Četvrtak, Kolovoz 17, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

RASCO d.o.o. i Max Holder GmbH pokreću strateško partnerstvo

Podravina - Razno

MUVORASCO d.o.o. i Max Holder GmbH pokreću strateško partnerstvo s ciljem zajedničkog razvoja i proizvodnje malih komunalnih vozila. RASCO u suradnju unosi svoj proizvod, MUVO, koji će se prodavati kroz Holderovu distribucijsku mrežu pod markom HOLDER MUVO. Svojim dizajnom i funkcionalnim karakteristikama MUVO idealno nadopunjava Holderovu ponudu vozila, čime ova njemačka kompanija s dugogodišnjom tradicijom širi svoj proizvodni portfelj u segmentu multifunkcionalnih komunalnih vozila.

 

Završilo 22. državno natjecanje iz geografije u Kalinovcu

Podravina - Razno

22. državno natjecanje iz geografija Kalinovac 2015. srijedu, 15. travnja 2015. godine, započelo je 22. državno natjecanje iz geografije, kojem je domaćin bila Osnovna škola Ivana Lackovića Croate iz Kalinovca i trajalo je do 17. travnja. Na natjecanju su sudjelovala 123 učenika sa 101 mentorom, a započelo je svečanim dočekom gostiju uz prigodni program otvaranja koji se održao u Domu kulture u Đurđevcu.

   

Osnovana Kulturna udruga Tomislav Franjić Kalinovac

Podravina - Razno

KU Tomislav FranjicPotreba za osnivanjem udruge, koja će se prvenstveno baviti dramskom umjetnošću u Kalinovcu, rezultirala je osnivačkom skupštinom "Kulturne udruge Tomislav Franjić Kalinovac" dana 06. travnja 2015., na kojoj je bilo prisutno 40 članova. Za predsjednika je izabran Danijel Zvonar, za tajnicu Marica Markov te blagajnicu Ana Cvilinder.

 

Velika uskrsna pisanica u Pitomači

Podravina - Razno

Pisanica Pitomača 2015 Oslikana je velika uskrsna pisanica u središtu Pitomače, preko puta Župne crkve sv. Vida. Uskrsnu pisanicu oslikali su članovi LK „Duga“ Darko Domitrović Miky, Ivan Derežić Bazara, Milka Novosel, Žarko Giba, Monika Veličan i predsjednica udruge Lojzka Rukavina. Ove godine na pisanici se nalaze tri motiva pitomačkog kraja i tradicionalni prikaz uskrsnuća Isusa iznad Podravine.

   

"Proljetne bujice" u Kloštru Podravskom

Podravina - Razno

Proljetne bujice Kloštar Podravski 2015 Povodom Dana općine Kloštar Podravski, članovi Udruge „Kloštranska paleta“ u kloštranskoj galeriji priredila je tradicionalnu izložbu radova svojih članova pod nazivom „PROLJETNE BUJICE“. Trideset i šest  slikara, kipara i fotografa sudjeluje na ovoj izložbi, a izložbu je otvorio načelnik općine Kloštar Podravski gospodin Siniša Pavlović.

 

Festival SHOWderica najbolji studentski projekt u Hrvatskoj

Podravina - Razno

SHOWderica Na prvom Kongresu udruga studenata Republike Hrvatske – COSA, koju je organizirala Udruga studenata VERN'-a, projekt SHOWderica dobio je još jedno priznanje, odnosno nagradu za najbolji studentski projekt 2013./2014. godine. Uz predstavnike gotovo svih studentskih udruga iz Republike Hrvatske, na kongresu su sudjelovali Saša Cvetojević (Insako d.o.o.), Luka Abrus (Pet minuta), Dario Šafarić (Media-Soft), Mirela Holy (Orah) i profesor mr.sc. Zdravko Kedžo.

   

Večer „dobrih djevojčica“ svih uzrasta

Podravina - Razno

Samo majka i kćiŽivimo ubrzanim životima i svaka prigoda u kojoj uspijemo odvojiti nekoliko trenutaka za dobar provod sa svojim najbližima od velikog je značaja. Zbog toga će se ove godine povodom Dana žena, u petak 06. ožujka u 18,00 sati,  u Narodnoj knjižnice Virje održati večer za majke i kćeri, bake i unuke, žene svih uzrasta. Na ovoj „mini-književnoj večeri“ čitat ćemo iz slikovnice slavne dr. Christiane Northrup „Prekrasna djevojčica“ te iz knjige priča Julijane Matanović „Samo majka i kći“.

 

Fašenk v Kalnovcu 2015.

Podravina - Razno

Fasenk Kalinovac 2015 009Fašnik, poklade, karneval… je veselo  razdoblje prije korizme u kojemu se priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi, kako bi se makar na kratko vrijeme odmakli od svakodnevnih briga i prepustili se svom rasplesanom i raspjevanom začaranom svijetu maski i šarenih kostima.

   

10. Izložba mladih vina - Molve

Podravina - Razno

case izlozbaUdruga vinogradara i voćara Molve poziva sve ljubitelje vina na jubilarnu 10. Izložbu mladih vina, a ujedno i večer zlatnih vina koja će se održati u subotu 21.02.2015. godine u novom društvenom domu u Molvama s početkom u 19.00 sati.  Tamo Vam se pruža prilika da isprobate najbolje od 99 uzoraka vina koji su ocjenjeni, a rezultate ocjenjivanja pogledajte u nastavku.

 

Sjećanje na Dragu Vunaka

Podravina - Razno

VunakNa današnji dan, 9. veljače 1925. godine, u Pitomači je rođen Dragutin Vunak, poznati hrvatski redatelj i scenarist, pripadnik Zagrebačke škole crtanog filma. Bavio se crtanim filmom iako nije crtao već je bio prepun ideja i vodio animatore kroz niz filmova koji su prikazivani diljem svijeta. Bio je voditelj Studija za crtani film u Interpublicu, dramaturg u Zagreb filmu, umjetnički voditelj u Filmoteci 16, pokrenuo je element-film.

   

Stranica 10 od 44

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 371 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..