Subota, Rujan 23, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Obavijest proizvođačima uljane repice! 15.09.2016.

Savjeti

Uljana repica na području naše županije nalazi se, ovisno o rokovima sjetve, u razvojnim fazama od razvijenih kotiledona do razvijenih 4-5 pravih listova. Obilaskom polja uljane zabilježena je pojava kupusnih buhača (Phyllotreta sp.), repičinog crvenoglavog buhača (Psylliodeschrysocephala) te repičine ose listarice (Athalia colibri) u zanačajnom broju.

 

Obavijest ratarima! 02.09.2016.

Savjeti

Suzbijanje korova u uljanoj repici može se provesti prije sjetve, nakon sjetve ili nakon nicanja uljane repice.

Za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih i uskolisnih korova prije sjetve uz obaveznu inkorporaciju dozvoljen je herbicid Devrinol 45 FL.

 

Za proizvođače jabuke i kruške 31.03.2015.

Savjeti

Jabuke i kruške na području naše županije nalaze su u razvojnoj fazi mišje uši ili otvorenog prvog lista. Prognostičari u nastavku tjedna te za vikend najavljuju promjenjivo vrijeme s kišom te su moguće infekcije uzročnikom krastavosti jabuke i kruške (Venturia inaequalis).

   

Za proizvođače jabuke i kruške 23.03.2015.

Savjeti

Jabuke i kruške na području Koprivničko-križevačke županije nalaze se u fazi otvaranja vršnih pupova i pojave prvih listića.

Nakon provedene rezidbe, voćarima preporučamo da obave zaštitu nasada jabuka i krušaka nekim od pripravaka na osnovi bakra (Modra galicaNordox 75 WGKupropin,Cuprocaffaro 50 WPRame Caffaro 32 WPNeoram WGChampion, Champion flow SC, Cuprablau ZBordoška juha Caffaro 20 WP, Bordoška juha 20 WP-Manica).

 

Obavijest poljoprivrednicima

Savjeti

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK organizira sakupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja na području Koprivničko-križevačke županije. Akcija “Prateći list” namijenjena je poljoprivrednim gospodarstvima koja trebaju prateći list kao dokaz da otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodare na Zakonom propisani način.

   

Stranica 1 od 24

Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..