Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Oslikavanje pisanice u Svetoj Ani

Razno

Sveta Ana 2016 005U sklopu obilježavanja Dana Svete Ane u prigradskom naselju Grada Đurđevca, Svetoj Ani, 30.srpnja 2016. organizirana je likovna radionica na kojoj se oslikavala velika pisanica, koja će krasiti javne prostore mjesta. Pisanica je pribavljena uz pomoć Turističke zajednice Grada Đurđevca i Turističke zajednice Koprivničko križevačke županije, a oslikavali su je članovi Udruge „Peski-Art Đurđevac“ Zdravko Šabarić , Mirko Horvat i Franjo Mihočka.

 

Fotografije mistične Sv. Ane

Razno

Sv Ana 2014 025Kad se brežuljci oko Sv. Ane zabijele i prekriju snijegom, mala Sv. Ana postaje veliko podravsko skijalište i sanjkalište za rekreativce i djecu. I dok odzvanja smijeh djece i zvonca saonica, mala Sv. Ana ne gubi svoj mir. Stoga je, u današnje vrijeme brzine, buke i stresa, teško odoljeti pozivu Svetojančana da se u miru i ljepoti prirode, čovjek sretne sam sa sobom i svoj spokoj podijeli s najdražima. Umjetnička duša koja je snimila priložene fotografije je Dario Lepoglavec i neka vam one budu poticaj da posjetite ovo prekrasno mjesto.

 

Održana je radionica izrade zmajeva

Razno

zmajevi_svana_19062011_08Ove nedjelje, 19. lipnja 2011., u prigradskom naselju Sveta Ana pokraj vodenice održana je radionica izrade zmajeva. Na radionici je sudjelovalo desetak učenika i učenica četvrtog razreda. Djeca su vrlo uspješno izradila svoje zmajeve koje su ponijeli kući kao i nove ideje o tome kako izraditi zmaj i kako usavršiti tehniku letenja zmaja. Radionicu su inicirali umjetnici Željka i Darko Vilupek koji se bave izradom vitraja te će uskoro preseliti u Svetu Anu. U organizaciji i realizaciji radionice sudjelovali su učitelj Tehničke kulture Milan Kos i učiteljica razredne nastave Vesna Šijak iz OŠ Grgura Karlovčana, Zajednica tehničke kulture i Društvo športske rekreacije Sveta Ane.

   

Radionica izrade zmajeva u Sv. Ani

Razno

papirnati_zmajPozivamo Vas na radionicu izrade zmajeva koja će se održati u nedjelju 19. lipnja 2011. u 10,00 sati u prigradskom naselju Sveta Ana. Zmajeve će izrađivati učenici 4. razreda, a pozivaju se svi zainteresirani da dođu na ovu radionicu nakon koje slijedi puštanje izrađenih zmajeva. Radionicu organiziraju: OŠ Grgura Karlovčana, Zajednica tehničke kulture, Društvo športske rekreacije Sveta Ana i Udruga žena „Svetojanke“. Zmajeve možete izraditi i sami i donijeti u nedjelju u Svetu Anu prema slijedećim uputama:

 

Ratovao do 1996. pa pobjegao

Razno

zdenko_ferencak

Ratovao do 1996. pa pobjegao - sada nema nikakva prava. - Državi sam u Domovinskom ratu dao svoje najbolje godine, a sada od toga nemam ništa – žali se Zdenko Ferenčak (38) iz Svete Ane pokraj Đurđevca.

Tvrdi da je 1996. godine napustio svoju postrojbu pet dana prije roka, i to zbog psihičkih problema. Zbog toga je nečasno otpušten iz HV-a, iako je, kako tvrdi, ratovao još od 1991. godine na bojišnicama u Pakracu i Dubrovniku. – U ratu sam bio pričuvni policajac, a negdje 1996. godine zbog ratnih strahota koje sam proživio pokušao sam suicid. Uskoro sam se ipak prijavio u Gromove u Sisku, no nisam više mogao izdržati i pobjegao sam – ispričao je Ferenčak za vecernji.hr.

   

Stranica 1 od 3

Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..