Četvrtak, Kolovoz 17, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Mreža nezavisnih lista i HDZ predstavili program i kandidate za Županijsku skupštinu

Podravina - Izbori

Mreža-predstavljanje liste 2017 007Mreža nezavisnih lista i HDZ danas su službeno predstavili svoj program za lokalne izbore, potpisali koalicijski sporazum i otkrili kandidate koji su na njihovim izbornim listama za Županijsku skupštinu. Listu Mreže predvodi predsjednik stranke i aktualni župan Darko Koren. Iza njega su potpredsjednici stranke, redom Miljenko Flajs iz Koprivnice, Vjekoslav Maletić iz Ferdinandovca, Đurđica Mustaf iz Koprivničkih Bregi, Goran Gregurek iz Križevaca i Željko Šantić iz Novog Virja. Nakon njih na listi su, kao sedmi i osmi, kandidati za načelnike Ivica Srbljinović i Kristina Furkes.


 

Nositelj liste HDZ-a je dožupan i predsjednik županijske organizacije stranke Darko Sobota, drugi je kandidat za dožupana Ratimir Ljubić, a treći Damir Felak, zatim Stjepan Milinković iz Gole, ravnatelj koprivničke bolnice i predsjednik križevačkog HDZ-a Mato Devčić, Verica Rupčić, Vesna Križan, Franjo Poljak, Mirko Perok i Siniša Pavlović u prvih deset na listi.

– Nastupamo pod sloganom “Najbolje za Županiju”. Smatram da u ovom našem slučaju je to najprimjenjiviji slogan jer u toj poruci je sažeto sve ono što treba da bi se odgovorno vodilo regionalnu samoupravu. Tu je iskustvo i snaga koju crpimo iz opcija koje nas podržavaju. Tu je i energija, te volja i želja da se i dalje odgovorno i pošteno upravlja prostorom Koprivničko-križevačke županije – kazao je Darko Koren.

Dodao je da je program temeljen na dosadašnjem kontinuitetu te na realnim i ostvarivim planovima s ciljem stvaranja Županije budućnosti.

Program obuhvaća sva područja koja su bitna za zajednicu u kojoj se živi. Stvaranje uvjeta za nova radna mjesta, očuvanje sela i ruralnog prostora, turizam baziran na tradiciji, zdrava županija, županija znanja, očuvanje kulturne baštine, zaštita prirode i održivo gospodarenje resursima te velike investicije EU sredstvima dio su programa.

– Nastavak gradnje brze ceste Križevci-Koprivnica-Gola i gradnja drugog kolosijeka željezničke pruge Budimpešta-Koprivnica-Križevci-Zagreb-Rijeka je nešto za što ćemo se zalagati. Za izgradnju Podravskog ipsilona na pravcima od Križevaca do Koprivnice te završetak izgradnje brze ceste od Gradeca do sjevernog izlaza za područje đurđevačke Podravine kod Gudovca – rekao je Koren.

Dodao je da je u planu na prostoru 14 općina i dva grada realizirati gradnju vodoopskrbnog sustava, odvodnje i pročišćavanja voda u vrijednosti od 600 milijuna kuna i to bespovratnim sredstvima kohezijskog fonda. Uz to, izgradnja RCGO Piškornica u vrijednosti od 500 milijuna kuna, sredstvima kohezijskog fonda i iz nacionalnih izvora je i dalje jedan od prioriteta.

Obrazovanje je oduvijek, tvrdi župan Koren, u fokusu prioriteta i planova što je vidljivo i kroz završeni četverogodišnji ciklus ulaganja u osnovno školstvo. Tijekom proteklog mandata uloženo je 155 milijuna kuna.

– Ulaganje u obrazovanje naše je najbolje oružje za bolje demografske pokazatelje pa ćemo zato stvarati bolje uvjete obrazovanja jer nam je ovim mjerama želja potaknuti ostanak mladih obitelji u ruralnom i urbanom prostoru. I dalje ćemo sufinancirati prijevoz učenika, a jedina smo županija u državi koja za tu namjenu izdvaja čak šest milijuna kuna – istaknuo je župan Koren.

Nakon predstavljanja programa i potpisivanja sporazuma, predstavnici su u Županijskom izbornom povjerenstvu službeno predali kandidature za svibanjske lokalne izbore.

 

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 377 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..