Četvrtak, Kolovoz 17, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Renesansni festival ponovno financiran od strane EU

Podravina - Razno

Renesansni festival - lončarska radionicaObjavljena je dugo očekivana lista projekata koji će biti financirani iz prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska. Turističkoj zajednici grada Koprivnice odobrena su dva projekta u kojima će se gotovo sve aktivnosti odnositi na strukturni razvoj i rast kvalitete Renesansnog festivala. Važno je naglasiti da će određeni projekti u 2017. i 2018. biti financirani u visini 85 % od strane EU, a visina potpore iznosit će 1.300.000,00 kn.

 

Izložba „Zavičaj na dlanu“ Milana Nađa u Hlebinama

Podravina - Razno

Izložba Milan Nađ Hlebine 2017 007 U hlebinskoj Galeriji naivne umjetnosti otvorena je samostalna izložba „Zavičaj na dlanu“ Milana Nađa, nakon više od 45 godina likovnog stvaralaštva. Izložba nosi naziv jedne od najreprezentativnijih slika u kojoj se već mogu uočiti neki od glavnih postulata budućeg stvaralaštva u kojem prevladavaju simetrične kompozicije rastvorene u dubinu nekolicinom jasno odvojenih planova, uvijek obogaćene raznobojnim koloritom. Ovdje će zadržati tamniju, prigušeniju gamu karakterističnu za početke stvaralaštva. Obgrljivanjem zavičaja dlanom, autor iskazuje veliku ljubav, privrženost i potrebu za zaštitom onog njemu najvažnijeg – njegova zavičaja. 

   

I u Osnovnoj školi Molve je bilo živo i veselo

Podravina - Razno

OŠ Molve 2017 002Učenici razredne nastave Osnovne škole Molve su na pokladni utorak, 28. veljače, imali prva dva sata nastave, a zatim su se vješto maskirali u različite maske i prošetali se u povorci centrom mjesta. Povorci se priključio i dječji vrtić „Pčelica“ Molve, a slučajni prolaznici i okupljeni roditelji, braća i drugi članovi obitelji mogli su samo pogađati tko se krije iza maske indijanke, Spidermana, viteza, mede, pčelice i ostalih maski. Nakon što je povorka došla do Društvenog doma, vrtićarci su nastavili dalje, a naša se povorka stacionirala u sali Društvenog doma gdje su imali razne igre u kojima su uživali.

 

Fašenk v Kalnovcu 2017.

Podravina - Razno

Fašenk v Kalnovcu 2017 001Pokladni utorak je vrhunac obilježavanja fašenka. Tako je 28. veljače održana tradicionalna manifestacija u našem kraju pod nazivom Fašenk v Kalnovcu. Ogranizatori su Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac i Dječji vrtić Bubamara. Program je započeo u 12 sati na školskome trgu pozdravnim riječima voditeljica. Formirana povorka krenula je sa školskoga trga, prošetala se oko crkve Sv. Luke te se vratila natrag na školski trg gdje je svaka skupina predstavila svoju masku.

   

Dan ružičastih majica u OŠ Kloštar Podravski i video spot "Ne rugaj se"

Podravina - Razno

Dan ruzicastih majica Klostar Podravski 1 2017I Osnovna škola Kloštar Podravski obilježila je „Dan ružičastih majica“ te se na taj način pridružila mnogobrojnim školama u Hrvatskoj i svijetu. Uz to što su svi taj dan nosili ružičasto, imali su kratak program gdje su predstavili radove učenika, učiteljica i učitelja kroz kratke skečeve, pjesmu, likovne radove i fotografiju. Kroz video spot, koji možete vidjeti u nastavku, prepjevavši pjesmu „Ne rugaj se“, upoznati su i roditelji sa činjenicom da njihova djeca idu u školu koja se bori protiv vršnjačkog nasilja te da se u njoj ne tolerira nikakav oblik nasilja.

 

Izlet dobročinitelja župe Sv. Josipa radnika Novo Virje

Podravina - Razno

Dobročinitelji 2017 001Župnik župe Setoga Josipa radnika Novo Virje Krunoslav Milovec je organizirao izlet dobročinitelja župe u okviru kojega je bila posjeta župnoj crkvi Sv. Jurja na bregu u Međimurju. Župnik Ivica Puškadija je upoznao izletnike s poviješću crkve, s posebnim naglaskom na dan 4. lipnja 2008. g. kada se srušio crkveni toranj do temelja. Iznio je i kronologiju gradnje novoga tornja, koji je izgrađen uz pomoć dobročinitelja te biskupije i svjetovne vlasti, a blagoslovljen je u prosincu 2010.g.

   

Koprivničkoj Gorskoj službi spašavanja RASCO obnovio Land Rover

Podravina - Razno

Rasco HGSS 3Sigurnost svih koji se nađu na području Hrvatske je prioritet i Hrvatske Gorske Službe Spašavanja. HGSS već 65 godina brine za sigurnost Hrvata i stranih državljana koji se nađu na području RH, a rad svih njegovih članova se zasniva isključivo na volonterskoj bazi. Sigurnost je i jedna od glavnih karakteristika utkana u sve proizvode i proizvodne procese tvrtke RASCO.

 

Miroslav Mikulić voditi će općinu Ferdinandovac do izbora

Podravina - Razno

grb ferdinandovacNa 18. sjednici, Vlada je  nakon što je raspustila Općinsko vijeće i razriješila općinskog načelnika Branka Kolara te njegovog zamjenika Vjekoslava Jendrašica jer nisu u zakonskom roku izglasali proračun niti donijeli odluke o privremenom financiranju, na zatvorenom dijelu sjednice  imenovala povjerenika Vlade. Povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskoga vijeća i općinskoga načelnika Općine Ferdinandovac, Vlada je imenovala pravnika iz đurđevačkog Ureda državne uprave Miroslava Mikulića koji će općinu voditi do svibnja, kad se održavaju redoviti lokalni izbori.

   

Najboljim studentima Sjevera dodijeljene Rektorove nagrade

Podravina - Razno

Rektorove nagrade Sveučilište Sjever 2017 001U četvrtak, 26. siječnja 2017. godine, u prostorijama Sveučilišnog centra Koprivnica održana je druga po redu dodjela Rektorovih nagrada od osnivanja Sveučilišta. Nakon sjednice Senata, rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković dodijelio je sedam Rektorovih nagrada za najbolji uspjeh u akademskoj godini 2016./2017. i dvije nagrade za najbolji rad studenata u akademskoj godini 2015./2016. Dobitnicima Rektorove nagrade uručene su povelje i novčane nagrade.

 

Večer poezije Drage Britvića u Grabrovnici

Podravina - Razno

Večer poezije Drage Britvića 2017Nedaleko Pitomače, u rodnoj kući još jednog pitomačkog velikana Petra Preradovića, okupili se Dragini prijatelji, suradnici, skladatelji, pjevači, znanci i štovatelji njegovog rada. Održana je 8. Večer poezije Drage Britvića u Grabrovnici. Gost večeri bio je skladatelj Draginih pjesama Siniša Doronjga Simpy, a program je vodila Ines Giba Jambrišak. Nastupili su Mirko Švenda Žiga, Kvartet Artes, The Fusion,Tomislav Brajša, Kristina Domović i Hrvoje Hegedušić dok su stihove Drage Brtivića govorili su glumci Biserka i Antun Vrbenski.

   

Stranica 3 od 44

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 373 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..