Četvrtak, Kolovoz 17, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Tribina "Društveni položaj žena kroz povijest i danas" u Legradu

Podravina - Razno

Društveni položaj žena - Legrad 2016Na tribini pod nazivom "Društveni položaj žena kroz povijest i danas", koju je organizirala Udruga žena Legrad povodom Međunarodnog dana žena, gostovala je predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, ujedno i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, koja je održala predavanje o društvenom položaju žena u našem društvu danas.

 

Preminuo Josip Friščić, bivši šef HSS-a

Podravina - Razno

Josip Friščić // Foto: Arhive ePodravina.hrNakon duge i teške bolesti preminuo je Josip Friščić (66), nekadašnji predsjednik Hrvatske seljačke stranke, potpredsjednik Hrvatskoga sabora i župan Koprivničko-križevačke županije, piše portal epodravina.hr. Borbu s bolešću izgubio je noćas u koprivničkoj Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek. Josip Friščić rođen je 15. kolovoza 1949. godine u Subotici Podravskoj. Osnovnu školu završio je u Rasinji, a srednjoškolsko obrazovanje u Koprivnici. Diplomirao je ekonomiju na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

   

Božićna izložba članova "Kloštranske palete" - Ljepota nevidljivoga

Podravina - Razno

Izložba Kloštranske palete-Ljepota nevidljivog 2015Povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, članovi Udruge „Kloštranska paleta“ priredili su 19. prosinca u svojoj galeriji tradicionalnu božićnu izložbu radova pod nazivom „Ljepota nevidljivog“. Izložbu je otvorio načelnik općine Kloštar Podravski gospodin Siniša Pavlović, dok je osvrt na izložene radove dao kloštranski župnik fra Ivan Široki, autor predgovora u katalogu. Izložba je tematski vezana uz naše viđenje Božića i zime Podravini, a sudjeluje trideset i tri slikara, kipara i fotografa.

 

Večer zahvale naj žene 2015.g. Nadice Ivančan

Podravina - Razno

Naj žena Ivančan Sekuline 14112015 034Nositeljica lente Naj žene Korivničko-križevačke županije za 2015.g. na Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije Nadica Ivančan je sa svojom obitelji - suprugom Ivanom, kćeri Ivanom, sinovima Matejom i Tomislavom priredila večeru zahvalnosti na obiteljskom imanju Sekuline. Večeri je prisustvovao općinski načelnik Zdravko Ivančan, koji je naglasio važnost ovog projekta te uz čestitke izrazio i zadovoljstvo što je naj žena iz Molvi pa će se iduće godine Festival održati u općini Molve.

   

Osnivačka sjednica nove Turističke zajednice

Podravina - Razno

TZ podrucja VirjeU prostorijama Općine Virje je, u četvrtak 29.10.2015., održana osnivačka sjednica Turističke zajednice područja Središnje Podravine. Novoosnovana turistička zajednica obuhvaća područje općina Legrad, Drnje, Hlebine, Molve, Gola, Virje i Novigrad Podravski, a sjedište i turistički ured biti će smješten u Virju. Osim načelnika općina osnivača, sjednici je prisustvovao i gospodin Marijan Štimac pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju i predstavnici županijske turističke zajednice.

 

Evakuacijska vježba spašavanja u OŠ Ivana Lackovića Croate u Kalinovcu

Podravina - Razno

Vatrogasna vježbaDana 27. listopada, 2015. godine u Osnovnoj školi Ivana Lackovića Croate u Kalinovcu je provedena evakuacijska vježba spašavanja u kojoj su sudjelovali svi učenici od prvog do osmog razreda, djelatnici škole te članovi JVP Đurđevac i DVD Kalinovac. Vježba je započela u 10 sati iznenadnim događajem – „požarom“ u kuhinji na što se oglasio vatrodojavni aparat čiji je zvuk oglašavao početak evakuacije. Svi učenici i djelatnici škole su se uputili prema glavnim i sporednim izlazima škole, a točka okupljanja je bila bista od slikara Ivana Lackovića Croate po kojemu škola nosi ime.

   

Naj žena Nadica Ivančan, pratilje Ivančica Kučanda i Marina Picig

Podravina - Razno

Festival žena 10.10.2015. Gola Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održan je u subotu 10. listopada 2015. u Goli, u organizaciji županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, a svečano ga je otvorio župan Darko Koren. Priredbu su uveličali veleposlanik Ukrajine Oleksandr Levchenko, savjetnik za pravna pitanja u Uredu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Nebojša Paunović te državni, županijski, gradski i općinski dužnosnici.

 

12. likovna kolonija "Kloštranske Palete" 2015.

Podravina - Razno

12. Likovna kolonija Kloštar Podravski 2015.Održana je 12. likovna kolonija u organizaciji „Kloštranske palete“ u prostorijama Lovačke udruge „Srndać“. Dobrodošlicu im je zaželio zamjenik načelnika općine Antun Karas i Martina Fuk, predsjednica udruge „Kloštranska paleta“. Sudjelovalo je 54 učesnika od kojih aktivno stvaralo 40 slikara iz Koprivničko-križevačke županije te Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke županije i troje slikara iz Republike Mađarske. Nastalo je novih 45 umjetnička djela, 2 skulpture i 43 slikarska rada.

   

Izložba Maje Saraja u Kloštru Podravskom

Podravina - Razno

Izložba - Maja Saraja Klostar Podravski Otvorena je prva samostalna likovna izložba mlade slikarice Maje Saraja u Kloštru Podravskom, u galeriji likovne udruge „Kloštranska paleta“. Svoj slikarski rad predstavila je s 34 slike u tehnikama ulje na platnu, pastel, ulje na staklu i olovci. U uvodnoj riječi Marija Bobonj je rekla: "Prije nekoliko godina Maja je krenula na tečaj slikanja i tako radoznalo ušla kroz ta čudesna vrata kreativne igre boja, oblika i vizualnih kompozicija koje su je vukle da se i sama očituje kao vrlo nadarena, maštovita i kreativna, jer primjerno je savladala razne crtačke i slikarske tehnike i izgradila vrlo specifičan likovni indetitet.".

 

Dravsko veslo 2015.

Podravina - Razno

Dravsko vesloUdruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine Novoga Virja „Konak“ održala je tradicionalno natjecanje u veslanju u drvenim dravskim čamcima pod nazivom Dravsko veslo 2015. Natjecanje je održano 16. kolovoza na rukavcu rijeke Drave kod izletišta Čarda u Novome Virju u kojem je sudjelovalo 14 ekipa. U muškoj kategoriji prvo je mjesto osvojila ekipa „Dravski gusari“ u kojoj su veslali Igor Babec i Marko Radman , drugo mjesto osvojila je ekipa „Timon i Pumpa“ za koju su veslali Marijan Turčić i Mirko Remetović , dok su  treće mjesto osvojili Hrvoje Cik i Darko Kovačević  veslajući u ekipi  „Fora ime“.

   

Stranica 8 od 44

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 376 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..