Srijeda, Rujan 20, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Đuro Ferenčić: deve možda završe u kobasicama

Đurđevac - Izbori

Ferencic Orac predstavljanje 27042017 002Jučer je na konferenciji za medije Đuro Ferenčić potvrdio svoju kandidaturu za gradonačelnika grada Đurđevca i predstavio svojeg zamjenika, Željka Orača. Obojica su na prošlim izborima „ispipavali“ raspoloženje birača tako da ih ne treba posebno predstavljati. Danas su odlučni da odnesu pobjedu i stanu na čelo grada, a pripremaju i listu za Gradsko vijeće koju će objaviti drugom prilikom. U kratkom razgovoru naznačili su u kojem smjeru bi se trebala kretati njihova politika u vođenju grada i prigradskih naselja.


 

Na samom početku Đuro Ferenčić je naglasio da o konkretnim potezima ne može mnogo reći, već samo okvirno, sve dok ne dobije uvid u gradsku blagajnu za koju misli da je u lošem stanju i prilično zadužena. Tu je siguran da treba smanjiti troškove grada i gradskih poduzeća, ali ne na uštrb zaposlenika. Ujedno se zalaže za veću autonomnost gradskih pročelnika i bolju komunikaciju s građanima, a time i njihovu veću odgovornost za svoj resor.

Svim gradskim vjećnicima želi omogućiti da svoja neslaganja sa odlukama Gradskog vijeća obrazlože javno u lokalnim medijima, misleći prvenstveno na radio, a ne da je to privilegija vladajuće većine na teret gradskog proračuna.

Kao i svi političari zabrinuti su za demografsku sliku Podravine i grada te u tom smislu žele sniziti cijene boravka u jaslicama i vrtićima, povećati jednokratne pomoći kod rođenja djeteta i povećati učeničke i studentske kredite uz dulji rok vraćanja istih.

Ferenčić je, kao dugogodišnji gospodarstvenik , upoznat sa svim teškoćama s kojima se susreću svi oni koji si žele radom u svojim tvrtkama i OPG-ovima osigurati egzistenciju, te je ukazao na potrebu za smanjenjem najma ugostiteljskih terasa na javnim površinama koji je u današnjim uvjetima poslovanja previsok.

Želio bi još jače stimulirati postojeće i nove obrtnike i OPG-ove poradi novih zapošljavanja, pomoći im u povlačenju novaca iz EU fondova i sufinancirati im kamate.

Započete investicije bi što prije završio i stavio u funkciju, te donio odluku za nove investicije koje su potrebne gradu, a mogu se financirati iz EU fondova.

Konačno bi postavio asfalt na cestu Severovci-Grkine.

Što se poljoprivrednika tiče, dao bi im besplatno lokaciju za mljekomat, a uzgajivačima stoke dao stimulacije (30 kn/m3) da „proizvode“STAJSKI GNOJ“, jer po njegovom mišljenju će to biti vrlo tražena roba od strane vinogradara, voćara i drugih. Procjena mu je da se tu može zaposliti barem 10-ero ljudi.

Želio bi ojačati građevinsku operativu „Komunalija“ kako bi se mogla javljati za poslove na teritoriju cijele Hrvatske i tako materijalizirati dragocjeno iskustvo koje su stekli kroz projekt Aglomeracije Đurđevac.

Smatra da lovačkoj udruzi treba pomoć u održavanju životinjskog fonda kao i gospodarenju lovištem.

U sportu želi posebnu brigu posvetiti mladima i omogućiti im što više bavljenja sportom, a školi nogometa dati veći značaj.

Svim umirovljenicima bi isplatio, jednom godišnje, novčanu pomoć od 300-500 kuna i omogućio im korištenje gradskih prostora za njihovo svakodnevno okupljanje.

Etno selo oko Starog grada želi što prije završiti kako bi se konačno moglo zarađivati na devama, koje bi možda trebalo tijekom ljetne sezone dati u „zakup“ negdje na moru poradi veće zarade, a ukoliko sve to ne profunkcionira kako treba , deve možda „završe u kobasicama“.

Puhačkom orkestru dao bi odmah 100.000 kuna za kupnju i obnovu instrumenata, KUD-u povećao sredstva za njihove aktivnosti radi očuvanja podravskog identiteta, posadio bi u 4 godine najmanje 1000 komada raznog drveća u suradnji s mjesnim odborima.

Željko Orač, njegov zamjenik, na kraju predstavljanja iznio je namjeru povećanja suradnje sa Planinarskim društvom kako bi zajedničkim snagama sagradili planinarski dom na potezu Sveta Ana-Katalena, a koji je jako bitan zbog sinergije sa „Vinskom cestom“ i biciklističkim stazama u cilju ojačavanja turističke ponude ovog kraja.

 

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 426 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..