Subota, Rujan 23, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Podravsko prokletstvo ili...

Đurđevac - Komentari

rooster znakPotaknut događajima proteklog tjedna u našoj Županiji, u dva grada Koprivnici i Đurđevcu i održavanju dviju manifestacija u istom danu, pitam se da li je ovo stvarno moguće. Ili smo zalutali u istu Županiju ili smo stvarno nesposobni i licemjerni Podravci koji neznaju dalje od nosa i od svojih bolesnih zavisti. Tri glavne manifestacije naše Županije lako je rasporediti u terminima kad se ne poklapaju, ali zbog poznatog "Podravskog prokletstva" nije ih moguće uskladiti.


 

Da ne bi bio nečiji odvjetnik ipak moram napomenuti da je glavni krivac ovog poklapanja Grad Koprivnica koji bezobzirno živi u svom svijetu, misleći da nitko ne vidi tu nekorektnost.

Prošle godine Turistička zajednica grada Koprivnice najavljuje pomicanje termina Podravskih motiva s prve nedjelje mjeseca srpnja na zadnji vikend šestog mjeseca zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Nažalost to je samo alibi vidljiv ove godine kad se ova zločesta namjera konačno razotkriva. Isti vikend Podravski motivi i Picokijada u Đurđevcu.

I onda se pitamo, kako može funkcionirati neka velika država sa stotinjak milijuna državljana, a u Hrvatskoj ne može jedna Županija s njena tri grada i s nekoliko manifestacija. Odgovor je: može, ali u njoj ne mogu živjeti Hrvati, a pogotovo ne Podravci.

S toga već jednom položite ispit savjesti, preispitajte sebe, svoje postupke, svoje ponašanje i otvorite srce svima onima koji "VAS" moraju trpjeti kao takve u svojem susjedstvu.

Autor: N.N. (podaci poznati uredništvu)

 

Share on Facebook
comments

Komentari  

 
-4 # podravsko prokletstvoĐurok 2014-07-04 15:27
istina je izašla na vidjelo.koprivničanci su nam uz pomoč đurđevečkog sdp-a i hdz-a uzeli sve institucije koje čine grad,jer naši takozvani političari iz prve decenije 21. stolječa nisu bili sposobni da zaštite te institucije grada đurđevca sada su nam htjeli uzeti i dušu,a to je đuđevečka legenda.nji9hov je problem u tome da to picoki nisu dozvolili,jer su zajedno sa svojim prijateljima koji podržavaju grad đurđevec ovu legendu učinili posječenom na veliku žalost koprivničanaca.đurđevec je prošao svoju kalvariju pod sdp-om i hdz-om i sada se ponovno uzdiže na užas koji osječaju koprivničanci u tome.njihova kalvarija dolazi,jer veli ona narodna tko pod drugim jamu kopa sam u nju upadne.
 
 
+7 # RE: Podravsko prokletstvo ili...Đuro Ferenčić 2014-07-04 21:57
Sigurno nije dobro što su se ove dvije manifestacije održale u iste dane.

Da li je to inat koprivničanaca ne mogu tvrditi.Mislim da bi Županijska turistička zajednica trebala paziti da se ovako nešto više ne dogodi ili pak treba istu ugasiti jer ne djeluje na dobrobit turizma (Pisanice nisu dovoljne a i putovanje po svijetu na račun onih koji privređuju je u ovom trenutku u najmanju ruku bezobrazno).

Mene više brine mala potrošnja (ugostiteljska) na tim manifestacijama .
Isto tako smatram da je turizam djelatnost koja stvara prihode a u ovim manifestacijama se traže sponzori jer se iste ne mogu financijski pokriti (iako mnogi volontiraju).

Mislim da za grad Koprivnicu dolaze "crni,financijsk i, dani" (mogao bih reći baš me briga) i to mi nije svejedno jer u ovom slučaju kada susjedu smrkne ni nama neće svanuti.To temeljim na činjenici što je zaposlenih sve manje (primjer Podravke a da ne govorimo o mnogim drugim -proizvodnim- firmama kojih više nema).Sada imamo "viši standard" (bazeni i sl.) ali to više nema tko platiti.

I reči ću svoje mišljenje a to je da će sami koprivničanci shvatiti što im je učinio SDP (možda više njihov dugovječni gradonačelnik Mrle) kojeg su kovali u zvijezda čiji sjaj će sada oni(stanovnici Koprivnice) morati platiti.

Vjerujem da će Picokijada kao i Podravski motivi još dugo trajati ali na možda jedan drugačiji način.

Pozdrav svima.

P.S.KUPUJTE HRVATSKE PROIZVODE ,iako su ponekad malo skuplji od uvoznih.To nam je "jedna od slamki spasa".
 

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 321 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..