Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Mi ne šutimo o činjenicama

Đurđevac - Komentari

silentTrakavica oko suspenzije ravnateljice Dječjeg vrtića „Maslačak“ Đurđevac, Gabrijele Golub, još nije završena. Tražili smo od Gradske uprave da nam dostavi sve relevantne dokumente o tom slučaju, ali smo odbijeni sa obrazloženjem „da je postupak u tijeku“ i da je to razlog odbijenice. Međutim, lokalni tjednik se u nekoliko napisa o tom slučaju pozivao na razne dokumente te nam nije jasno kako ih oni mogu citirati ako su nedostupni. No, svjedno, imamo dovoljno podataka da malo razjasnimo ovaj slučaj.


 

O ovom slučaju se valjda pisalo više od raznih ubojstava u našem gradu, a sve je počelo suspenzijom Gabrijele Golub sa mjesta ravnateljice vrtića i to, kako je obrazloženo, temeljem kaznene prijave zbog davanja lažnog iskaza glede gubitka osobne iskaznice. I to je bio JEDINI razlog za podnošenje kaznene prijave, a sve je inicirao tadašnji gradonačelnik Željko Lacković.

Nakon toga se u nekoliko napisa o ovom slučaju navodi kako je Upravno vijeće vrtića donijelo odluku o suspenziji, a zapravo je potpisuje tadašnji gradonačelnik Željko Lacković, što je bio i povod da Gabrijela Golub podnese sudsku tužbu zbog navedenog. O tome malo kasnije.

Osim napisa po novinama, dugo se ništa ne događa i nitko ne reagira sve do 22. siječnja 2014. kada Prosvjetna inspekcija sastavlja zapisnik o nadzoru u vrtiću, a dodatak zapisniku je napravljen 27. veljače. Na temelju utvrđenog činjeničnog stanja doneseno je rješenje te je isto upućeno nadležnim tijelima i osobama. Rješenjem su vrtiću izrečene odgovarajuće mjere naredbe iz nadležnosti prosvjetne inspekcije.

Budući da su u provedbi nadzora utvrđene nepravilnosti na koje prosvjetni inspektor nije ovlašten izravno djelovati, o tome je upućeno i posebno izvješće povjereniku Vlade RH za obavljanje poslova Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Đurđevca, Željku Caru, kao i obavijest Ministarstvu uprave.

Bitna činjenica koja se do sada u javnosti nije spominjala, a navodi se u narečenom zapisniku, ne ide u korist Grada glede odluke o suspenziji. Tamo piše da nisu postojali zakonski uvjeti za donošenje odluke o suspenziji.

To ne tvrdimo mi, već prosvjetna inspekcija i javnost ima pravo znati za tu činjenicu.

U međuvremenu iz kabineta ministra Ministarstva rada i mirovinskog sustava dobili smo odgovor da inspektor rada nije nadležan za postupanje u predškolskoj ustanovi. Iz ovoga izvodimo zaključak da u dokumentaciji koju je poslala prosvjetna inspekcija piše sve o kršenju radnih prava ravnateljice.

Pa dobro, zašto se tada ne postupi po rješenjima prosvjetne inspekcije? Zašto povjerenik Vlade ne koristi svoje ovlasti? Zašto se još jednom u krug traže dopunska obrazloženja? Zašto....

Državno odvjetništvo se u međuvremenu, krajem siječnja mjeseca, odlučilo za podizanje optužnog prijedloga povodom kaznene prijave protiv Gabrijele Golub. Dobro ste pročitali, prijedlog, a da li je prihvaćen ili odbačen, još ne znamo.

Pa dobro, tko u ovoj državi dobije suspenziju sa radnog mjesta temeljem kaznene prijave i prijedloga za podizanjem optužnice!?

Na početku smo spomenuli sudsku tužbu Gabrijele Golub protiv odluke gradonačelnika Željka Lackovića o njezinoj suspenziji.

Sud je po ovoj tužbi imao raspravu, a drugu raspravu (sa presudom?) zakazao je za 11. ožujka 2014. Međutim, ništa od toga. Željko Lacković je još 21. siječnja (tada još 2 dana gradonačelnik) podnio zahtjev kojim je zatražio odgodu ročišta, a kao razlog je navedeno održavanje izbora(!?). Tek 6. ožujka, par dana prije rasprave, sutkinja donosi odluku o odgodi suđenja, dakle, prihvaća argumentaciju sada već bivšeg gradonačelnika.

Zašto odgoda, ako Lacković tvrdi da je u pravu i očekuje povoljnu sudsku potvrdu toga?

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 414 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..