Četvrtak, Kolovoz 17, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Dani općine Ferdinandovac

Podravina - Razno

Fis paprikas Ferdinandovac 2017 005Ovih su dana u Ferdinandovcu mnoga događanja i razne priredbe, a sve u sklopu Dana općine Ferdinandovac. Iako nisu u programu događanja, Udruga zaštite, pomoći i spašavanja na vodama Koprivničko-križevačke županije iz Ferdinandovca, dala je svoj obol ovoj proslavi i pripremila fiš paprikaš i pečenu ribu za građanstvo. U nastavku možete vidjeti bogati program proslave koji seže sve do iduće subote.

 

Objavljen je prvi roman Vedrana Volarića „22 stoljeća“

Podravina - Razno

Korice 22 stoljecaVedran Volarić (29) prošlogodišnji je pobjednik nagrade Ivan vitez Trnski za najbolji neobjavljeni rukopis autora do 35 godina. Povodom toga, svoj je roman „22 stoljeća“ predstavio na ovogodišnjim VII. Danima Ivana viteza Trnskog u Virju i Novigradu Podravskom u organizaciji Društvo hrvatskih književnika Podravsko – prigorski ogranak.

   

Završili 7. Dani Ivana viteza Trnskog

Podravina - Razno

Dobitnica nagrade Trnski 2017 Nikol BaliKnjiževna manifestacija Dani Ivana viteza Trnskog održana je u periodu od 03. do 06. svibnja u Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski. Na manifestaciji su gostovali brojni poznati književnici od kojih treba posebno izdvojiti gosta iz Varaždina, književnika Ernesta Fišera, koji je publici govorio kajkavske stihove iz svoje višestruko nagrađene zbirke pjesama ''Macbeth na fajruntu'' i predstavio novoobjavljenu ''Preludij za anginu pectoris''. Josip Petrlić Pjer i Darko Pero Pernjak djeci u osnovnom školama u Novigradu Podravskom i Novoj Rači predstavili su svoju uspješnicu, zajedničku knjigu za djecu ''Bilogorske zgode''.

 

Likovna kolonija "Podravina na dlanu" na Sekulinama

Podravina - Razno

Likovna kolonija Sekuline 2017 001Na Sekulinama, u općini Molve, u prekrasnom prirodnom okruženju nedaleko rijeke Drave održana je likovna kolonija pod nazivom „Podravina na dlanu“. Prva je to kolonija u organizaciji Lag Podravina, a domaćini su bili članovi LAG-a, obitelj Ivančan na svom imanju, primjeru ruralnog turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj. Seljačko domaćinstvo Ivančan pravo je mjesto za odmor i opuštanje, a bilo je i vrlo inspirativno za dvadesetak umjetnika koji su se odazvali na koloniju.

   

Pozivnica - 7. Dani Ivana viteza Trnskog

Podravina - Razno

Plakat pozivnica povelja ivan vitez trnski 2017U srijedu, 3. svibnja, kreće održavanje sedmih po redu Dana Ivana viteza Trnskog u Novigradu Podravskom. Ove će se godine započeti književnim susretom u OŠ“Prof.Blaž Mađer“ s književnicima Josipom Petrlićem Pjerom i Darkom Perom Pernjakom u 13.00 sati. Spomenuti književnici gostovat će i 5. svibnja u OŠ“Nova Rača u 11.30 sati. Također, 5 svibnja, u Narodnoj knjižnici Virje, održat će se službeno otvaranje manifestacije Dana Ivana viteza Trnskog kroz književno predstavljanje autora Nenada Piskača i Vedrana Volarića.

 

Noć knjige u Osnovnoj školi Molve

Podravina - Razno

Noc knjige Molve 2017 009U srijedu, 12. travnja, u Osnovnoj školi Molve treći je put zaredom obilježena Noć knjige. Riječ je o kulturnoj manifestaciji koja se već šestu godinu odvija diljem Hrvatske, a objedinjava obilježavanje Dana hrvatske knjige (22.travnja) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja). To je dan (i noć) kada knjižnice, knjižare, škole i javni prostori diljem Hrvatske organiziraju razna događanja s jednim ciljem – popularizacijom knjige i čitanja.

   

Humanitarni program u Kalinovcu nudi obilje zabave

Podravina - Razno

Humanitarni koncert Kalinovac 2017Kulturna udruga Tomislav Franjić Kalinovac poziva vas na humanitarni program koji će se održati u nedjelju 23. travnja 2017. u sali društvenog doma u Kalinovcu s početkom u 19.00 sati. Uživajte i zabavite se uz raznovrsni program, premijeri kazališne predstave “Pinokio”, ples uz Tamburaški sastav “Dangube”, Tamburaški sastav “Mjesečina” i Tamburaški sastav “Fijakeri”. Svi dobrovoljni prilozi daruju se udruzi “Veliko srce malom srcu”.

 

Virje dobilo svoju pametnu klupu

Podravina - Razno

Pametna klupa Virje 2017U Virju, ispred Galerije Tišljar i budućeg Turističkog ureda Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“, postavljena je solarna tzv. pametna klupa. Klupa ima mogućnost priključenja 4 USB-a istovremeno, solarne panele i LED rasvjetu, a uskoro će u užem centru biti omogućen besplatni pristup internetu.

   

Skupština Vatrogasne zajednice Općine Virje

Podravina - Razno

VZO Virje 2017 002U Virju je u subotu održana izvještajna i izborna skupština Vatrogasne zajednice Općine Virje. Podnesena su izvješća o radu, o financijskom stanju, kao i izvješće Nadzornog odbora te je izabrano novo vodstvo. Za predsjednika je potvrđen dosadašnji predsjednik Goran Matoničkin, zamjenik je Krunoslav Kirin, tajnik Zlatko Vukres, a blagajnica Petra Kolarević. U Predsjedništvo VZO Virje su izabrani: Drago Hatadi, Mirko Posavec, Željko Potnar i Vladimir Tomec.

 

Natječaj za Književnu nagradu „Ivan vitez Trnski“

Podravina - Razno

ivan vitez trnskiDruštvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak i Općina Novigrad Podravski raspisuju NATJEČAJ za Književnu nagradu „Ivan vitez Trnski“ 2017. Nagrada se dodjeljuje za najbolji neobjavljeni književni rukopis (poezija, proza ili drama) autora do 35 godina starosti s podravskog, križevačko-prigorskog i bjelovarsko-bilogorskog područja. Nagrada se sastoji od plakete i objavljivanja rukopisa. Primaju se rukopisi pisani hrvatskim standardnim ili nestandardnim jezicima.

   

Stranica 2 od 44

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 408 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..