Subota, Rujan 23, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Druženje područnih škola u Čepelovcu

Čepelovac - Razno

Druženje područnih škola Čepelovac 2016 Osmo po redu druženje učenika Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena s učenicima Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju te njihovih učiteljica i učitelja održano je 30. svibnja 2016. u Područnoj školi Čepelovac, domaćinu ovogodišnjeg, već tradicionalnog druženja. Integrirani nastavni dan započeli su upoznavanjem, pozdravnim govorom učitelja Davora Šokeca te prigodnom priredbom kojom su učenici PŠ Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena zaželjeli dobrodošlicu učenicima Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju i njihovim učiteljicama.

 

Zajednički do cilja u PŠ Čepelovac

Čepelovac - Razno

Radovi u PS Cepelovac 2013 0013Koliko se voljom, zajedništvom i ljubavlju prema vlastitom mjestu može postići, jasno su pokazali Čepelovčani u posljednje vrijeme. Da bi se sadašnji i svi budući školarci što ugodnije osjećali u njihovoj Područnoj školi, prionuli su u obnovu školskog hodnika i stepeništa na ulazu u učionicu. Zbog pomanjkanja financijskih sredstava sve su poslove obavljali dobrovoljno, ostavljajući svoje poslove po strani i radeći ponekad do dugo u noć u želji da uljepšaju svoju školu.

   

Čarobni svijet Božice Jelušić-Kranželić

Čepelovac - Razno

Bozica_Jelusic_2Povodom Dana zaštite okoliša koji se obilježava 6. lipnja, učenici Područne škole Čepelovac i njihove obitelji družili su se s književnicom Božicom Jelušić-Kranželić koja je ujedno i predsjednica Ekološkog društva Đurđevac. Druženje je počelo u prostorima škole gdje je književnica predstavila svoju knjigu  „Pogled stablu“ koja sadrži 20 priča, pjesama i umjetničkih fotografija o drveću. Svojim dojmljivim nastupom i zanimljivom pričom, uvela nas je u čarobni svijet koji nam pruža priroda i sve što nas okružuje.

 

Petar Pan „doselio“ u PŠ Čepelovac

Čepelovac - Razno

IMG_1227aJohann Wolfgang von Goethe jednom je rekao: „Najveći čovjek uvijek ostaje dijete.“ Vođeni tom izrekom i željom da se oslika vanjski zid škole u Čepelovcu te da škola osvane u novom ruhu, Zoran i Sanja Vidaković su kistom, bojom i dobrom voljom to i ostvarili. Slikom su prikazali jedan dio iz života Petra Pana, dječaka koji je zauvijek želio ostati dijete i koji je kao književni lik dobro poznat školarcima, ali i nama odraslima.

   

Čepelovčani ogorčeni na Komunalije

Čepelovac - Razno

cepelovac_crkvaMještani prigradskog naselja Čepelovac ogorčeni su na Komunalije i neodgovorne građane kojima putevi do okolnih vinograda služe za odlaganje otpada. Već duže uz mjesno groblje na putu prema Velikom bregu neodgovorni građani odlažu otpad pa su Čepelovčani dobili divlje odlagalište. Nerijetko je otpad razbacan po putu pa vozači moraju sami razmicati otpad da bi došli do željenog odredišta. Slavko Horvat, predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac, kaže da otpad uz mjesno groblje odlažu vlasnici vinograda u predjelu Veliki breg, piše Podravski list.
 

Berba grožđa u Čepelovcu

Čepelovac - Razno

berba_divjackoŽupan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren odazvao se pozivu članova KUD-a „Petar Preradović“ i ženskog vokalnog ansambla Đurđevčice te je u nedjelju 3. listopada sudjelovao u berbi grožđa. Berba se odvijala u vinogradima Božidara Divjačka na Čepelovečkom bregu i Pesjem repu. Obiteljsko gospodarstvo Divjačko nalazi se na vinskoj cesti, ima oko 6000 trsova različitih vinskih sorti, a okrenulo se i očuvanju tradicije kroz razvoj ruralnog turizma.

   

Radionica Tiffany stakla

Čepelovac - Razno

tiffanyU subotu 10. srpnja majstor izrade Tiffany stakla Darko Vilupek održat će radionicu za sve zainteresirane kreativce i one željne novih znanja i tehnika. Radionica će biti održana u Ars Barnagor, Dvoru Barnagor u Čepelovcu, a počinje u 9.00 prije podne i trajat će formalno do 17.00 , a ovisno o potrebi i dulje. Ako ste zainteresirani, kotizacija za radionicu iznosi 50 kn, a u cijenu je uračunat ručak, kava i sokovi. Broj sudionika je ograničen. Pogledati na http://www.facebook.com/

 

Uljepšavanje škole

Čepelovac - Razno

Bojanje ogradeProteklog tjedna u Područnoj školi Čepelovac, započeli su radovi na obnovi dotrajale ograde ispred škole. Radove je inicirao i financirao Mjesni odbor Čepelovac, kojeg zastupa gosp. Slavko Horvat, a aktivnost je podržao ravnatelj OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac gosp. Martin Trepotec. Najprije su roditelji učenika i učenici obojili ogradu temeljnim bojama, a zatim su učitelji Sanja Flajs - Vidaković i Zoran Vidaković uz pomoć učenice 3.r. Vivian Novak-Šimunić i njene mame Jasne primjerenim motivima oslikali ogradu škole. Mještani Čepelovca su sa velikim zadovoljstvom pozdravili zajedničku akciju Mjesnog odbora i škole. Najveće oduševljenje oslikanom ogradom pokazali su učenici PŠ Čepelovac što predstavlja još jedan aspekt veće motivacije za dolazak u školu i uspješan rad.
   

Europski tjedan kretanja

Čepelovac - Razno

Čepelovac Učenici 1.,2., 3. i 4. razreda područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena i njihovi učitelji obilježili su 23.rujna 2009. Europski tjedan kretanja i Hrvatski olimpijski dan. Okupili su se u PŠ Čepelovac gdje su započeli nastavni dan učeći o povijesti olimpijskih igara, olimpijskim sportovima, nagradama, simbolima, geslu i vječnom plamenu, natjecanjima i promicanju vrijednosti koje se u čovjeka razvijaju bavljenjem sportom. Budući da su učenici nedavno započeli s novom nastavnom godinom, u goste su im došli i djelatnik policijske postaje Đurđevac, gospodin Bartovščak te djelatnik autokluba Đurđevac, gospodin Krešić koji su učenike poučavali o sigurnosti u prometu.
 

Tri nova priručnika

Čepelovac - Razno

 Voćari, vinogradari i podrumari-hobisti te oni koji od svojeg voćnjaka i vinograda odnosno vina žele privređivati i živjeti, zahvaljujući naftaplinskom radniku dipl. ing. Ivanu Zobundžiji iz Kalinovca dobili su novu, jednostavnu i praktičnu literaturu. Na imanju obitelji Jelušić-Kranželić, u dvoru Barnagor u Čepelovcu, predstavljena su tri priručnika: „Voćarski priručnik“ s meteorološkim elementima te uzgojem, rezidbom i zaštitom voćnjaka, „Vinogradarski priručnik“ s pedološkim elementima i zaštitom vinove loze, te „Podrumarski priručnik“ s tablicama, izračunima i savjetima za proizvodnju vina u obiteljskim gospodarstvima.
   

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 281 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..