Nedjelja, Lipanj 25, 2017
Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Najava Književne večeri s Ivanom Golubom u OŠ Ivan Lacković Croata u Kalinovcu

Podravina - Razno

Običan čovjek Ivan Golub 2016. KalinovacS velikim zadovoljstvom najavljujemo književnu večer na kojoj će gostovati akademik mons. prof. emeritus dr. sc. Ivan Golub koji će predstaviti autobiografiju „Običan čovjek“. Književna večer će se održati u ponedjeljak, 17.10.2016. godine u 18:30 sati u Osnovnoj školi Ivan Lacković Croata u Kalinovcu. Mons. prof. emeritus dr. sc. Ivan Golub je svećenik, teolog, povjesničar kulture, sveučilišni profesor, povjesnik, pjesnik i književni prevoditelj, dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

 

Godišnja izložba hlebinskih slikara uz Dan općine Hlebine

Podravina - Razno

Godišnja izložba Hlebine 2016 063Udruga hlebinskih slikara i kipara naive otvorila je Godišnju izložbu uz Dan Općine Hlebine. Izloženo je 38 radova slikara i kipara, a izložba je otvorena uz prigodne govore predsjednika udruge Zlatka Kolareka i načelnice Općine Hlebine Božice Trnski. Otvorenju su prisustvovale članice KUD-a Hlebine i prijatelji Udruge slikara i kipara iz Letenja mjesta u Mađarskoj. Poslije otvorenja sve uzvanike su zabavljali „Najstareši hlebinski mužikaši“. Izložba ostaje otvorena do 30. rujna.

   

U Molvama održan Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Podravina - Razno

Festival zena Molve 10092016 241U organizaciji županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Udruge uzorne seoske žene u Molvama je 10.rujna održan Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, a svečano ga je otvorio župan Darko Koren, dok je kao organizatorica bila prisutna i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.Priredbi su prisustvovali i zamjenik župana Darko Sobota, saborski zastupnici i savjetnik za pravna pitanja u Uredu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Nebojša Paunović te državni, županijski, gradski i općinski dužnosnici, kao i predstavnici glavnog sponzora INE d.d. Mirko Lukić i Vladimir Tišljar.

 

13. Likovna kolonija Kloštranske palete

Podravina - Razno

13. Kloštranska paleta 2016Udruga "Kloštranska paleta" i ove je godine organizirala likovnu koloniju za sve prijatelje umjetnike i ljubitelje likovne umjetnosti u Lovačkom domu " Srndać" na području Općine Kloštar Podravski. Ovo je bila trinaesta kolonija u organizaciji "Kloštranske palete", a sudjelovalo je 42 slikara koji su iskazali svoj umjetnički izričaj motivirani lijepim vremenom i ugodnim druženjem.

   

Festival žena iz ruralnih područja 10. rujna u Molvama

Podravina - Razno

Festival žena KCKZZ 2016Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga uzorne seoske žene POZIVAJU sve žitelje na Festival žena iz ruralnih područja, koji će se održati u subotu 10. rujna u Sportskoj dvorani OŠ Molve. Prezentacija svestranih i kreativnih podravskih i prigorskih žena, različitosti njihovog života, kao i naše tradicije i kulturne baštine organizirana je na njihovim štandovima, koji se mogu razgledati od 17 sati.

 

Osnivačka skupština Turističke zajednice područja DRAVSKI PESKI

Podravina - Razno

TZP Dravski peski 1Jučer u 19,00 sati u Vijećnici Društvenog doma Kloštar Podravski održana je osnivačka skupština Turističke zajednice područja DRAVSKI PESKI čiji inicijatori su Općina Kalinovac, Općina Kloštar Podravski i Općina Podravske Sesvete. Nakon Sporazuma o suradnji na osnivanje Turističke zajednice područja Dravski peski čiji potpisnici su općinski načelnici spomenutih općina, donesene Odluke o pristupanju turističkoj zajednici područja i prijedloga StatutaTurističke zajednice područja Dravski peski, 27. kolovoza 2016. godine dobivena je predhodna suglasnost Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

   

Sedma likovna kolonija u Bakovčicama

Podravina - Razno

Likovna kolonija Bakovčice 2016 Sedma po redu Županijska likovna kolonija održana je na seoskom gospodarstvu ‘Jastrebov vrh’ u Bakovčicama. Domaćin podravsko-prigorskim umjetnicima bio je Likovno kreativni centar Koprivnica čija se predsjednica Marina Dvorski obratila prisutnima, kao i Zrinka Roksandić u ime organizatora – Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije. U kratkom kulturno-umjetničkom programu sudjelovale su članice literarne sekcije KUD-a Podravka Marijana Hegedušić i Zdenka Čavić.

 

Područna škola Medvedička čepovima zaradila putovanje

Podravina - Razno

PS Medvedicka na Brijunima 2016 003Učenici Područne škole Medvedička sa svojim majkama i učiteljicama bili su 8. lipnja na nagradnom izletu u NP Brijuni. Naime, priključili smo se humanitarnoj akciji „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, sakupili 12 kilograma čepova, poslali ih u Fažanu i osvojili 30 besplatnih ulaznica za izlet u NP Brijuni. Ovim putem od srca se zahvaljujemo Općini Molve što nam je pomogla u financiranju prijevoza do Fažane. Žao nam je što nam u susret ni na koji način nije izašla Općina Novo Virje.

   

Noć sa zvijezdama u Pitomači

Podravina - Razno

Noć sa zvijezdama Pitomača 2016 4Završni događaj obilježavanja dana općine Pitomača "Vidovo 2016" bio je pogled prema noćnom nebu s zvjezdarnice "Vila" u Pitomači. Prvi na popisu nebeskih objekata bio je zemljin prirodni satelit Mjesec. Iako je bio pun mjesec s malo površinskih sjena, rubovi mjeseca i veliki krateri zadivili su posjetitelje. Prva svjetlucava zvjezdica na nebu bio je planet Jupiter. Pogledom kroz teleskop sitna zvjezdica pretvorila se u pravi najveći planet u našem sustavu s prelijepim prugama i četiri mjeseca.

 

Radionica na Prkosu

Podravina - Razno

Radionica na Prkosu 2016 011Na inicijativu najžene Anke Županić i u organizaciji njezine obitelji održana je kreativna radionica "Očuvanje tradicijskih običaja Novigrada Podravskog i Podravine". Na radionici, koja je održana na obiteljskom imanju na Prkosu, sudjelovali su predstavnici različitih udruga: županijske Udruge uzorne seoske žene, Udruge žena Ferdinandovac, Društva žena Novigrad, Udruge "A je to" Art Podravina te pojedinci koji se na različite načine bave očuvanjem običaja i baštine Podravine i Prigorja.

   

Stranica 6 od 44

PICOKIJADA 2017. - PROGRAM

 Plakat Picokijada 2017

 

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 25.06.2017. - 02.07.2017. Nedjelja, 25. 06. 2017. – 12. NEDJELJA KROZ GODINU          11:00 – ŽUPNA; pok. prečasni Antun Ivandija, Luka Ivandija i roditelji         ...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 199/17 Br. 199/17*25.06.2017.*12. NEDJELJA KROZ GODINU „Isus reče svojim apostolima: Ne bojte se ljudi. Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati. Što vam govorim u tami,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 739 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..