Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Obavijest vinogradarima 20.05.2014.

Poljoprivreda - Savjeti

Vrlo kišoviti travanj i svibanj pogoduju razvoju palmenjače vinove loze. Uvjete za prvu primarnu infekciju zabilježili smo još 24./25. travnja, a simptomi u vidu uljnih pjega vidljivi su od 6. svibnja. U posljednjih deset dana agroklimatske stanice na području naše županije zabilježile su od 60-70 litara kiše po kavdratnom metru, a vrlo jak vjetar izazvao je mehanička oštećenja na vinovoj lozi. U narednim danima prognostičari najavljuju značajan porast temperature što će uz obilje prisutne vlage pogodovati razvoju pepelnice vinove loze.

 

Za preventivnu zaštitu od peronospore vinove loze još uvijek se mogu koristiti preventivni fungicidi Daconil 720 SC, Antracol WG 70, Dithane M-45, Star 80 WP, Mankozeb, Pinozeb, Cadillak 80 WP, Mankokal, Mankonor, Polyram DF, Delan 700 WDG i sl, ali uz obavezan kraći razmak između tretiranja (7-8 dana). Ako se koriste fungicidi sistemičnog djelovanja kao što su Mikal Flash, Mikal Premium F, Winner*, Attila*, Rival*, Alonso* razmaci između tretiranja mogu biti do maksimalno 14 dana.

Za zaštitu od pepelnice vinove loze možete koristiti pripravke na osnovi sumpora, Karathane Gold 350 EC, Stroby DF, Crystal KS, Vivando, Talendo, Domark i sl.

Protiv obje navedene bolesti mogu se koristiti pripravci Cabrio Top, Quadris, Universalis i Eclair 49 WG*.

* sredstvu je ukinuta registracija, a krajnji rok za prodaju i primjenu zaliha je 1.1.2015.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi priloženoj uz sredstvo, redovito vodite evidenciju o prskanju, a s otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodarite u skladu sa zakonom!

Mr. sc. Željkica Oštrkapa-Međurečan
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..