Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Quo vadis Podravski?

Đurđevac - Poduzetništvo

logo-podravski radioU vrijeme kad je medijski prostor sve zasićeniji i kad smo izloženi šarenilu najraznovrsnijih medija, koji nam često pod krinkom informacije serviraju neprovjerene podatke, tračeve, insinuacije pa i laži, u prilici smo da izaberemo što nam najviše odgovara. U mentalitetu Podravaca je da im je često bolje ono što dolazi sa strane, a ne provjereno i domaće. Često javno mnijenje kreiraju mediji, koji svoju uređivačku politiku temelje na "žutilu" i crnoj kronici, čiji vlasnici i urednici pod krinkom nezavisnosti promiču vlastite političke ambicije i pri tom "gaze" sve koji im se nađu na putu, ili im se ne sviđaju, ili su im se nečim zamjerili pa se ne ustručavaju u okvirima, koji nemaju veze s istraživačkim novinarstvom, diskreditirati pa i uništavati ljude.


 

Epilog mnogih slučajeva završava na sudu, ali posljedice su trajne i dalekosežne. I onda se čudimo malodušnosti, mračnom raspoloženju i depresiji, što poprima masovne razmjere, a na nama samima je da pravilno procijenimo i odaberemo što ćemo slušati, čitati, gledati...

Podravski radio ide prema najvećoj slušanosti u županiji

Ovih dana je Defacto produkcija u okviru istraživačkoga projekta objavila podatke o slušanosti radija na području Koprivničko-križevačke županije. Ovaj projekt je koncipiran za potrebe medija, oglašivačkih agencija i oglašivača. Projektom su obuhvaćeni radio i televizija.

Prema tom istraživanju naš Podravski radio u 4. kvartalu 2013.g. u 24-satnom vremenskom intervalu svih sedam dana u tjednu ima najveću slušanost s tjednim dosegom od 7632 slušatelja, odnosno prosječnim brojem od 6025 slušatelja. Posebno raduju ovi podaci jer govore da slušateljstvo zna odabrati i da je prepoznalo kvalitetu programa, a očito je i da različite dobne skupine pronalaze ono što im odgovara u programskoj shemi.

Po slušanosti iza Podravskog radija na drugom mjestu je Radio Kaj s prosječnim brojem od 3271 slušatelja, a na trećem mjestu je Radio Koprivnica s prosjekom od 1029 slušatelja dnevno kroz cijeli tjedan. Slijede Narodni, Drava, Križevci, Pitomi, Katolički, Virovitica, Otvoreni, HR 1, HR 2, i Antena.

Uz program Podravskog radija slušatelji provedu dnevno u prosjeku 2 sata i 55 minuta. Uz Radio Kaj 3:04, Radio Koprivnicu 2:47, Radio Križevce 2:39: Radio Dravu 2:30. Dakle, prema kriteriju prosječne dnevne količine slušanja radija, Podravski radio je na drugom mjestu u županiji.

U ovom projektu među najvažnijim pokazateljima su parametri postotak prosječnog dnevnog slušateljstva, odnosno zbroj redovitih i povremenih konzumenata podijeljen s brojem dana i odnosi se na veličinu dnevnogauditorija. Kod izračunavanja apsolutnih vrijednosti rejtinga, dakle konkretnog broja slušatelja koji prate program svake pojedine radiopostaje, za osnovni skup uzima se broj stanovnika područja koje se obuhvatilo istraživanjem. U ovim ispitivanjima to su svi stanovnici stariji od 12 godina.

Parametar 'doseg' pokazuje koliko je ukupno slušatelja tijekom tjedna slušalo, pa makar samo jednom, neku emisiju ili njezin dio odnosno slušalo radio program određene postaje u promatranom istraživačkom periodu.

Ovim rezultatima je nedvojbeno doprinjela nova programska koncepcija koju je osmislila urednica Anita Topolovčan. Očito, "važno je zvati se Anita".

 

 

Share on Facebook
comments

Komentari  

 
+2 # qvo vadis podravskiĐurok 2014-01-12 18:37
vidim da se urednik ovih stranica prijevremeno odljutio i dao mi mogučnost da opet komentiram.no krenimo redom,kao prvo čestitka podravskom na ovom uspjehu.isto tako kad se malo bolje promotre ove tabele a tiču se radio postaja koje imaju koncesiju na državnom nivou,kao što su narodni,katolič ki otvoreni radio,antena i hr1 i hr2 bode u oči jedna činjenica.narodni radio je prvi,ali ga odmah sljedi katolički radio koji je uvjerljivo po slušanosti prešao državne medije hr1 i hr2.naime zašto dajem tu usporedbu i što veže podravski i katolički radio.oba medija ne plivaju u novcu u odnosu na državne medije koji se financiraju iz obavezne pretplate.evo na primjer katolički radio u znatnoj mjeri financiraju takozvani prijatelji koji uplačuju svotu koju sami žele za financiranje.znači na dobrovoljnoj bazi,a po pitanju podravskog radija ne bih puno jer svi znamo jako dobro na koji se način financira.povezujuči podravski i katolički radio i njihovu slušanost vidi se da nije važno IMATI nego BITI.to znači da su važniji ljudi koji stvaraju program od novca s kojim neki medij raspolaže.
 
 
+1 # RE: Quo vadis Podravski?šberek123 2014-01-14 23:19
Broj slušatelja ne znači apsolutno ništa. Nije važno koliko ih sluša, nego tko sluša. Možete si misliti kakva je to slušačka klijentela koja sluša radio bez ikakve zdrave koncepcije programa (glazba, govorne emisije...), radio na kojem se s interneta čitaju gluposti i nebitne stvari, radio na kojem voditelj nije u stanju obaviti kraći intervju s gostom jer ne zna tko je on niti zna išta o onome čime se gost bavi, radio koji se odrekao svojeg đurđevačkog imena itd. To je radio koji takvim programom podilazi slušateljima koji nemaju nikakve estetske kriterije.
 

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 392 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..