Ponedjeljak, Kolovoz 21, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Povodom najavljene investicije župan i suradnici posjetili tvrtku Bauwerk Boen u Đurđevcu

Županija Kc-kž - Razne vijesti

IMG 3283mNa poziv novih vlasnika bivše đurđevačke tvrtke Haas Dom, župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota boravili su u radnom posjetu tvrtki Bauwerk Boen u Đurđevcu. Vlasnici, koji su krajem prošle godine posjetili Županijsku upravu, županu i suradnicima predstavili su nove planove i proizvodnju te kazali kako ih je u Đurđevac privuklo 20-godišnje iskustvo bivše tvrtke u drvnoj industriji, pristup visoko kvalitetnim hrastovim trupcima te dugoročni ugovor s Hrvatskim šumama koji im daje stabilnost u poslovanju.


 

Posjet je bio i prilika za najavu velike investicije o kojoj je govorila direktorica Željka Dolenec Čižmešija, istaknuvši kako su novi vlasnici „prepoznali kvalitetu bivšeg portfelja i važnost ulaganja u novi“ te kako će investicija zahvaljujući suvremenim tehnologijama omogućiti proizvodnju od 2,5 milijuna kvadrata parketa godišnje. „Takav zahtjevan proces traži ne samo dodatan broj ljudi, nego i njihovu edukaciju na svim razinama. Otvorenje polovice prve faze očekuje se 14. rujna, zatim slijede završni radovi te ulazak u drugu fazu koja se odnosi na proširenje proizvodnje.“, kazala je direktorica Čižmešija te dodala kako će u 2017. godini zaposliti 108 radnika.

Župan Darko Koren podsjetio je na dugogodišnju tradiciju drvne industrije u Županiji te je izrazio zadovoljstvo što je Haas preuzela jedna od vodećih europskih tvrtki u drvnom sektoru. Naglasio je važnost zapošljavanja u okviru ulaganja u proizvodnju kazavši kako će „mnogi Podravci ovdje pronaći svoje radno mjesto“ te je pohvalio investicija koja je dokaz zdrave i pozitivne poduzetničke klime u Županiji. Još je dodao: „Kroz najavljenu investiciju moći ćemo vidjeti najsuvremeniju proizvodnju u drvnoj industriji, a posebno je važno što je lokacija tvrtke u Đurđevcu, u kojemu je proizvodna aktivnost posljednjih deset godina bila u padu te će ovakav projekt doprinijeti revitalizaciji kraja i promijeniti trendove na bolje.“

Vlasnicima i direktorici Čižmešija zaželio je puno uspjeha u realizaciji investicije te daljnjem poslovanju, istaknuvši kako im Koprivničko-križevačka županija stoji na raspolaganju za svu moguću podršku, posebno što se tiče pripreme dokumentacije i dozvola.

Nakon sastanka, krenulo se u obilazak proizvodnih hala, gdje je županu i suradnicima predstavljena postojeća infrastruktura, strojevi te način proizvodnje, kao i očekivane promjene nakon dovršetka ulaganja.

Tvrtka Bauwerk Boen vodeći je europski isporučitelj dvoslojnog parketa, odnosno proizvoda visoke kvalitete, a obuhvaća tržište Švicarske, Njemačke, Austrije, skandinavskih zemalja te Sjedinjenih američkih država, a otvorili su i podružnicu u Kini. Svoje proizvodne pogone imaju u Litvi i Švicarskoj te im je upravo Hrvatska treća zemlja u kojoj će nastaviti s proizvodnjom. Što se tiče investicije, u 2017. godini planiraju uložiti 8 milijuna eura, u 2018. još četiri, a od 2019. do 2021. ukupno 10 milijuna eura u modernizaciju tehnologije i nove proizvodne pogone.

Današnjem radnom posjetu, uz župana i zamjenika Sobotu, prisustvovali su voditelj Odjela za ljudske resurse tvrtke Michael Kummer, izvršni direktor Christian Koch, direktorica Željka Dolenec Čižmešija sa suradnicima, ravnateljica PORA-e Melita Birčić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

 

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 436 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..