Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Dado Vuks

Reallity check – Croatia 12 points

KOLUMNE - Dado Vuks

Orešković - KaramarkoRazmišljam evo već para dana o istoj temi i nikako se ne mogu oteti dojmu da ovaj naš životni ciklus, pogotovo u Hrvatskoj, postaje sve više virtualni vir pokušaja i pogrešaka življenja nego stvarno kvalitetan način života. Nekoliko razloga me navelo na razmišljanje o ovoj temi, bez obzira što svatko od nas ima cikluse dobrih i loših životnih faza, ali ne mogu se oteti dojmu da ovo naše Hrvatsko porijeklo, kao da nas tjera da u sred najveće krize postajemo još više samodestruktivni, što psihički i što je opasnije fizički .

 

Podravske čakule

KOLUMNE - Dado Vuks

seoski nogometU svijetu državnih mostova, gradskih neovisnjaka i sveopće društvene histerije za izborom najboljih kandidata za ubiranje državne platne rente i odlučivanju o najbitnijim državnim temama - moram se osvrnuti hijararhijski, od državno bitnih tema do najvažnijih podravskih mlekarskih tema. "Plaćajmo naše političare koliko vrijede" je sigurno slogan ovih izbora, koji su naši glasači u najvećem postotku prakticirali na preferencijalnom glasanju, ili je to bio inat i želja za promjenom ili neki drugi svevišnji apetit glasača koji je bio u prvom planu. Koji je rezultat? - uspjeli smo u tome da smo izabrali ljude koji možebitno neće uspjeti sastaviti vladu ... i šta ćemo sad ?!

 

Nijansa laži, slamka spasa i zraka nadanja

KOLUMNE - Dado Vuks

Figa iza leđaVjera u bolje sutra dolazi iz duboke laži prema sebi, jer kada bolje promislite oko svake svoje pozitivne misli koja vas pokreće svaki dan koji provedemo nadajući se da ova vjera za boljim sutra postoji dolazite do frapantnog zaključka da ustvari, bolje sutra je samo doslovna fraza koju sami određujemo i uopće se ne moramo nadati za boljim sutra jer sami stvaramo svoje bolje sutra. Figurativno bolje sutra, ne postoji, jer ta fraza označava kraj naših dana a ono nije ni malo bolje već prilično …recimo mrtvo.

   

Prolaznost – Transorieta

KOLUMNE - Dado Vuks

Prolaznost Rijetko tko od nas se zapita za svrhu postojanja, za smisao svega i dali je život samo transcendentalno stanje uma iz neke druge dimenzije, jer svijest rijetko tko može shvatiti. Morbidnost života je da osjećaj prolaznosti  u nama pobudi ili maksimalnu agresiju za uspjehom ili želju da se život iskoristi u potpunosti, punim plućima i  odživi svoj predviđeni vijek i da se za ničim ne žali.

 

Realnost znanja ili sumrak modernog intelektualizma

KOLUMNE - Dado Vuks

most people sayDanas, kad sa skoro svakog LED tv-a vrište narodnjaci, kad se moral mjeri po tome koliko si blizu zaštite vladajuće strukture, dok nam je valuta toliko vrijedna da se decimalnim mjestima mjeri vrijednost kune nasuprot neke održive svjetske valute, gdje je domoljublje postalo duboko precijenjena i jako loše definirana riječ, a riječ dom se veže sve više samo za poklike na stadionima o kojima naknadno bruje mediji u negativnom aspektu, kako shvatiti bit i vratiti iskonsku dobrotu u ljude u kojima je napaćenost i depresija postala ucrtana u DNA mapu svakog stanovnika ove naše zanimljive i nadasve prirodno prekrasne zemlje.

   
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..