programa Ruka prijateljstva i u 2017. godini, a s misijom poticanja i podržavanja procesa uključivanja djece i mladih s teškoćama u razvoju, te osoba s intelektualnim teškoćama u prirodnu društvenu sredinu. Druženje je završeno uz razmjenu darova, prijedloga i ideja o budućim aktivnostima.

   

Niže cijene odvoza otpada od 1. siječnja

Đurđevac - Poduzetništvo

otpad odvozOd 1. siječnja 2017. godine cijene usluga odvoza, odnosno postupanja s otpadom, za korisnike usluga Komunalne usluge d.o.o. Đurđevac trebale bi biti niže od dosadašnjih. Smanjenje cijene je posljedica porezne reforme, odnosno smanjenja PDV-a s 25 na 13 posto. Nadamo se da će Komunalne usluge uskoro i službeno obavijestiti svoje korisnike usluga s izračunom u kojem postotku će biti to smanjenje, a koje bi po našem grubom izračunu trebalo biti u prosjeku oko 10%.

 

Renesansni festival povod je još jednoj međunarodnoj suradnji

Podravina - Razno

Renesansni festival Friesach 2016 001Proteklog su vikenda djelatnici Turističke zajednice grada Koprivnice posjetili srednjovjekovni gradić Friesach u Austriji s ciljem širenja internacionalne mreže partnera. Naime ove godine Renesansni festival je posjetio g. Heinrich Gressel – projektni manager povijesnih manifestacija u Kärtnenu u Austriji te je oduševljen viđenim ponudio suradnju između austrijske i hrvatske manifestacije te je pozvao autora i organizatora Renesansnog festivala na srednjovjekovni božićni sajam u Austriju u Friesach, a istodobno i na sastanak u vezi suradnje.

   

Božićna priredba „Božićna čarolija“ u Kalinovcu

Podravina - Razno

Božićna čarolijaU petak, 16. prosinca, dok je cijelo selo Kalinovac uranjalo u „Božićnu čaroliju“ božićnih ukrasa svakojakih boja i oblika, uvečer, u velikoj sali društvenog doma širio se pravi duh „Božićne čarolije“ koji se rađao cijelo prvo polugodište, ne bi li se predstavio u svom čarobnom sjaju. Uz pregršt igre, pjesme, glume i plesa te vesele zvukove najmlađih, uprizorili su ga učenici Osnovne škole Ivan Lacković Croata sa svojim voditeljima u obliku božićne predstave.

 

Danas se usvaja gradski proračun za 2017.

Đurđevac - Uprava

Proračun 2016Danas se održava 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca na kojoj će se usvojiti proračuna za slijedeću godinu. Kako nije bilo Savjetovanja sa zainteresiranom javošću donosimo vam ovdje dokumente koji će obilježiti slijedeću godinu. Možete pogledati što se planira u komunalnoj izgradnji grada, koliko se troši na plaće, kako planiraju gradske ustanove te još mnogo interesantnih brojki. Proračun će biti usvojen jer gradonačelnik ima većinu sa svojom glasačkom mašinerijom, a teško da će se netko od njih usuditi glasati protiv.

   

Božićna priredba u PŠ Budrovac

Budrovac - Područna škola

Bozicna priredba PS Budrovac 2016 088Prosinac nosi čudesne dane ljubavi, nade i mira, prosinac nosi darove i radost na dječjim licima… Upravo je tako bilo u Budrovcu 17. prosinca 2016. na školskoj priredbi povodom Božića i dočeka Djeda Mraza koju su pripremili učenici Područne škole Budrovac sa svojom učiteljicom Olgom Lazar. Oni su svojim gostima pjevali i recitirali o čaroliji božićne noći, Isusovom rođenju, božićnim kolačićima i božićnom drvcu. Pjevali su i o snježnim oblacima iz kojih padaju bijele pahuljice, ali u svojoj radosti nisu zaboravili ni šumske životinje te su prikazali kako se medo pobrinuo za zimu te koje brige zimi muče malog zeku.

 

Djed Mraz razveselio mališane u Đurđevcu

Đurđevac - Razno

Djed Mraz Djurdjevac 2016 Na Trgu sv. Jurja danas je održan Adventski sajam na kojem su sudjelovali OPG-ovi, domaće radinosti, udruge i obrazovne institucije koje su prezentirale i prodavale prigodne božićne ukrase, suvenire, slastice i domaće proizvode. Dok su čekali dolazak Djeda Mraza publiku je zabavila predstava Male Drame kazališta Đurđevac te nastupi učenika Osnovne škole Grgura Karlovčana i polaznika vrtića Maslačak. Dobar ugođaj sunapravili i članovi Biciklističkog kluba Đurđevac i Moto kluba Legenda koji su obučeni kao Djeda Mrazovi stigli na biciklima i motorima. A zatim je došao Djed Mraz.....

   

Stranica 9 od 65

Miljenko Šestak

Nova vijest

Još pozdrava iz svijeta robota!

Još pozdrava iz svijeta robota!

Prvo nešto iz prošlosti. Znate li da se roboti prvi puta spominju negdje već oko 7. stoljeća prije naše ere.... I to na Zapadu u grčkom mitu o Talosu brončanom mehaničkom kolosu koji je čuvao otok Kretu od mogućeg nepoželjnog upada. Mehanički je brončani kolos mogao uništavati ljude i brodove...

Opširnije...

Izlet u robosvijet

Izlet u robosvijet

Čuli ste već za tri zakona robotike Isaaca Asimova?! Vjerojatno ste čuli.... Ipak, podsjetimo ih se i promislimo o njima. Godine 1942., književnik Isaac Asimov utemeljuje, u svom djelu Runaround, tri zakona robotike: Robot ne smije naškoditi čovjeku ili svojom pasivnošću dopustiti da se...

Opširnije...

Put u svemir

Put u svemir

Jednom davno davno… 3. srpnja 1947. pokraj gradića  Roswell u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko evidentno se srušila letjelica čiji su tragovi ostavili jednu od najvećih zagonetki 20. stoljeća. Različita nagađanja o tome koje je porijeklo srušene letjelice stvorila su urbani mit...

Opširnije...

Tvrdoglavo nerješiva pitanja o preobrazbama duha

Gdje se (ne) nalazi duša? Promišljanje o izvoru života (ili mladosti)…. Složimo li se oko toga da svatko od nas ima specifičan samosvojstven osjećaj da mu se samosvijest nalazi u glavi točno na području prednjeg čeonog režnja, iza očiju, tada se pozivamo i na činjenicu da sebe doživljavamo...

Opširnije...

(Ne)Postoji li duša? Razmatranje o strahu od smrti….

Sofioterapija (sophiotherapy) - Tvrdoglavo nerješiva pitanja o preobrazbama duha  Pretpostavimo li da sasvim izvjesno znamo da je barem jedan dio nas besmrtan ili barem trajan sve ostalo u našem životu bilo bi mnogo lakše i sve bismo tegobe mnogo jednostavnije podnosili. Osobno iskustvo...

Opširnije...

Stela Kolar

Nova vijest

Dudek i ja, prijatelja dva

Dudek i ja, prijatelja dva

Ljeto je počelo i treba odlučiti kuda na more i da li u hotel, kamp ili još najbolje kod nekog prijatelja ili rodbine koji te nikada neće odbiti. U nedoumici kuda krenuti odlučila sam glavu razbistriti na selu. Dok se moji prijatelji već protežu na suncu uz obalu mora ja sam spakirala kofere i...

Opširnije...

Kao Juda

Kao Juda

Kada je Juda Iškariotski poljubio Isusa u obraz i izdao ga za 30 zlatnika, pitam se kako se točno osjećao u tome trenutku, u svojoj koži? Može se nagađati, ali jedno je sigurno, kada je Isusu darovao izdajnički poljubac smrti njegov um je bio pomućen pohlepom za novcem do te mjere da više nije...

Opširnije...

Ogledalo, ogledalce moje reci mi, istina što je?

Ogledalo, ogledalce moje reci mi, istina što je?

Ogledalo, ogledalce moje, reci mi istina što je? Što to vidiš bolje od nas koji se ogledamo u tebi ? Dok ogledalo mudro šuti, čuva tolike priče koje nikada neće biti ispričane. Ogledalo zna i vidi sve već na prvi pogled. Prepoznaje namještene osmjehe i uvučene trbuhe ali uvijek strpljivo i...

Opširnije...

Sveti Valentine, čuj me!

Sveti Valentine, čuj me!

O sveti Valentine vjerujem da nisi mogao ni slutiti kada si bio još ovdje kako ćemo slaviti tvoj dan. Sigurno se smješkaš s nebesa kada nas gledaš u Valentinovskoj euforiji i laska ti što smo taj 14. veljače nazvali - Valentinovo, po tebi dragi svećeniče i mučeniče. Odsjekli su tvoju svetu...

Opširnije...

Johnnie Walker

Nova vijest

Imamo Hrvatsku! Ili koliko imamo Hrvatske?

Imamo Hrvatsku! Ili koliko imamo Hrvatske?

Tvrdnja IMAMO HRVATSKU je činjenica i nepobitna istina, ali kakva? Da je stvorena tek sada u Domovinskom ratu, je najgrublja povijesna laž i uvreda generacijama hrvatskih velikana koji su je gradili i davali joj ona integrativna obilježja kroz povijest, da je od plemenskih skupina, preko naroda izrasla...

Opširnije...

O biranju ključnih državnih dužnosnika ili kako se promiću i štite interesi zemlje

O biranju ključnih državnih dužnosnika ili kako se promiću i štite interesi zemlje

Sukladno članku 45. U S T A V A REPUBLIKE HRVATSKE (pročišćeni tekst, Ustavni sud Republike Hrvatske, 15. siječnja 2014.): „Hrvatski državljani s navršenih 18 godina (birači) imaju opće i jednako biračko pravo u izborima za Hrvatski sabor, Predsjednika Republike Hrvatske i Europski parlament...

Opširnije...

Pouke iz povijesti

Pouke iz povijesti

„Historia est magistra vitae“ – Ciceron i  „Tko ne uči iz svoje povijesti, prisiljen ju je ponavljati“ dvije su poznate izreke, koje me iznova motiviraju zaviriti u našu prebogatu šumarsku povijest, stručno i kulturno nasljeđe. Ove godine šumarska struka obilježava 250 godina...

Opširnije...

Gospodarski "uspjeh" ove vlade

Gospodarski "uspjeh" ove vlade

Izbori su pred nama. PR-ovci dolaze na svoje. U izbornoj kampanji dopuštena su svakojaka lupetanja. Đapić je jednom odgovorio na upozorenje novinara na jednu njegovo predizborno obećanje: Nemojte me za to prozivati, to sam rekao u predizbornoj kampanji. Originalan je bio i Ivo Banac na ministarskom...

Opširnije...

O obitelji i nekretninama

O obitelji i nekretninama

Obitelj nije samo prirodni i temeljni oblik ljudske zajednice. Ona je u našim uvjetima presudni oblik opstanka pojedinca i društvene zajednice. Svjedoci smo osmišljenog relativiziranja njezinih funkcija, nastojanja brzog razbijanja i napuštanja obitelji mladih naraštaja. Sve to u interesu kapitala...

Opširnije...

Đuro Janči

Nova vijest

Osvrt na život i djelo prof. dr. IVANA FUČEKA D.I.

Osvrt na život i djelo prof. dr. IVANA FUČEKA D.I.

U prigodi svečane proslave DIJAMANTNOG JUBILEJA - 60. godine svećeničkog života i MLADE MISE održane u Navečerje Uznesenja Blažene Djevice Marije 1955. godine prof. dr. Ivan FUČEK D.I. danas slavi najljepši jubilej u ozračju svetkovine Sv. Jurja mučenika, zaštitnika i patrona đurđevečke...

Opširnije...

Katolička akcija - pokret hrvatske mladeži, žena i muževa

Katolička akcija - pokret hrvatske mladeži, žena i muževa

U drugoj polovini 19. stoljeća dolazi do gospodarskog i društvenog preokreta uslijed progresivne industrijalizacije hrvatskog društva. Novi izumi i strojevi sve više zamjenjuju radnika, uništava male obrtnike.

Opširnije...

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“

Moj pogled na „Đurđevečki kolendar“ GRAD ĐURĐEVAC 2015. Naslovljeno na: GRAD ĐURĐEVAC gosp. Martin MAHOVIĆ Stjepana Radića 1 ĐURĐEVAC

Opširnije...

Ja nisam CHARLIE HEBDO!

Ja nisam CHARLIE HEBDO!

SLOBODA GOVORA i SLIKOVNO IZRAŽAVANJE ne može biti NEOGRANIČENA, zaogrnuta floskulom “ljudskih prava i tolerancije“. TKO TO IMA PRAVO da kroz umjetnost i satiru - KARIKATURU vrijeđa vjeru jednog naroda... KARIKATURA svojim likovnim i jezičnim izričajem šalje najjaču poruku o izokrenutim...

Opširnije...

Dado Vuks

Nova vijest

Reallity check – Croatia 12 points

Reallity check – Croatia 12 points

Razmišljam evo već para dana o istoj temi i nikako se ne mogu oteti dojmu da ovaj naš životni ciklus, pogotovo u Hrvatskoj, postaje sve više virtualni vir pokušaja i pogrešaka življenja nego stvarno kvalitetan način života. Nekoliko razloga me navelo na razmišljanje o ovoj temi, bez obzira...

Opširnije...

Podravske čakule

Podravske čakule

U svijetu državnih mostova, gradskih neovisnjaka i sveopće društvene histerije za izborom najboljih kandidata za ubiranje državne platne rente i odlučivanju o najbitnijim državnim temama - moram se osvrnuti hijararhijski, od državno bitnih tema do najvažnijih podravskih mlekarskih tema. "Plaćajmo...

Opširnije...

Nijansa laži, slamka spasa i zraka nadanja

Nijansa laži, slamka spasa i zraka nadanja

Vjera u bolje sutra dolazi iz duboke laži prema sebi, jer kada bolje promislite oko svake svoje pozitivne misli koja vas pokreće svaki dan koji provedemo nadajući se da ova vjera za boljim sutra postoji dolazite do frapantnog zaključka da ustvari, bolje sutra je samo doslovna fraza koju sami određujemo...

Opširnije...

Prolaznost – Transorieta

Prolaznost – Transorieta

Rijetko tko od nas se zapita za svrhu postojanja, za smisao svega i dali je život samo transcendentalno stanje uma iz neke druge dimenzije, jer svijest rijetko tko može shvatiti. Morbidnost života je da osjećaj prolaznosti  u nama pobudi ili maksimalnu agresiju za uspjehom ili želju da se život...

Opširnije...

Realnost znanja ili sumrak modernog intelektualizma

Realnost znanja ili sumrak modernog intelektualizma

Danas, kad sa skoro svakog LED tv-a vrište narodnjaci, kad se moral mjeri po tome koliko si blizu zaštite vladajuće strukture, dok nam je valuta toliko vrijedna da se decimalnim mjestima mjeri vrijednost kune nasuprot neke održive svjetske valute, gdje je domoljublje postalo duboko precijenjena i...

Opširnije...

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Posljednji komentari članaka

Najnovije kolumne

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

POLICIJSKA POSTAJA ĐURĐEVAC

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 445 
 

Poljoprivredno savjetodavna služba

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Policijska izvješća

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Razne obavijesti

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Prijateljske općine i gradovi

Lengyeltti       Lovas

Lengyeltóti - Mađarska     Lovas - Hrvatska
Lendava

Lendava - Slovenija

Vrijedi pogledati

Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..