Subota, Rujan 23, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Peski Art Đurđevac darovnicom svečano predala likovne radove sa likovne radionice "Peski-Art 2016. Đurđevac"

Đurđevac - Udruge

Predsjednica i Peski Art Lipik 2017 014Predstavnici Udruge „Peski-Art Đurđevac“, predsjednik udruge Franjo Mihočka, dopredsjednik Zdravko Šabarić, tajnik udruge Branko Cestar i članica Ljubica Cestar koja je i predsjednica Mjesnog odbora Peski-Đurđevac dana 01. ožujka 2017. posjetili su Javnu ustanovu Dom hrvatskih veterana u Lipiku kojoj su darovani likovni radovi sa Likovne radionice „Peski-Art 2016. Đurđevac“ koja je održana u čast generala Mladena Markača, a kojom su obilježeni Dan neovisnosti i četvrta obljetnica izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu.


 

   Naime, u sklopu obilaska i privremenog preseljenja ureda u Požeško-slavonsku županiju, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović 01. ožujka 2017. posjetila je Dom hrvatskih veterana u Lipiku. Tom prigodom upriličena je i zvanična primopredaja likovnih radova nastalih na likovnoj radionici "Peski-Art 2016. Đurđevac" koju je naša udruga organizirala u čast generala Mladena Markača, a koji je prisustvovao ovoj svečanosti. Predstavnici udruge „Peski-Art Đurđevac“ tom prigodom predali su v.d. ravnatelju Doma hrvatskih veterana u Lipiku Zvonimiru Kalčiku Darovnicu kojom se i zvanično predaje 39 likovnih radova navedenoj ustanovi, a gosp. Kalčik predao je Zahvalnicu predstavnicima Udruge.

   Također tom prigodom predsjednik udruge Franjo Mihočka predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović objasnio je razloge i način provođenja projekta „Podravina svojemu Generalu“ te joj darovao u ime Udruge i građana Grada Đurđevca sliku "Napokon sloboda" autorice Maje Pavlović, sudionice likovne radionice. Predsjednica je sa zanimanjem odslušala objašnjenja i pohvalila darovanje donacije kojom se oplemenjuju prostori u kojima će boraviti hrvatski branitelji, najteži stradalnici Domovinskog rata. U pratnji Predsjednice RH bio je Ministar hrvatskih branitelja RH gosp. Tomo Medved koji je također zahvalio na donaciji i najavio otvaranje novih Veteranskih centara te je utvrđeno da će biti prostora i u narednom razdoblju provođenja projekta „Podravina svojemu Generalu“ za donacije i oplemenjivanje prostora u kojem će boraviti stradalnici Domovinskoga rata.

     Prilikom ove posjete i predaje likovnih radova sreli smo i upoznali mnoge Hrvatske branitelje, a među njima sreli smo i našega sugrađanina i Peščana Dražena Šemovčana koji je, koliko znamo, dao ne mali doprinos hrvatskoj slobodi upravo na području Lipika i Pakraca.

   Udruga „Peski-Art Đurđevac“ zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli provođenju projekta „Podravina svojemu Generalu“ i likovne radionice „Peski-Art Đurđevac“ i omogućili se ovaj projekt odradi i prezentira na najvišoj razini čime se promovira Grad Đurđevac i Podravina.

 

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..