Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Još pozdrava iz svijeta robota!

Miljenko Šestak

Ljetna skola robotike 04092016 017Prvo nešto iz prošlosti. Znate li da se roboti prvi puta spominju negdje već oko 7. stoljeća prije naše ere.... I to na Zapadu u grčkom mitu o Talosu brončanom mehaničkom kolosu koji je čuvao otok Kretu od mogućeg nepoželjnog upada. Mehanički je brončani kolos mogao uništavati ljude i brodove a svoje je tijelo mogao zagrijati do usijanja. Bio je gotovo nepobjediv, ali su ga ipak uspjeli savladati Argonauti kada su stigli na Kretu. Čarobnica Medeja ga je opčinila svojim izgledom te je samo nju promatrao, spotaknuo se o stijenu te je pao i više nije nikada ustao.

 

Izlet u robosvijet

Miljenko Šestak

Svijet robotike 2016 010Čuli ste već za tri zakona robotike Isaaca Asimova?! Vjerojatno ste čuli.... Ipak, podsjetimo ih se i promislimo o njima.

Godine 1942., književnik Isaac Asimov utemeljuje, u svom djelu Runaround, tri zakona robotike:

  1. Robot ne smije naškoditi čovjeku ili svojom pasivnošću dopustiti da se čovjeku naškodi.
  2. Robot mora slušati naredbe čovjeka, osim kad su one u suprotnosti s prvim zakonom .
  3. Robot treba štititi svoj integritet, osim kad je to u suprotnosti s prvim ili drugim zakonom.
 

Imamo Hrvatsku! Ili koliko imamo Hrvatske?

Johnnie Walker

Johnnie walkerTvrdnja IMAMO HRVATSKU je činjenica i nepobitna istina, ali kakva? Da je stvorena tek sada u Domovinskom ratu, je najgrublja povijesna laž i uvreda generacijama hrvatskih velikana koji su je gradili i davali joj ona integrativna obilježja kroz povijest, da je od plemenskih skupina, preko naroda izrasla u 19. stoljeću u naciju. Domovinski rat je bio obrana Hrvatske od ekstremnih posizanja prema njoj, ali i jedinstvena prilika da je nakon pobjede stvorimo onakvom kakvu su sanjale generacije. Da li smo uspjeli?

   

Reallity check – Croatia 12 points

Dado Vuks

Orešković - KaramarkoRazmišljam evo već para dana o istoj temi i nikako se ne mogu oteti dojmu da ovaj naš životni ciklus, pogotovo u Hrvatskoj, postaje sve više virtualni vir pokušaja i pogrešaka življenja nego stvarno kvalitetan način života. Nekoliko razloga me navelo na razmišljanje o ovoj temi, bez obzira što svatko od nas ima cikluse dobrih i loših životnih faza, ali ne mogu se oteti dojmu da ovo naše Hrvatsko porijeklo, kao da nas tjera da u sred najveće krize postajemo još više samodestruktivni, što psihički i što je opasnije fizički .

 

Podravske čakule

Dado Vuks

seoski nogometU svijetu državnih mostova, gradskih neovisnjaka i sveopće društvene histerije za izborom najboljih kandidata za ubiranje državne platne rente i odlučivanju o najbitnijim državnim temama - moram se osvrnuti hijararhijski, od državno bitnih tema do najvažnijih podravskih mlekarskih tema. "Plaćajmo naše političare koliko vrijede" je sigurno slogan ovih izbora, koji su naši glasači u najvećem postotku prakticirali na preferencijalnom glasanju, ili je to bio inat i želja za promjenom ili neki drugi svevišnji apetit glasača koji je bio u prvom planu. Koji je rezultat? - uspjeli smo u tome da smo izabrali ljude koji možebitno neće uspjeti sastaviti vladu ... i šta ćemo sad ?!

   

Stranica 1 od 3

Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..