Četvrtak, Rujan 21, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Đurđevca

Đurđevac - Uprava

grb djurdjevacGrad Đurđevac je raspisao Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Đurđevca. Prijedlog za dodjelu javnih priznanja može se dati i posthumno, sukladno utvrđenim kriterijima, a može se dodijeliti i skupini osoba ukoliko je određeno ostvarenje ili doprinos rezultat njihovog zajedničkog rada. Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja upućuju se Odboru za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Đurđevca, na adresu: Stjepana Radića 1, Đurđevac, a rok za podnošenje prijedloga je do 23. siječnja 2017. godine.


 

Na temelju članka 10. Odluke o javnim priznanjima Grada Đurđevca ("Službene novine Grada Đurđevca", broj 4/98., 2/02., 1/03. i 1/10.)

Odbor za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Đurđevca upućuje

JAVNI POZIV

za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Đurđevca

1. Javna priznanja Grada Đurđevca su:

- Počasni građanin Grada Đurđevca,

- Zlatna plaketa „Sveti Juraj“

- Nagrada za životno djelo

- Povelja Grada Đurđevca.

Počasnim građaninom Grada Đurđevca mogu biti proglašeni građani Republike Hrvatske i drugih država koji su osobno doprinijeli napretku Grada Đurđevca ili podizanju ugleda Grada Đurđevca ili Republike Hrvatske.

Zlatna plaketa „Sveti Juraj“ posebno je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u području: gospodarstva, znanosti, odgoja i naobrazbe, zdravstva i socijalne skrbi, kulture, športa, tehničke kulture i drugih društvenih djelatnosti. Svake godine mogu se dodijeliti najviše tri Zlatne plakete.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se pojedincima za najviše zasluge u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, športa, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Gradu Đurđevcu. Svake godine može se dodijeliti samo jedna nagrada.

Povelja Grada Đurđevca dodjeljuje se građanima Grada Đurđevca, udrugama, ustanovama, trgovačkim, društvenim i drugim pravnim osobama za uspjehe u poslovanju, zasluge za razvoj Grada Đurđevca, unapređivanje kvalitete življenja u Gradu Đurđevcu te promicanju ugleda Grada Đurđevca u zemlji i svijetu, a naročito za volonterski rad u razvitku svih pobrojanih područja života. Svake godine može se dodijeliti najviše pet Povelja Grada Đurđevca.

2. Prijedlog za dodjelu javnih priznanja mogu podnijeti: gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika, predsjednik, potpredsjednici i članovi Gradskog vijeća Grada Đurđevca, radna tijela Gradskog vijeća, trgovačka društva i ustanove, građani i udruge građana, političke stranke, vjerske zajednice i druge pravne osobe.

3. Kriteriji za dodjelu javnih priznanja su sljedeći:

a) za pojedince

- da se radi o istaknutim pojedincima koji su svojim kontinuiranim i značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednostina unapređivanju stanja i razvitku pojedinih područja gospodarskog i društvenog života Grada Đurđevca,

- da se radi o pojedincima koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna djelatnika i stručnjaka te čestitog i vrijednog čovjeka i građanina.

b) za pravne osobe

- da su ostvarile izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Grada Đurđevca ili Republike Hrvatske.

4. Prijedlog za dodjelu javnog priznanja mora biti pismeno obrazložen i sadržavati sljedeće:

a) za pojedince:

- životopis kandidata

- tijek njegovog rada i ostvarenih rezultata

- temeljito obrazloženje razloga predlaganja

- izjavu o prihvaćanju kandidature

b) za pravne osobe:

- osnovne podatke o ustroju i djelatnosti

- ostvarene rezultate rada

- temeljito obrazloženje razloga predlaganja.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja može se dati i posthumno, sukladno utvrđenim kriterijama, a može se dodijeliti i skupini osoba ukoliko je određeno ostvarenje ili prinos rezultat njihovog zajedničkog rada.

Odbor za dodjelu javnih priznanja neće razmatrati prijedloge za dodjelu javnih priznanja koji nisu obrazloženi i uz koje nije dostavljena potrebna dokumentacija.

Tijekom jedne godine istoj pravnoj osobi ili pojedincu za iste zasluge može se dodijeliti samo jedno priznanje Grada Đurđevca.

5. Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja upućuju se Odboru za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Đurđevca, na adresu: Stjepana Radića 1, Đurđevac.

6. Rok za podnošenje prijedloga je do 23. siječnja 2017. godine.

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 566 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..