Subota, Rujan 23, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Čepelovčani ogorčeni na Komunalije

Čepelovac - Razno

cepelovac_crkvaMještani prigradskog naselja Čepelovac ogorčeni su na Komunalije i neodgovorne građane kojima putevi do okolnih vinograda služe za odlaganje otpada. Već duže uz mjesno groblje na putu prema Velikom bregu neodgovorni građani odlažu otpad pa su Čepelovčani dobili divlje odlagalište. Nerijetko je otpad razbacan po putu pa vozači moraju sami razmicati otpad da bi došli do željenog odredišta. Slavko Horvat, predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac, kaže da otpad uz mjesno groblje odlažu vlasnici vinograda u predjelu Veliki breg, piše Podravski list.


Problem i uz igralište
- Najveći su krivac za nastalu situaciju Komunalije i zbog njihovog nemara imamo divlje odlagalište otpada. Komunalije bi trebale na dijelu puta koji vodi do predjela Veliki breg postaviti kontejner da bi vlasnici vinograda imali odgovarajuće mjesto za odlaganje otpada. Ne branim vlasnike vinograda koji odlažu otpad uz mjesno groblje, no činjenica je da u blizini svojih klijeti nemaju odgovarajuće mjesto za odlaganje otpada te da je odlagalište na Peskima otvoreno samo do 15 sati - rekao je Slavko Horvat.
Problem s otpadom, kaže Slavko Horvat, izražen je i na prostoru uz nogometno igralište gdje je postavljen kontejner. U razdoblju udarnih vinogradarskih radova kontejner je pun pa vlasnici odlažu otpad pokraj njega, no Komunalije, ističe Horvat, odvoze samo otpad koji je u kontejneru.

Dodatna naknada

- Kontejner je tijekom većeg dijela godine prazan pa ne možemo prihvatiti obrazloženje Komunalija da treba platiti dodatnu naknadu za odvoz kad se zbog njegove zapunjenosti otpad nalazi i pokraj njega. Za odvoz otpada iz kontejnera plaća im se naknada tijekom cijele godine pa bi trebali odvoziti i taj otpad. Da bismo izbjegli rugla, moramo od Grada tražiti da im izda nalog za odvoz tog otpada. Ne želimo divlja odlagališta u našem mjestu, no s ovakvim odnosom Komunalija imamo rugla koja stvaraju negativnu sliku o đurđevačkom kraju jer brojni izletnici posjećuju okolna vinogradarska područja - rekao je Slavko Horvat.

Divlja odlagališta u nadležnosti su komunalnog redara

Marijan Blažok, direktor Komunalija, kaže da otpad odvoze sukladno odluci Gradskog vijeća.
- Prema toj odluci, ne postoji mogućnost postavljanja kontejnera za javno odlaganje otpada. Na groblju u Čepelovcu postavljen je kontejner koji je po kubikaži dovoljan za odlaganje otpada prilikom čišćenje grobnica i spomenika. Kontejner koji je postavljen uz igralište namijenjen je isključivo za odlaganje otpada stanovnika Čepelovca koji žive na nepristupačnim mjestima za naš kamion te je po kubikaži dovoljan za njihove potrebe. Vlasnici vinograda nemaju ugovore s Komunalijama o odvozu pa kontejner ne može služiti za odlaganje njihovog otpada. Budući da nitko od vlasnika vinograda nema prijavljeno prebivalište u klijetima, ne obavlja se odvoz njihovog otpada i problem njihovog odlaganja otpada na divljim deponijima u nadležnosti je komunalnog redara, a ne Komunalija - rekao je Marijan Blažok.

Izvor: Podravski list

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 353 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..