Subota, Rujan 23, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Sportska radionica

Novosti

Sportska radionica 2015 Sportsku radionicu vodili su Lidija Ormanec i Danijel Domišljanović, a na jutarnjoj temperaturi od 30 i nešto stupnjeva Celzijusevih, okupilo se na studijskom odjelu Gradske knjižnice isto toliko djece. Tema je bila sportska, a kategorija orijentacijsko trčanje. U uvodnom predavanju djeci je objašnjeno što je to orijentacijsko trčanje, tko sve može sudjelovati i kakva sve natjecanja postoje. Djeca su jedva čekala da počne utrka, a poligon za orijentacijsko trčanje nalazio se oko osnovne škole.

 

Izazovi roditeljstva

Novosti

predavanje_psihologija_2011_02Jučer, 13. rujna 2011., u Gradskoj knjižnici Đurđevac održalo se prvo od jesenskih predavanja - radionica županijskog Obiteljskog centra u projektu „Izazovi roditeljstva“. Predavanje s temom“ EMOCIONALNI I SOCIJALNI RAZVOJ DJETETA – KAKO POTICATI EMOCIONALNU INTELIGENCIJU“ izazvalo je veliki interes i odaziv građana, a održala ga je Renata Glavica, dipl. psiholog. Preostale tri radionice održati će se svakog drugog utorka u mjesecu a polaznici će dobiti potvrdu o prisustvovanju.

 

Ljestve od svile

Novosti

ljestve_od_svileSa zelenim vjetrom i sunčanom zrakom, Gradska knjižnica Đurđevac, poziva Vas na zajedničko listanje Stihozbirke / Slikopisanke LJESTVE OD SVILE i ujedno na otvorenje izložbe eko fotki Božice Jelušić i Andreje Dugina. Ovo kulturno druženje možete konzumirati u petak 17. rujna 2010. u Gradskoj knjižnici Đurđevac, a očekujemo Vas tamo u 18,00 sati.
   

Mali diplomci

Novosti

mali_diplomciU četvrtak je Gradskoj knjižnici u Đurđevcu završila igraonica za starije predškolce. Budući prvačići: Anina Vrabec, Luka i Lucija Perčulija, Leonora Stankić, Tea Strunjak, Alenka Ščerbek, Dado Prilika, Ana Bajsar, Martina Spitek, Maja Vidović, Dora Krznarić, Mateja Tomec, Mario Dergez, Petar Dolenec, Minja Banjac i Fabijan Odobašić dobili su diplomice za uspješno pohađanje kreativnih radionica – igraonica. Isto tako su završene i filmske srijede i dokumentarci koje su djeca gledala i kasnije pravila plakate o odgledanom, a i računalne igraonice koje su se održavale ponedjeljkom.

 

Oslikavanje tanjura

Novosti

oslikavanje_tanjura_7Zadnja radionica Ljeta u knjižnici 2010. Gradske knjižnice Đurđevac, po vedrom i sunčanom vremenu, održana je u prekrasnom vrtu obitelji Živko. Dočekala nas je domaćica, Andreja Živko i njena djeca Andrija i Ela. Prvo nam je pokazala svoj atelje, zatim sobe gdje skuplja i čuva etno blago. Vidjeli smo stare slike, knjige, odjeću, različite predmete, itd. A vani, u hladu velikog oraha čekala su nas dva, već postavljena stola s tanjurima i ubrusima, bojama i kistovima.  Andreja nam je pričala kako je nekada njezina baka iznajmljivala tanjure i pribor onima koji su imali svadbe, a budući da se to danas više ne radi, mi smo  oslikavali te tanjure.

   

Stranica 1 od 2

Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..