Četvrtak, Kolovoz 17, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Pušenje "na mala vrata"

Podravina - Razno

Zabranjeno pušenjeOd kako je stupio na snagu novi zakon o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima, nikome nije lako, niti pušačima niti ugostiteljima. U nadmudrivanju sa zakonom, izgleda da je pronađena "kvaka" kako doskočiti restrikcijama. Jedan od klubova u Koprivnici otvorio je klub samo za svoje članove. Postoji nekoliko vrsti članstva, ali je bit u tome da se može konzumirati piće i zapaliti cigareta. Kako će to protumačiti inspekcije, ostaje nam da pričekamo prvi njihov posjet tom klubu. Ako ima zainteresiranih za ovaj način rada, u nastavku pročitajte kako su to oni riješili u Koprivnici
 

Edukativna tribina - rak dojke

Podravina - Razno

 U sklopu nacionalne humanitarne kampanje „Prekrižimo rak vrata maternice i dojke“, te u suradnji s Udrugom oboljelih i liječenih od raka dojke, Nacionalnim odborom za promicanje prevencije raka vrata maternice, Općinskom organizacijom mladeži HDZ-a Molve i tvrtkom GlaxoSmithKline, Zajednica žena „Katarina Zrinski“ organizira otvorenu edukativnu tribinu o prevenciji raka dojke i raka vrata maternice. Tribina će se održati u petak 03. travnja 2009. godine u kino-Sali u Molvama, s početkom u 19 sati. Na edukativnoj tribini sudjelovat će liječnici koprivničke OB: dr. Ivica Stanišić, spec. ginekolog, supspecijalista iz ginekološke onkologije, dr. Marija Sačer, spec. citolog, predsjednica županijeske Lige protiv raka, mr.sc. Vesna Mađarić, dr.med. spec. infektologije.
   

Neugodna pitanja

Podravina - Razno

 Župan Darko Koren netransparentno troši županijski novac. Unatrag već više od pola godine uredništvo kcburza portala pokušava saznati koliko je vrijednost izrade novih web stranica. Prvo smo pokušali telefonskim putem gdje su nas hladnokrvo i birokratski odpilili, potom smo probali sa više službenih zahtjeva pozivajući se na zakon o javnoj nabavi kao i pozivanjem zakona o pravu na pristup informacija, no i dalje nakon toliko vremena smo ostali bez odgovora. Takodjer smo pokušali doznati neke informacije neslužbenim putevima, smiješno je za reći, no nitko osim župana Darka Korena ili nema ovlasti za davanje te informacije ili nema spoznaju o našem zahtjevu.
 

Podravski rezervat

Podravina - Razno

 Postoje TRI nove podravske ceste koje će se uskoro početi graditi! Dvije podravske brze ceste koje su početkom 2009. preimenovane u autoceste i Podravska magistrala. Dio podravske brze ceste od čvora Virovitica do Bosne još je uvijek samo brza cesta dok je dio od čvora Virovitica do GP Terezinog Polja nova autocesta. U autocestu je promovirana i dionica od Gradeca prema Virovitici. Međutim, za Općinu Pitomača i veliki dio đurđevačke Podravine jedina bitna cesta je Podravska magistrala. Podravska magistrala, potpuno NOVA cesta koja ulazi u Hrvatsku od slovenskog Ormoža, dolazi do prvog hrvatskog sela Otok Virje pa ide do Varaždina odakle slijedi tok rijeke Drave pored Koprivnice, Đurđevca i eto je kod Pitomače, odakle kreće za Viroviticu, Slatinu, Osijek i na kraju u Iloku odlazi u Republiku Srbiju.
   

Edukativna tribina

Podravina - Razno

 Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ je organizirala u sklopu nacionalne humanitarne kampanje „Prekrižimo rak vrata maternice i dojke“ otvorenu edukativnu tribinu o prevenciji raka dojke i raka vrata maternice, a u suradnji s Udrugom oboljelih i liječenih od raka dojke, Nacionalnim odborom za promicanje prevencije raka vrata maternice, mladeži HDZ-a i tvrtkom GlaxoSmithKline. Tribina je održana 3. veljače 2009.g. u koprivničkoj Gradskoj vijećnici. U prepunoj dvorani su bile nazočne i žene iz Đurđevca, Virja, Šemovaca, Ferdinandovca i okolnih mjesta.
 

Tužne godišnjice

Podravina - Razno

 Četiri godine su prošle od kako nas je napustio naš veliki slikar i prijatelj, Josip Generalić. Mi, đurđevački fotografi sjećamo ga se kao predsjednika žirija 6. Podravskog salona umjetničke fotografije u Galeriji Stari grad 2004. Prvi put je sudjelovao u radu fotografskog žirija pa je, za razliku od likovnih izložaba, morao pregledati oko 1200 radova, ali se vrlo brzo uklopio i s veseljem razgledavao fotke vrlo različitih stilova iz 13 zemalja. Kako je umjetnička fotografija dio likovne umjetnosti nije bilo problema pri usaglašavanju odluka o nagradama. Sudjelovanje Josipa Generalića u radu žirija našeg Salona ostalo je u našim uspomenama s nadom da neće biti još mnogo godina zaboravljeno.
   

Tradicionalne akcije

Podravina - Razno

 O tradicionalnim aktivnostima Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ je na stranačkom druženju govorila predsjednica ŽO Verica Rupčić. Tom prilikom je naglasila da su članice zajednice, sukladno planu aktivnosti, dogovorile niz akcija u mjesecu prosincu. Tako će članice u ponedjeljak 15. prosinca posjetiti Pučku kuhinju koja djeluje pri koprivničkom Crvenom križu. Tom prilikom će donirati veću količinu hrane, kako bi se mogli pripremiti raznovrsniji i obilniji obroci u vrijeme blagdana te će se družiti s korisnicima Pučke kuhinje u vrijeme ručka, kada će im uručiti i čestitke za predstojeće blagdane
 

Mlade snage

Podravina - Razno

 U Gradskoj vijećnici grada Koprivnice održana je u subotu, 22.studenog 2008. godine, izborna skupština Županijskog odbora Mladeži Hrvatske demokratske zajednice. Novoizabrana predsjednica Županijskog odbora Mladeži je Irena Jagarinec. Samoj izbornoj skupštini prisustvovali su i brojni gosti: Tolušić Tomislav – župan Virovitičko podravske županije, Dinko Đeri – predsjednik ŽO MHDZ-a Virovitičko-podravske županije, Dalibor Per – predsjednik GO MHDZ-a Virovitice, Margarita Živković Zgrablić – predsjednica ŽO MHDZ-a Istarske županije, te polaznici Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.
   

Stranica 44 od 44

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 374 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..