Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Iskustvo iz koprivničke gruntovnice

Đurđevac - Komentari

GruntovnicaRaspravi o našoj bivšoj gruntovnici pridružujem se svojim iskustvom iz koprivničke gruntovnice i nekim osobnim razmišljanjima o njezinu radu. Još 8. studenog prošle godine poslao sam pismeni dopis voditeljici zemljišno-knjižnog odjela, odnosno gruntovnice, u Koprivnici. Tražio sam uvid u gruntovne knjige jer su mi bili potrebni određeni podatci o pojedinim đurđevačkim parcelalma, a najavu pismenim putem sam smatrao potrebnom, jer za vađenje traženih podataka treba više vremena, s obzirom da je i parcela bilo podosta. Za kontakt sam naveo elektronsku adresu i broj mobitela.


 

Tek nakon dva tjedna čekanja javila se voditeljica ljubazno mi objasnivši da za taj posao potrebno daleko više vremena nego što sam pretpostavljao. Još je tražila da za parcele moram dostaviti gruntovne brojeve, a ne katastarske, koje sam ja imao. Javio sam se za par dana odlučivši se za samo tri parcele koje su mi bile najpotrebnije, a ostale sam zanemario kako ne bi opterećivao i ometao njihov rad. Na upit je li mi to hitno, odgovorio sam da nije, te ih je voditeljica zapisala i rekla da će me nazvati kad pripreme knjige.

Čekam. Mislio sam da će za tjedan, dva. Ništa. Čekam i dalje. Prođe prosinac. Mislim si: Dobro, blagdani su, valjda će poslije Nove godine! Napokon shvatim da od toga neće biti ništa ako sam ne nazovem.

Nazvao sam u srijedu, 22. ovog mjeseca. Pitao sam zašto nisu nazvali. Izgleda da je netko zaboravio, ali knjige ipak čekaju. Tko, nisam pitao. Otišao sam odmah sutra u Koprivnicu. Javim se službeniku za stranke, kako me uputila ravnateljica. Rekao sam tko sam i da imam dogovoren uvid u knjige. On ne zna ništa o tome i šalje me ravnateljici koja me napokon odvela do službenice koja će me uvesti u gruntovne knjige.Konačno sretnem "našu" gruntovničarku.

Da, zaboravio sam. Na prijemu stranaka sjede dvije "naše" službenice. Rade. Jedna jedva uspjeva podići glavu i kimnuti u znak pozdrava. Ništa više. Imao sam sreću što me dočekala "naša gruntovničarka" i osoba koja je dobro upućena u knjige jer radi taj posao već tridesetak godina. Nama nažalost, a njoj nasreću, uskoro će u mirovinu.

Iskreno, očekivao sam posebnu prostoriju ili dio prostorije namijenjen za čitanje knjiga. Kad tamo, gospođa me smjestila na svoj stol s računalom i spisima. Knjige koje je donosila velikog su formata pa su zauzimale cijeli stol. Traženje i čitanje trajalo je više od dva sata. Zbog toga gospođa nije mogla obavljati svoj redovni posao. Na kraju sam se zahvalio na usluzi, a jedna druga službenica mi kaže da se trebam zahvaliti ravnateljici što mi je uopće omogućila čitanje. Čudno, kao da su to njezine knjige koje ona daje na čitanje prema nekim svojim kriterijima.

Tako je ta potraga i samo čitanje trajalo od početka studena prošle godine. Odmah mi je palo na pamet kako je predsjednica općinskog suda u Koprivnici tvrdila u obrazloženju premještaja gruntovnice da oni kod sebe imaju sve uvjete za nesmetani rad.

Zamišljam ovako: što će biti kad "naši" ljudi odu u mirovinu. Zaposlit će, naravno, nekog iz Koprivnice. Đurđevčani neće imati nikave šanse. Budu li oni znali pružiti takvu uslugu s obzirom da im je posao baziran na rad s računalom. Ipak se treba znati snalaziti među tim knjigama. Možda sam u krivu, ali tako trenutno razmišljam.

Na kraju da ne duljim. Postavljam si pitanje: Kakva je razlika u ovom slučaju između stvarnog stanja u Koprivnici i hipotetskog u đurđevačkoj gruntovnici, da je kojim slučajem ostala u Đurđevcu? Velika, vadio bi podatke u adekvatnom prostoru uz domaćinski doček, domaću riječ i pogled na zadovoljne službenike koji rade s veseljem bez ikakvog pritiska. U Koprivnici sam stekao dojam da je sve suprotno. Dakako, sve bi to obavio u roku jednog jedinog dana.

N.N.

(podaci o autoru su poznati redakciji)

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 419 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..