Četvrtak, Rujan 21, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Stvorena platforma stranaka za dobro društvo

Hrvatska - Razno

Platforma stranaka za dobro društvo 07032017Predsjednici pet stranaka potpisali su danas u Koprivnici deklaraciju o Dobrom društvu. Tom su se Deklaracijom obvezali počevši od lokalnih izbora u svibnju ove godine, graditi društvo u kojem su sloboda, rad, jednakost i solidarnost najveće na ljestvici društvenih vrijednosti. Deklaraciju su potpisali predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednik HSS-a Krešo Beljak, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac te predsjednik stranke Naprijed Hrvatska Ivo Josipović.


 

Zajednička Deklaracija o dobrom društvu jasno navodi za koje će se vrijednosti stranke zalagati. Tako se u njoj spominje zajedničko zagovaranje nastavka reforme obrazovanja, svima dostupno i javno financirano zdravstvo, zaštita radnika i njihovih obitelji te razvoj malog i srednjeg poduzetništva, kao i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Potpisnici Deklaracije jasno su naznačili i potrebu decentralizacije Hrvatske te istaknuli kako je sva politika zapravo lokalna, što znači da bolje društvo može samo započeti promjenama u hrvatskim općinama i gradovima.

Upravo to je u svom govoru prije svečanog potpisivanja Deklaracije i naglasio predsjednik SDP-a Davor Bernardić, objasnivši pritom zašto Hrvatska danas nije dobro društvo te kako to može postati. Napomenuo je da danas u Hrvatskoj stotine tisuća ne rade, deset tisuća radnika ne prima plaću, a samo prošle godine zemlju je napustilo 50.000 ljudi. Nismo dobro društvo jer danas u našoj zemlji gledamo porast nasilja protiv drugih i drugačijih, a u strateškim nam se kompanijama direktori biraju po podrumima.

„Dobro društvo počinjemo graditi ovog svibnja na lokalnim izborima jer sva politika koju živimo je lokalna. Politika počinje u našem mjestu u kojem sami odlučujemo o stanju cesta, sami odlučujemo o cijeni vrtića ili uvjetima u školama. Sami odlučujemo, ali samo zajedno možemo mijenjati“, rekao je Bernardić te dodao kako su se danas u Koprivnici okupili čelnici stranaka koje su se već dokazale u upravljanju hrvatskih gradova i općina.

„Naše su sredine bolje i uspješnije od drugih. Naša Rijeka je otvorena prema drugima i drugačijima, naša Krapinsko-zagorska županija ima najmanje iseljavanja u Hrvatskoj, a naša Koprivnica sjedište jedine prave domaće multinacionalne kompanije. Uspjeh naših mjesta želimo proširiti na cijelu Hrvatsku. Takva promjena zemlje je veliki izazov i jedan čovjek ili stranka ne može odgovoriti na njega, ali zajedno možemo“ – poručio je građanima predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Prilikom potpisivanja Krešo Beljak je istaknuo da se HSS od samih svojih početaka zalaže za vrijednosti spomenute u ovoj Deklaraciji, što je posebno izraženo kroz socijalni nauk braće Radić.

„Prva smo antifašistička stranka u Hrvatskoj. Uoči Drugog svjetskog rata imali smo podršku 95 posto stanovnika Hrvatske, slobodno možemo reći da je hrvatska nacija u to vrijeme jasno iskazala svoj stav o fašizmu. Tu bi trebale prestati sve današnje dvojbe“ – rekao je Beljak te dodao kako ovih pet stranaka čini jezgru kojoj će se, kako vjeruje, pridružiti i ostale stranke, čak i one koje su trenutačno na vlasti.

Silvano Hrelja je uime Hrvatske stranke umirovljenika istaknuo žaljenje što u uvjetima najvećeg gospodarskog rasta u posljednjih devet godina Vlada nije povećala mirovine.

„Porezna reforma onima s mirovinama do 6 tisuća kuna nije donijela ništa osim poskupljenja jer je ovoj Vladi više stalo do bogaćenja bogatih, nego do sugrađana koji su cijeli život radili i uplaćivali u mirovinske fondove. Inzistiramo da mirovine rastu dok raste BDP jer u suprotnom Vlada pokazuje iznimno nepoštivanje 1,2 milijuna građana“, rekao je Silvano Hrelja.

Predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac istaknuo je kako se zalažu za dostojanstvo rada i radnika te traže plaću za pošteno odrađeni posao.

„Protivimo se poreznim rješenjima kojima najbogatiji dodatno profitiraju, a radnici s prosječnim ili nižim plaćama ne osjećaju nikakve koristi. Borit ćemo se za povećanje minimalne plaće koja građane drži u zoni siromaštva, a posebno tražimo izjednačavanje plaća žena i muškaraca, s obzirom na to da su za isti posao u Hrvatskoj žene plaćene 12 posto manje od muškaraca“, rekao je David Bregovac.

Ivo Josipović, čelni čovjek stranke Naprijed Hrvatska rekao je kako je dogovor stranaka ljevice i lijevog centra o zajedničkim programskim ciljevima i politici odlična vijest za Hrvatsku.

„Plima desnog radikalizma, mržnje i loše politike ugrožava hrvatsku budućnost. Europska, progresivna i pravedna Hrvatska jedini su pravi izbor za dobrobit naših ljudi. Moramo reći ne korupciji, ne pretvorbenom kriminalu, ne siromaštvu i nepravdi. Naša politika je za Hrvatsku, za dobro i plemenito društvo.“ – zaključio je Josipović.

Share on Facebook
comments

Komentari  

 
+3 # RE: Stvorena platforma stranaka za dobro društvoĐuro Ferenčić 2017-03-08 21:25
Skupila se DPK (DRUŽBA PERE KVRŽICE) da bi nam pojasnila kako je u RH plima radikalizma, mržnje i svih mogućih negativnosti.
Rekli su nam i da živimo loše i da to tako nije dobro.Ma bravo!!! Ovoliko pametnjakovića na jednom mjestu.
Ipak niste nam rekli zašto je to tako.
Dečki dragi zbog vas koji ste u Saboru a ne mislite na svoju državu.
Uništili ste proizvodnju sa stotinama fiskalnih i parafiskalnih nameta.To treba riješiti.Ne može 4 000 000 stanovnika živjeti od rada (proizvodnje) 400 000 radnika.To mijenjajte i u to utrošite energiju.Zaradite kunu u prozvodnji pa ću vam "skinuti kapu".

Danas je 8.0žujak.DAN ŽENA.Čestitke svima.
Gledajući TV program vidio sam opet "profesionalne zaštitnice" ženskih prava.
Nisam čuo niti jedan argumenat za ono za što se one zalažu.(ne kažem da su svi zahtjevi neopravdani).Recimo tvrdnja da su žene za iste poslove manje plaćene od muškaraca.Ja osobno nigdje nisam naišao da je liječnica,profe sorica,čistačic a i slično manje plačena od muške osobe za taj rad uz iste ostale uvjete.
Sigurno da bi ženama - majkama trebalo mogućiti drugačija prava do određene godine života djeteta.Jedan dio profesija ne bi trebao raditi nedjeljom.
Te osobe koje su po profesiji "borci za ženska prava" i žive na državnoj sisi jedino što su uspjele izjednačiti žene sa muškarcima je to da žene danas do pune mirovine moraju raditi 5 godina više nego što su to trebale prije petnaest godina.
Sve te udruge koje se tobože bore za sirotinju zapravo se bore za sebe jer žive od toga (čast iznimkama) i zbog tog njihovog "sisanja" proračunskog novca onima koji rade zapravo je sve teže.

Toliko za danas.LP.
KUPUJTE HRVATSKO.
 

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 628 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..