Srijeda, Rujan 20, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Ferenčić: Treba mi najviše 3 godine da osiguram uvjete za 100 radnih mjesta

Đurđevac - Izbori

Ferencic Orac predstavljanje 27042017 008Može li kandidat za gradonačelnika pomoći da se otvori 100 radnih mjesta u proizvodnji i uslugama i to u relativno kratkom vremenu 1-3 godine? Đuro Ferenčić tvrdi da može i to u područjima poljoprivrede, građevinarstva i turizma. Kaže da bi ulaganja grada bila bi minimalna, a više će trebati pomoći oko administrativnih barijera jer preko 70 % novca bilo bi iz EU. Ovo je samo jedan dio razmišljanja o razvoju Đurđevca u kojem moraju sudjelovati svi, kojima je u interesu razvoj grada, sa svojim konkretnim prijedlozima i rješenjima o realizaciji. Kako njegove ideje oko zapošljavanja izgledaju, pročitajte u nastavku.


 

 

 

 

Poljoprivreda:

Grad će dati mjesta gdje će se bez naknade postaviti mljekomati.

Proizvođač mlijeka će pomoću mljekomata prodavati mlijeko po 4,00 kune. Na taj način dobiti će 1,00 kuna po litri više.

Građani će na svakoj litri mlijeka proći jeftinije najmanje za 1,00 kuna. Obitelj koja troši 1 litru dnevno, godišnje uštedi 365 kuna i hrani se jednom od najboljih namirnica.

Samo na ovoj minimalnoj proizvodnji biti će zaposlena najmanje 5 radnika.

Turizam:

Vezano uz naše vinogorje i našu utvrdu "Stari grad".

Potrebni su dodatni smještajni kapaciteti (u našem programu to zovemo planinarski dom). Potrebno je postaviti asfalt na sve ceste prema vinogradima. Izgraditi neke sportske terene. Odrediti dva ili tri mjesta gdje će se moći kupiti vina od svih proizvođača (da ne mora svaki vinar biti uvijek u svojoj klijeti), gdje će se moći kupiti povrće, voće, med, sirevi i mnogo toga što proizvode OPG-ovi. Najam bicikala, skutera i sl. Vožnja na konjskim zapregama,jahanje i slično.

Potrebna su mjesta gdje će se moći jesti razni specijaliteti (kopun ispod peke i slično). To u Dalmaciji zovu konobe. Napraviti aplikaciju da gost, kada dođe iz vinograda biciklom i vidi deve, jede u bilo kojem restoranu u Đurđevcu i da to ne mora plaćati već da se zaduži na njegovu sobu gdje spava.

To je pod geslom "Vi niste gost samo jednog objekta već ste gost na cijelom području grada".

Gost (recimo iz Zagreba) kada se vrati kući i kada vidi što je kupio i koliko je to platio mora doći do zaključka da mu je jeftinije biti vikendom u Đurđevcu nego li u Zagrebu.

Na ovom projektu može se zaposliti bar 2o radnika . Mnogi drugi će imati dodatnu zaradu.

Tu se mogu osmisliti mnogi turistički "paketi" za pojedince i grupne posjete.

Naravno da Picokijada i drugo mora biti uklopljena u to.

Građevinarstvo:

Evropska unija odredila je golemi novac za gradnju vodovoda i sličnih objekata u RH. Mi imamo iskustva u tome. Treba ojačati te firme (komunalije) kadrovski i na drugi način i neka se natječu na tržištu. Ako će raditi samo u Đurđevcu onda neće dugo trajati. Pomoći i druge obrtnike da ojačaju, da zaposle nove radnike i da se isto takmiče na tržištu. Pomoći im se može na mnogo načina kao što je sufinanciranje kamate na kredite, pomoći kod školovanja budućih majstora i slično.

Ova djelatnost ima veliki potencijal i može zaposliti mnogo radnika tako da brojka od 100 može biti znatno veća.

Vjerovati da će u našu poslovnu zonu doći neki investitor, izgraditi tvornicu i zaposliti mnogo radnika gotovo je iluzija. Može uspjeti takozvani poduzetnički inkubator ali tu se radi isto samo o pomoći početnicima u poduzetništvu.

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 421 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..