Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Glasnik župe svetog Jurja br. 197/17

Obavijesti - Župni ured

Br. 197/17*11.06.2017.*PRESVETO TROJSTVO    

„Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.“ (Ivan 3,16-18)


 

Dragi župljani, suradnici i prijatelji!

Često nam se dogodi da nemamo vremena! Imamo hrpu rasporeda, popisa, događanja koja nas guše i oduzimaju vrijeme. Škola, posao, obitelj, prijatelji – kao da moramo biti na tisuću strana odjednom. Svega imamo, samo vremena ne! Pa se borimo, bojimo, trudimo i ulažemo sve svoje snage samo da sve ipak napravimo i da nitko ne ostane prikraćen za našu pažnju i blizinu, a da su nam istovremeno i sve obaveze riješene. I moramo priznati – dok se mi trudimo svima i svemu ugoditi, imamo osjećaj kao da za nas nitko ne pita, kao da nas nitko ne vidi, nitko ne voli. To nas koči.

Sve prolazi. Brige, problemi, svakodnevica koja je ponekad monotona i dosadna. Sve prolazi. I možeš se umoriti od trčanja okolo kako bi riješio sve obaveze, i možeš se umoriti od učenja, i možeš se umoriti od raznih očekivanja, ali nikada se ne možeš odmoriti od ljubavi. Čovječe, stvoren si da ljubiš, stvoren si da voliš. Ako te drugi i ne primjećuje – primijeti ga, ljubi ga! Ako i imaš previše posla, pa ne stigneš drugoga slušati – stani i čuj ga – ljubi ga! Jer u tvoje je ruke položena ljubav koja mora biti darivana. Nikada se nemoj umoriti darujući ljubav.

Ljubav je djelotvorna samo kada se djeluje. Nemoj misliti da si naivan ako drugima ljubav daješ, a ništa ne dobivaš za uzvrat. Ljubi bez obzira na sve! Ljubav će roditi strpljivošću i postojanošću, a strpljivost i postojanost pomoći će ti u tvojim svakodnevnim obavezama i brigama. Kada se ljubi lakše se živi! ON je tako živio – ON je tako ljubio – ON tako ljubi i danas! Pozvan si stoga taj isti zadatak i ti vršiti – ljubiti! Ljubav se razoruža i zato je vrijedno taj zadatak vršiti. Oni koji te napadaju ostaju iznenađeni kada ljubav iz tebe progovara, oni koji te ogovaraju ostaju bez riječi kada vide da ljubav iz tebe progovara, oni koji ti rade zlo ostaju šokirani jer ljubav iz tebe ne vraća zlom. I zato se isplati ljubiti. Nije uvijek lako ali se isplati. Pokušaj!

Kada jednom shvatiš kako je lijepo samo ljubiti, ništa više, trajno ćeš to željeti dati drugome, a tada – tada je sve lako, tada sve možeš, tada nema briga. Ljubi i daj da preko tebe drugi čuju Njega kako im govori i kako ih hrabri – čovječe, volim te! Budi Njegov nositelj ljubavi. Isplati se!

                                          Vaš župnik Marko

Stolujem na zvijezdama

jer su mi tvoji darovi dovoljni

veselim se slatkim tonovima truba,

jer se tebi povjeravam.

Ljubim sunce, grlim mjesec,

i držim ga čvrsto, to mi je dovoljno,

što mi oni daju

I što bih trebala više željeti,

jer od toga više i ne trebam.

Sve me upućuje na milosrđe

u kući mog kralja smijem boraviti

i sjediti na kraljevskoj gozbi

jer sam kraljevska kći.

Molitva svete Hildegard von Bingen


 

Župno HODOČAŠĆE SA ŽUPOM PITOMAČA:

Napulj i Rim

08. - 14. listopada 2017.

Cijena aranžmana: 2 850,00 kn/osobi

    SVE INFORMACIJE U SAKRISTIJI!


 

Kratke obavijesti:

·         Danas je „TE DEUM“ – Misa zahvalnica za proteklu školsku i vjeronaučnu godinu! U 10 sati će na Misi Bogu zahvaliti naši osnovnoškolci, a navečer u 19 naši srednjoškolci imaju svoju Zahvalnicu!

·         U ČETVRTAK je svetkovina TIJELOVA! Podsjećam i molim one koji po običaju i tradiciji uređuju sjenice u parku da ih spreme i ove godine, budući da će biti Sv. misa sa TIJELOVSKOM PROCESIJOM u 10 sati! Oni koji kane uređivati određenu sjenicu, neka se jave zvonarki u sakristiji da ne dođe do nesporazuma po pitanju tko što uređuje.

·         U petak, 16. lipnja, naši ministranti idu na izlet/ministrantsko druženje u župu Vidovec kod Varaždina, gdje će se susresti s ministrantima iz župe Vidovec i župe Bednja. Polazak je u petak u 09:00 sati ispred župne crkve!

·         Najavljujem svečano slavlje u našoj Župi za dva tjedna, u subotu i nedjelju (24. i 25. lipnja). Pater Ignac Čižmešija, Isusovac, naš župljanin rodom iz Mičetinca, slavi 60 godina svoga redovništva, odnosno 60 godina otkako je stupio u red Družbe Isusove (Isusovaca). Svečano Euharistijsko slavlje biti će u nedjelju 25. lipnja u 11 sati!

KATOLIČKU ŽENIDBU ŽELE SKLOPITI I DANAS SE OZIVAJU:

Zaručnik Mladen Švetak iz Đurđevca, Severovačka 24 i zaručnica Tihana Popec iz Đurđevca, Međašna 7. Danas se navještaju, a vjenčanje je 17.6.2017. u Đurđevcu. Ako netko zna kakvu zabranu ili zapreku za ovo vjenčanje, dužan je javiti župnom uredu! 


 

Svoj doprinos za naše obnove ovaj tjedan darovali su:

Ob. Bobovčan, P. Preradovića 11                

Josip Novak, Đ. Basaričeka 103


 

Obiteljski dar darovali su:  

Katarina Filipović, R. Boškovića 3            

Cecilija Fuček, Đ. Basaričeka 18                         

HVALA SVIM DAROVATELJIMA


 

Župne aktivnosti:                  

Utorak:        - Marijina legija u 20:00 u župnoj dvorani.            

Četvrtak:     - proba Mješovitog župnog zbora u 19:30.                    

Petak:         - proba zbora mladih Iuventus Christi u 19:00.        

Subota:      - spremanje i čišćenje naše crkve ujutro u 8 sati!                               

                    - proba Dječjeg zbora u 10 i 30.    


  

UREDOVNO VRIJEME

                 08:00 – 10:00

 MOLIMO POŠTIVATI UREDOVNO VRIJEME


  

Izdaje i odgovara: vlč. Marko Rac, župnik

Rkt. Župni ured Sv. Jurja mučenika

S. Radića 5, Đurđevac

Tel/fax: 048/ 813-430

www.zupadjurdjevac.com

 

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..