Četvrtak, Kolovoz 17, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Radionica na Prkosu

Podravina - Razno

Radionica na Prkosu 2016 011Na inicijativu najžene Anke Županić i u organizaciji njezine obitelji održana je kreativna radionica "Očuvanje tradicijskih običaja Novigrada Podravskog i Podravine". Na radionici, koja je održana na obiteljskom imanju na Prkosu, sudjelovali su predstavnici različitih udruga: županijske Udruge uzorne seoske žene, Udruge žena Ferdinandovac, Društva žena Novigrad, Udruge "A je to" Art Podravina te pojedinci koji se na različite načine bave očuvanjem običaja i baštine Podravine i Prigorja.

 

Obilježen Dan škole u Novigradu Podravskom

Podravina - Razno

Knjižica s tradicijskim receptimaUčenici i nastavnici novigradske Osnovne škole "Prof. Blaž Mađer" su na poseban način obilježili Dan škole. Upriličen je Dan otvorenih vrata, kojom prilikom je prezentiran projekt „Etno baština Općine Novigrad Podravski“. Prikazane su prezentacije istraživanja novigradske povijesti, geografskog obilježja, starih izričaja i molitvi, nošnji, zanata, te intervju na temu „Učitelji nekad i danas“ koje su pripremili i tijekom nekoliko godina istraživali učenici i učitelji. Čestitke povodom Dana škole, ali i na uspješno provedenom i prezentiranom projektu uputila je predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

   

Likovna radionica u pet osnovnih škola u Kloštru Podravskom

Podravina - Razno

Edukativna likovna radionica Kloštar Podravski 2016.Tradicionalno u vrijeme dana osnovne škole Kloštar Podravski održavaju se likovne kolonije ili radionice u suradnji s likovnom udrugom „Kloštranska paleta“. Ove godine održana je Likovna radionica posebno za djecu od 1 do 4 razreda kao razredna nastava, a sudjelovala je i likovna grupa od 5 do 8 razreda. Likovna radionica odvijala se istodobno u pet škola: OŠ Kloštar Podravski, PŠ Podravske Sesvete, PŠ Prugovac, PŠ Kozarevac i PŠ Suha Katalena.

 

Nagrada Trnski Vedranu Volariću iz Virja

Podravina - Razno

Nagrada Trnski 2016 002U organizaciji Podravsko-prigorskog ogranaka Društva hrvatskih književnika i u suradnji s mnoštvom kuturnih i prosvjetnih institucija prošli su tjedan održani 6. Dani Ivana viteza Trnskog. Manifestacija je započela 13.05. književnim susretom s Majom Gjerek u OŠ "Prof. B. Mađer" Novigrad Podravski, a zatim je u petak, 13.05. prvi put izašla izvan županijskih granica Ivana viteza Trnskog i knjiga „Krhotine“, prošlogodišnjeg pobjednika Matije Ivačića, a u programu su sudjelovali učenici Gimnazije Bjelovar predstavivši projekat Tragom naših preporoditelja, KUD-a „ Ivan Vitez Trnski“ Nova Rača i učenici škole domaćina.

   

Podravina dobila akademika, prof. dr. sc. Dragutina Feletara

Podravina - Razno

Dragutin FeletarNa Izbornoj skupštini Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti što je održana 12. svibnja 2016. godine u palači HAZU u Zagrebu u kategoriji redovitih članova Akademije za redovitog člana u razredu za društvene znanosti je izabran dosadašnji član suradnik prof. dr. sc. Dragutin Feletar. Izborom prof. dr. sc. Dragutina Feletera iz Koprivnice za akademika Podravina je dobila svojeg predstavnika u najvišoj znanstvenoj i kulturnoj ustanovi u Hrvatskoj.

 

Promatranje prolaska Merkura ispred Sunca u Pitomači

Podravina - Razno

Promatranje Merkura Pitomača 2016U ponedjeljak, 9. svibnja 2016., iz naših se krajeva mogao promatrati prolazak Merkura preko Sunčevog diska. Ovo je astronomska pojava pri kojoj se, gledano sa Zemlje, Merkur nađe ispred Sunca i tada se vidi kao crnu točkica koja tijekom nekoliko sati putuje preko Sunčevog diska. Planet Merkur se rijetko i može vidjeti jer je vrlo malen i putanja je takva da je zaklonjen sjajem Sunca.

   

„Virovska prkačijada“ - Međunarodni festival izvornih kolača

Podravina - Razno

Prkacijada 2016Podravina je dobila novi gastro turistički, ili bolje rečeno slastičarski događaj. Riječ je „Virovskoj prkačijadi“ koja će se održati u Virju, 13. i 14. svibnja ove godine. Bit će to jedna od najvećih smotri domaćih „prkača“ (mali, izvorni i tradicionalni kolači) u posljednjih nekoliko godina, a osim edukativnih sadržaja, „Prkačijada“ ima i natjecateljski karakter. U sklopu programa održat će se „Mala prkačijada“, natjecanje učenika osnovnih škola iz Koprivničko-križevačke županije u spravljanju ovih tradicionalnih kolača, a u drugom dijelu natjecanje seniorki u spravljanju prkača.

 

Podravski umjetnici na likovnoj koloniji u Svetom Đurđu

Podravina - Razno

Likovna radionica Sveti Djurdj 2016 001U Svetom Đurđu, u Varaždinskoj županiji, u sklopu dana općine održana je 1. Likovna kolonija koju je otvorio načelnik općine Josip Jany uz želje za ugodan boravak, a domaćin umjetnicima bio je slikar Stanko Sabol-Stado. Uvodni glazbeni ugođaj podario je izvrstan KUD “Juraj Lončarić” iz Hrženice dok je Udruga uzgajivača konja ukrasila park svojim konjima i kočijama te se moglo i provozati mjestom. Slikalo se na tri mjesta, u općinskom domu, ispred općine i oko starog mlina Luka pokraj rijeke Plitvice.

   

Promocija knjige "Bajka o Golom otoku" u Pitomači

Podravina - Razno

Bajka o Golom otoku 2016U zgradi općine Pitomača predstavljena je „Bajka o Golom otoku“ knjiga sjećanja, učitelja u mirovini i osnivača Astronomske udruge, Luke Hrvatića. Prigodni program vodio je Neven Hrvatić, a umjetnički dio uljepšali su Luka Horvat na gitari i Kristina Domović uz pjesme “Jalta, Jalta” i“Miruj, miruj, srce moje” uz klavirsku pratnju Doroteje Veličan. Uvodnu riječ dao je Domagoj Stilinović, ispred organizatora “Centra za kulturu Drago Britvić“.

 

Likovna izložba "Buđenja" u Kloštru Podravskom

Podravina - Razno

Izlozba Budjenja Klostar Podravski 2016"Kloštranska paleta" je imala čast, otvorenjem svoje likovne izložbe, otvoriti mnogobrojna događanja povodom Dana Općine Kloštar Podravski. Na izložbi "Buđenja" sudjelovao je 31 autor sa svojim uljima na platnu, akriliku, suhim pastelama, akvarelima, ulju na staklu, temperama i drvenim bojama te dva kipara sa drvenim skulpturama. Izložbu je otvorio načelnik Općine Kloštar Podravski, g-din Siniša Pavlović. 

   

Stranica 7 od 44

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 378 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..