Nedjelja, Lipanj 25, 2017
Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Objavljen je prvi roman Vedrana Volarića „22 stoljeća“

Podravina - Razno

Korice 22 stoljecaVedran Volarić (29) prošlogodišnji je pobjednik nagrade Ivan vitez Trnski za najbolji neobjavljeni rukopis autora do 35 godina. Povodom toga, svoj je roman „22 stoljeća“ predstavio na ovogodišnjim VII. Danima Ivana viteza Trnskog u Virju i Novigradu Podravskom u organizaciji Društvo hrvatskih književnika Podravsko – prigorski ogranak.

 

Završili 7. Dani Ivana viteza Trnskog

Podravina - Razno

Dobitnica nagrade Trnski 2017 Nikol BaliKnjiževna manifestacija Dani Ivana viteza Trnskog održana je u periodu od 03. do 06. svibnja u Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski. Na manifestaciji su gostovali brojni poznati književnici od kojih treba posebno izdvojiti gosta iz Varaždina, književnika Ernesta Fišera, koji je publici govorio kajkavske stihove iz svoje višestruko nagrađene zbirke pjesama ''Macbeth na fajruntu'' i predstavio novoobjavljenu ''Preludij za anginu pectoris''. Josip Petrlić Pjer i Darko Pero Pernjak djeci u osnovnom školama u Novigradu Podravskom i Novoj Rači predstavili su svoju uspješnicu, zajedničku knjigu za djecu ''Bilogorske zgode''.

   

Likovna kolonija "Podravina na dlanu" na Sekulinama

Podravina - Razno

Likovna kolonija Sekuline 2017 001Na Sekulinama, u općini Molve, u prekrasnom prirodnom okruženju nedaleko rijeke Drave održana je likovna kolonija pod nazivom „Podravina na dlanu“. Prva je to kolonija u organizaciji Lag Podravina, a domaćini su bili članovi LAG-a, obitelj Ivančan na svom imanju, primjeru ruralnog turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj. Seljačko domaćinstvo Ivančan pravo je mjesto za odmor i opuštanje, a bilo je i vrlo inspirativno za dvadesetak umjetnika koji su se odazvali na koloniju.

 

Pozivnica - 7. Dani Ivana viteza Trnskog

Podravina - Razno

Plakat pozivnica povelja ivan vitez trnski 2017U srijedu, 3. svibnja, kreće održavanje sedmih po redu Dana Ivana viteza Trnskog u Novigradu Podravskom. Ove će se godine započeti književnim susretom u OŠ“Prof.Blaž Mađer“ s književnicima Josipom Petrlićem Pjerom i Darkom Perom Pernjakom u 13.00 sati. Spomenuti književnici gostovat će i 5. svibnja u OŠ“Nova Rača u 11.30 sati. Također, 5 svibnja, u Narodnoj knjižnici Virje, održat će se službeno otvaranje manifestacije Dana Ivana viteza Trnskog kroz književno predstavljanje autora Nenada Piskača i Vedrana Volarića.

   

Noć knjige u Osnovnoj školi Molve

Podravina - Razno

Noc knjige Molve 2017 009U srijedu, 12. travnja, u Osnovnoj školi Molve treći je put zaredom obilježena Noć knjige. Riječ je o kulturnoj manifestaciji koja se već šestu godinu odvija diljem Hrvatske, a objedinjava obilježavanje Dana hrvatske knjige (22.travnja) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja). To je dan (i noć) kada knjižnice, knjižare, škole i javni prostori diljem Hrvatske organiziraju razna događanja s jednim ciljem – popularizacijom knjige i čitanja.

 

Humanitarni program u Kalinovcu nudi obilje zabave

Podravina - Razno

Humanitarni koncert Kalinovac 2017Kulturna udruga Tomislav Franjić Kalinovac poziva vas na humanitarni program koji će se održati u nedjelju 23. travnja 2017. u sali društvenog doma u Kalinovcu s početkom u 19.00 sati. Uživajte i zabavite se uz raznovrsni program, premijeri kazališne predstave “Pinokio”, ples uz Tamburaški sastav “Dangube”, Tamburaški sastav “Mjesečina” i Tamburaški sastav “Fijakeri”. Svi dobrovoljni prilozi daruju se udruzi “Veliko srce malom srcu”.

   

Virje dobilo svoju pametnu klupu

Podravina - Razno

Pametna klupa Virje 2017U Virju, ispred Galerije Tišljar i budućeg Turističkog ureda Turističke zajednice područja „Središnja Podravina“, postavljena je solarna tzv. pametna klupa. Klupa ima mogućnost priključenja 4 USB-a istovremeno, solarne panele i LED rasvjetu, a uskoro će u užem centru biti omogućen besplatni pristup internetu.

 

Skupština Vatrogasne zajednice Općine Virje

Podravina - Razno

VZO Virje 2017 002U Virju je u subotu održana izvještajna i izborna skupština Vatrogasne zajednice Općine Virje. Podnesena su izvješća o radu, o financijskom stanju, kao i izvješće Nadzornog odbora te je izabrano novo vodstvo. Za predsjednika je potvrđen dosadašnji predsjednik Goran Matoničkin, zamjenik je Krunoslav Kirin, tajnik Zlatko Vukres, a blagajnica Petra Kolarević. U Predsjedništvo VZO Virje su izabrani: Drago Hatadi, Mirko Posavec, Željko Potnar i Vladimir Tomec.

   

Natječaj za Književnu nagradu „Ivan vitez Trnski“

Podravina - Razno

ivan vitez trnskiDruštvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak i Općina Novigrad Podravski raspisuju NATJEČAJ za Književnu nagradu „Ivan vitez Trnski“ 2017. Nagrada se dodjeljuje za najbolji neobjavljeni književni rukopis (poezija, proza ili drama) autora do 35 godina starosti s podravskog, križevačko-prigorskog i bjelovarsko-bilogorskog područja. Nagrada se sastoji od plakete i objavljivanja rukopisa. Primaju se rukopisi pisani hrvatskim standardnim ili nestandardnim jezicima.

 

Renesansni festival ponovno financiran od strane EU

Podravina - Razno

Renesansni festival - lončarska radionicaObjavljena je dugo očekivana lista projekata koji će biti financirani iz prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska. Turističkoj zajednici grada Koprivnice odobrena su dva projekta u kojima će se gotovo sve aktivnosti odnositi na strukturni razvoj i rast kvalitete Renesansnog festivala. Važno je naglasiti da će određeni projekti u 2017. i 2018. biti financirani u visini 85 % od strane EU, a visina potpore iznosit će 1.300.000,00 kn.

   

Stranica 2 od 44

PICOKIJADA 2017. - PROGRAM

 Plakat Picokijada 2017

 

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 25.06.2017. - 02.07.2017. Nedjelja, 25. 06. 2017. – 12. NEDJELJA KROZ GODINU          11:00 – ŽUPNA; pok. prečasni Antun Ivandija, Luka Ivandija i roditelji         ...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 199/17 Br. 199/17*25.06.2017.*12. NEDJELJA KROZ GODINU „Isus reče svojim apostolima: Ne bojte se ljudi. Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati. Što vam govorim u tami,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 681 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..