Četvrtak, Rujan 21, 2017

H18

Poruka
  • EU e-Privacy Directive

    Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

    View e-Privacy Directive Documents

Obavijest ratarima! 02.09.2016.

Poljoprivreda - Savjeti

Suzbijanje korova u uljanoj repici može se provesti prije sjetve, nakon sjetve ili nakon nicanja uljane repice.

Za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih i uskolisnih korova prije sjetve uz obaveznu inkorporaciju dozvoljen je herbicid Devrinol 45 FL.


 

Nakon sjetve, a prije nicanja uljane repice za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova registrirani su Butisan S i Kalif Mega, dok su pripravci Reactor 360 CS, Clomate i Kalif 480 EC registrirani za suzbijanj jednogodišnjih širokolisnih korova. Da bi se izbjegla pojava fitotoksičnosti Reactor 360 CS treba primijeniti najkasnije 2 dana iza sjetve, a Kalif 480 EC i Kalif Mega najkasnije 3 dana iza sjetve.

Herbicidi Teridox 500 EC, Koban 600, Sultan 50 SC registrirani su za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih i uskolisnih korova, a mogu se primijeniti nakon sjetve, prije nicanja ili nakon nicanja, u fazi 2-4 lista kulture.

Herbicid Cleranda registriran je za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih te jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova, ali samo u CLEARFIELD ozimoj uljanoj repici (hibridi tolerantni na imazamoks). Za postizanje bolje učinkovitosti sredstva preporučuje se u škropivo dodati okvašivač Dash HC. Ako se sa sredstvom CLERANDA tretira uljana repica koja nema oznaku CLEARFIELD, doći će do potpunog uništenja usjeva!

S početkom nicanja uljane repice očekujemo napad kupusnih buhača i repičinog crvenoglavog  buhača, a moguća je i pojava sovica pozemljuša (osobito ako je usjev sijan na preoranom ugaru) pa je potrebno redovito pregledavati usjev. 

Preporučena sredstva za zaštitu bilja primijenite sukladno uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim sustavom. Primjenu sredstava za zaštitu bilja mogu obavljati samo osobe s položenim ispitom o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida!

Uspjeh zaštite vaših kultura uvelike ovisi o kvaliteti aplikacije pa vas podsjećamo i na zakonsku obvezu pregleda prskalica najkasnije do 26. studenoga ove godine.

Mr. sc. Željkica Oštrkapa-Međurečan
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..