Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Zamjenik Ljubić održao sastanak u vezi novog natječaja za pomoćnike u nastavi

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Pomocnik u nastavi 2017U okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali objavljen je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, faza III. Opći cilj natječaja je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.


 

Specifični cilj je pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Tim povodom, zamjenik župana Ratimir Ljubić održao je sastanak na temu pripreme novog projekta kojim će se učenicima s teškoćama u razvoju i sljedeće školske godine osigurati pomoćnici u nastavi.

Koprivničko-križevačka županija preko projekta „Prilika za sve 2“ osigurala je 37 pomoćnika u nastavi za 50 učenika s teškoćama u razvoju, a partneri na projektu su 16 osnovnih i 6 srednjih škola te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Vrijednost projekta je nešto više od 2 milijuna kuna, a 95 posto tog iznosa sufinancira Europski socijalni fond.

Zamjenik Ljubić naglasio je kako je osiguravanje pomoćnika u nastavi jedan od najvažnijih projekata u području obrazovanja te kako učenici bez njih ne bi mogli završiti svoje školovanje i ravnopravno sudjelovati u obrazovnom procesu.

Problem na koji smo ukazali kod ovog natječaja tiče se učenika osmog razreda osnovne škole koji prelaze u prvi razred srednje škole jer projekt nije predvidio njihovu prijavu. Prošle smo školske godine osigurali dodatnih sedam pomoćnika za takve učenike kroz humanitarnu udrugu koprivničke Obrtničke škole „Šegrtsko srce“, no Županija je morala iz svog proračuna izdvojiti dodatnih pola milijuna kuna.“, dodao je Ljubić.

Novina natječaja je da se ugovor potpisuje na 4 godine, a prijava se podnosi u 2 faze – prva je do 30. lipnja 2017. godine, a druga je do 21. srpnja. U prvoj fazi Županija će prijaviti učenike i svu dokumentaciju koja se na njih odnosi, dok se u drugoj fazi prijavljuje projektni prijedlog u kojemu će Županija biti nositelj projekta u suradnji sa školama partnerima i PORA-om. Također, za Županiju je alociran iznos od 10 milijuna kuna, što je povećanje u odnosu na prethodni natječaj, a sufinanciranje će se i nadalje ostvarivati prema indeksu razvijenosti što će ponovno iznositi 5% udjela.

Sastanku su prisustvovale ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, dosadašnja voditeljica projekta i viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata u školstvu Ana Mušlek, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek, viša savjetnica za odgoj i obrazovanje Sonja Pleše te projekt menadžer za razvojne projekte Ida Kovač.

Share on Facebook
comments

Nemate dozvolu za unos komentara.
Morate se prijaviti na stranice ili registrirati.
Za registraciju - u gornjem meniju, klik na "Registracija".
Nakon registracije na vrhu stranice, desno, klik na "Prijava".

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 282 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..