Četvrtak, Kolovoz 17, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan grada Đurđevca

Đurđevac - Uprava

Svečana sjednica GV Dan grada 2017Povodom Dana grada Đurđevca i blagdana njegovog zaštitnika Svetog Jurja, u petak 21. travnja, u Utvrdi Stari grad održana je svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, gradonačelnik Csurga iz susjedne Mađarske, počasni građanin grada Đurđevca general Mladen Markač i načelnici susjednih općina. Među brojnim uzvanicima bili su i predstavnici udruga, crkve, sudbene vlasti, vojske i policije, donedavni gradski vijećnici i gospodarstvenici.

 


 

Okupljenima se uvodno obratio predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman koji je kazao kako su se u radu vodili željom da za svoj grad učine najbolje što mogu. „Očuvanom prirodom, izgrađenom infrastrukturom te dostignutom visokom razinom kulturnih i turističkih sadržaja imamo čvrsti temelj za dodatni razvoj kulturnog turizma. Đurđevac je smješten na Europskoj karti izvrsnosti s prestižnom titulom EDEN-a te više nije nepoznanica na kulturnoj i turističkoj karti Hrvatske“, istaknuo je predsjednik Ružman.

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, osvrnuvši se na protekli mandat, kazao je kako gradska vlast nije izmislila ništa novo nego se vodila starim idejama u svrhu ostvarivanja interesa Đurđevčana: „Od izgradnje vodocrpilišta, preko 10 kilometara asfaltiranih vinogradskih puteva, do njegovanja vlastitog identiteta pazeći na naš ponos, utvrdu Stari grad, želimo isticati svoju prepoznatljivost kroz Đurđevačke pijeske, nabavili smo deve, probili smo medijske blokade, te danas imamo ljude koji dolaze u naš grad iz raznih krajeva što znači da smo na dobrom putu.“

Gradonačelnik Lacković zahvalio je županu Darku Korenu, s obzirom da je velik dio đurđevačkih projekata ostvaren upravo zahvaljujući Koprivničko-križevačkoj županiji.

Čestitke za Dan grada uputio je i župan Koren naglasivši važnost ravnomjernog razvoja svih dijelova Županije kao jedan od glavnih prioriteta, zbog čega se mnogo ulagalo u prostor Đurđevca i đurđevačke Podravine. „I u ovom turbulentnom razdoblju moramo djelovati složno i zajednički. Izbori će proći, a ostat će novi zadaci i projekti koje je potrebno ostvariti kako bi žitelji naše Županije živjeli još bolje. Zahvaljujem gradonačelniku na odavanju priznanja Županiji, koja će i nadalje biti na raspolaganju Đurđevcu za svu potrebnu pomoć i podršku.“

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja zaslužnim građanima i pravnim osobama te je tako Povelju Grada Đurđevca dobio fotograf Marijan Slunjski koji u svojim fotografijama često koristi motiv Staroga grada, te dokumentira događaje i ljude u gradu, profesor Tomislav Ostojić za popularizaciju prirodnih i tehničkih znanosti , naivni slikar Petar Petrović, te dva darivatelja krvi koja su krv dala svaki po 102 doze krvi - Vladimir Mašić i Dražen Šadek za plemenitost i humanost.

Zlatne plakete sveti Juraj pripale su: profesorici Ivan Senjan za doprinos i ostvarene rezultate na unapređivanju pedagoškog, kulturnog i glazbenog života u Đurđevcu, slikaru Franji Mihočki za doprinos i rezultate na području kulture i humanitarnog djelovanja, te tvrtki Kotlar d.o.o. za ostvarene rezultate na području gospodarstva.

Nagradu za životno djelo dobio je slikar Dragutin Bešenić koji ove godine slavi 40. godišnjicu stvaralaštva i izlaganja čija je izložbaRetrospektiva 1977-2017 dio programa ovogodišnjeg Đurđeva.

– Svi dobitnici veliki su humanisti na svoj način, jer ne rade to što rade iz interesa, nego jer to žele i vole. Mi smo svi samo obični ljudi koji žive tu negdje pored vas. Nas troje iz likovne branše imamo zajedno samo 198 godina, zatim je tu jedna mlada dama koju znam još iz osnovne škole te veliki humanisti koji su spasili mnoge živote, dok je Franc sa mnom pred 20-ak godina krenuo na put u nepoznato – rekao je Dragutin Bešenić.

Prije početka svečane sjednice položeni su vijenci na Gradskom groblju u Đurđevcu u spomen na poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu.

 

 

 

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 406 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..