Četvrtak, Rujan 21, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Obilježen Majčin dan u Budrovcu

Budrovac - Razno

Majcin dan Budrovac 2017 026Nosim te majko u srcu svome, da budeš sretna u životu tvome.“ U župnoj crkvi u Budrovcu, 14. svibnja 2017., tijekom misnog slavlja bilo je posebno svečano i dirljivo. Djeca i mladi iz Budrovca recitacijama su svim mamama i bakama čestitali njihov dan, dan svih mama. Zahvalili su im na ljubavi koju svakodnevno nesebično primaju, na njihovoj dobroti, nježnosti i brizi. Osim lijepim riječima, sve su mame darivane cvijećem i čestitkama. Majke su nam život, radost i veselje te neka ih naša ljubav i zahvalnost zauvijek prati na životnom putu.

 

Zar nikog nije briga što nije očišćeno?

Budrovac - Razno

Ceste u Budrovcu 14012017 001Ono što morate je plaćanje komunalne naknade Gradu Đurđevcu, a on će, možda, očistiti puteve i ceste. Danas oko 14,00 sati još nije bila očišćena cesta u dijelu do Bilogorske do raskršća kod škole u Budrovcu (prema Kalinovcu). Uskoro nakon što smo snimili taj dio prolazi stroj Komunalnih usluga Đurđevac iz pravca Kalinovca i očisti samo desnu stranu ceste i.... ode. Druga strana je još neočišćena, kao ni raskršće, ali niti dio puta prema tzv. Delkima gdje ima i starijih stanovnika. Zvali smo Komunalne usluge, predočili problem, ali ništa se ne događa (17,00 sati).

   

Sveti Nikola u Budrovcu

Budrovac - Razno

Sveti Nikola Budrovac 2016 055„Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju, jer za svako dobro dijete ima stvarcu koju.“ A tko traži, taj i nađe. Tako je sveti Nikola, 4. prosinca 2016. godine pronašao puno dobre djece u župnoj crkvi u Budrovcu. Čuo je on lijepe recitacije o sebi, o čistim cipelicama i čizmicama, o strepnji male djece hoće li doći, čuo je on i radosnu pjesmu te je ispred crkve i zastao. Znao je on da ga se ovdje s nestrpljenjem očekuje. Sva sreća da se dobro pripremio, košare pune darova sa sobom je donio.

 

Dan kruha u Budrovcu

Budrovac - Razno

Dan kruha Budrovac „Hvala ti, Bože, na divnome kruhu što njime hraniš ljude sve.“ Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena, njihove učiteljice Olga Lazar, Silvija Topolčić i Martina Krajcar Baltić te učitelj Davor Šokec, roditelji učenika i svi mještani župe Budrovac obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu 16. listopada 2016. Tijekom misnog slavlja, koje je predvodio župnik Mladen Gorupić, učenici su pjevali u pratnji orguljašice Magdalene Bavrke, recitirali o kruhu te prinosili darove zemlje i zahvaljivali se na njima, što je pripremila vjeroučiteljica Marina Barberic.

   

Obilježena 70. godišnjica Župe i župne crkve Budrovac

Budrovac - Razno

70 godišnjica Župe Budrovac 09102016"Danas želimo reći: hvala ti, svevišnji, što si nam dao da doživimo ovaj svečani dan, ovo euharistijsko slavlje, puno nade i Kristove radosti." Vrlo svečano, uz mnogo Božjeg blagoslova i radosti u srcima svih prisutnih, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu, 9. listopada 2016. održana je župna proslava 70 godina Župe i župne crkve Budrovac, 70. obljetnica župe Uznesenja BDM i župne crkve u Budrovcu (7. travnja 1946.), 120 godina od izgradnje kapele Kraljice sv. krunice u Budrovcu (4. listopada 1896.), 130 godina od poèetka gradnje kapele Sv. Elizabete u Čepelovcu (11. srpnja 1886.) i 120 godina od izgradnje kapele Sv. Katarine u Sirovoj Kataleni (26. srpnja 1896.).

 

Sveti Nikola u crkvi u Budrovcu

Budrovac - Razno

Sveti Nikola6. prosinac 2015. blagdan je Svetog Nikole, a najviše mu se raduju djeca. Očišćene i sjajne čizmice blistaju u svakom prozoru, dok zločesti krampus skakuće u potrazi za djecom i zvecka svojim lancima. No, sva su djeca jutros u crkvi; mole, pjevaju i raduju se. Jer, Sveti Nikola opet će doći i darivati ih. Kako bi mu pokazala svoju veliku ljubav i koliko mu se raduju, učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su mu u ime sve djece pripremila i malu priredbu tijekom koje su pjevali i recitirali pjesme te čitali pisma koja su mu napisala.

   

Reakcija Komunalnih usluga na članak

Budrovac - Razno

Divlje odlagaliste Budrovac 17112013 00011Danas smo primili i službeno reagiranje od tvrtke Komunalne usluge Đurđevac u svezi članka "Neodgovorno i bezobrazno ponašanje", koje prenosimo u cijelosti. Iako nismo nigdje tvrdili, već iznosili pretpostavke i napomenuli "a tko je stvarno dovezao te lampaše morat će se tek utvrditi", smatramo da je korektno čuti njihovo viđenje ovog ekološkog akcidenta, glede toga da smo ih spomenuli kao upravitelje groblja. Inače, kako saznajemo, policija je izašla na teren i prikuplja informacije. Zadovoljni smo promptnom reakcijom nadležnih institucija.

 

Neodgovorno i bezobrazno ponašanje

Budrovac - Razno

Divlje odlagaliste Budrovac 17112013 00014Jednom prilikom je gradonačelnik Lacković izjavio da "neće smeće u centru grada" pa ga je netko izgleda doslovno shvatio i otpadne lampaše istovario na divljoj deponiji otpada u prigradskom naselju Budrovac i pokušao spaliti. Kada smo prebrojili hrpe, dobija se dojam da su to sve lampaši s groblja iz okolnih naselja kojima upravlja poduzeće Komunalne-usluge Đurđevac, a tko je stvarno dovezao te lampaše morat će se tek utvrditi. Ne samo da je ekološki neprihvatljivo, već je i neviđeni bezobrazluk nešto takvo napraviti. Mole nas da lampaše odvajamo kao posebni otpad, jer se mogu reciklirati, a zatim oni završe na divljoj deponiji.

   

Nova knjiga budrovačkog mineraloga

Budrovac - Razno

Vladimir ZebecRezultati višegodišnjeg istraživanja muzejskog savjetnika i vrsnog mineraloga mr. sc. Vladimira Zebeca (rođenog u Budrovcu) vezana za najveći europski rudnik olova, cinka i srebra Trepča - Stari trg objavljena su u reprezentativnoj monografiji u izdanju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Knjiga je podijeljena na dva dijela. Prvi dio - „Minerali rudnika Trepča - Stari trg“ posvećen je rudniku smještenome na planini Kopaonik, nedaleko od kosovskoga grada Mitrovice. Autor daje povijesni opis rudnika i njegovih minerala te najnovije znanstvene spoznaje.

 

Zahvala za plodove zemlje

Budrovac - Razno

IMG 1666Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena, njihove učiteljice Olga Lazar, Marina Patačko i Martina Krajcar Baltić, roditelji učenika i svi mještani župe Budrovac obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu 13. listopada 2013. Tijekom misnog slavlja, koje je predvodio župnik Mladen Gorupić, učenici su pjevali u pratnji orguljašice Magdalene Bavrke, recitirali o kruhu te prinosili darove zemlje i zahvaljivali se na njima, što je pripremila vjeroučiteljica Marina Barberic.

   

O prevenciji raka dojke u Budrovcu

Budrovac - Razno

P1240031U Područnoj školi Budrovac, 19. veljače 2013., održano je predavanje na temu ,,Prevencija raka dojke″ koje je održala gospođa Katarina Sokač, predsjednica Udruge žena s bolestima dojke ,,Narcise″ iz Đurđevca, zajedno s dopredsjednicom Udruge, gospođom Marijom Mlinarić. Prisutnim ženama govorila je o bolestima dojke, o važnosti ranog otkrivanja raka, metodama liječenja, prevenciji te objasnila na koji način valja vršiti samopregled dojki. Ujedno ih je upoznala i s aktivnostima i djelovanjem udruge ,,Narcise″ te uputila da se slobodno obrate za pomoć u slučaju potrebe. Isto predavanje održat će i u Sirovoj Kataleni, 21. veljače, u Čepelovcu 25. veljače, a uskoro i u Mičetincu.

 

 

Prva pričest u župi Budrovac

Budrovac - Razno

prva_pricest_29042012_004U nedjelju, 29. travnja 2012., u crkvi Uznesenja BDM u Budrovcu slavljena je Sveta misa na kojoj je 11 prvopričesnika iz ove župe primilo Prvu pričest. Svetu misu predvodio je župnik preč. Mladen Gorupić, koji je kroz propovijed prvopričesnicima govorio o važnosti ovog događaja, a djeca su svojim pjevanjem i recitacijama uljepšala ovu svečanost. Sakrament Svete Pričesti dodijelio je župnik preč. Mladen Gorupić.

   

Obilježen Dan kruha u Budrovcu

Budrovac - Razno

dan_kruha_budrovac_16102011_067Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama Olgom Lazar, Marijom Šimunić i Senkom Zobunđija te roditeljima i mještanima župe Budrovac obilježili Dan kruha i zahvale za plodove zemlje 16. listopada 2011. u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu. Misno slavlje predvodio je župnik Mladen Gorupić, a učenici su, odjeveni u narodne nošnje, pjevali pjesme u pratnji orguljaša Mladena Rogoza.

 

Križ je život

Budrovac - Razno

misa_kapela_2011_005Danas, 14. rujna 2011., slavimo Uzvišenje Sv. Križa, jer Križ je mjesto pobjede, a ne poraza, on je izvor života, a ne smrti. Križ je život. Tom prigodom svake godine u vinogradu u Budrovcu kod kapele Sv. Križa i Gospe Fatimske, koju je sagradio gospodin Mladen Rogoz, obilježavamo taj dan, a tako je bilo i ove godine. Svetu misu, koja je započela u 17,00 sati, predvodio je velečasni Ivica Bačani, župnik iz Virja, a koncelebrirao je velečasni Krunoslav Kefelja, župnik iz Podravskih Sesveta.

   

Posvećeno raspelo u Budrovcu

Budrovac - Razno

raspelo__budrovac_2011_002Staro raspelo u gornjem kraju Budrovca, kod lugarnice, samoinicijativno su obnovili naši vrijedni suseljani: Petrović Marija i Luka, Lovrak Marijana i Matija, Barberic Marina i Miroslav, Zebec Marija i Zvonko, Vranić Ljiljana i Andrija te Orač Snježana i Stjepan. Dana 13.09.2011. je u prisustvu mještana, prečasni Mladen Gorupić posvetio obnovljeno raspelo. Tom prilikom je prečasni Gorupić pohvalio sumještane koji su samoinicijativno obnovili ovo raspelo, sa željom da takovih inicijativa bude što više.

 

Zašto je skraćeno radno vrijeme trgovine?

Budrovac - Razno

sloga_budrovac_01U vrijeme kada Vlada donosi odluku o neograničavanju radnog vremena trgovina, Sloga - podravska trgovina skratila je radno vrijeme u, navodno, 16 svojih trgovina. Kao primjer nepopularne mjere možemo staviti trgovinu u Budrovcu. Ne sjećamo se kada ta prodavaonica nije radila tijekom ljeta do 20,00 sati, a sada radi do 19,00 sati. I ta promjena je napravljena bez najave, preko noći. Ovom njihovom nepopularnom odlukom, mještani Budrovca se nikako ne mogu pomiriti, jer su uvijek kupovinu kombinirali sa odlaskom na mljekaru koja počinje sa otkupom u 20,00 sati.

   

Traži se Dražen Stoprd !

Budrovac - Razno

drazen_stoprdDRAŽEN STOPRD iz Budrovca jučer je poslijepodne, 09.05.2011. (ponedjeljak), otišao u šetnju i od tada mu se gubi svaki trag. Na sebi je imao svijetlosmeđu jaknu i plavu kapu. Ako ga je itko bilo gdje vidio ili ako imate bilo kakve informacije o njemu, molim vas, da HITNO javite na brojeve xxx, xxx ili xxx ili policiji na broj 192.

Došao je kući i trenutno je na pregledu u bolnici. Detalji uskoro !

 

Sretan Uskrs !

Budrovac - Razno

   

Izgubila kontrolu u zavoju i frontalno se sudarila s Kijom

Budrovac - Razno

nesreca_mihocka_2Na otvorenom dijelu ceste između Đurđevca i Čepelovca sudarila su se dva automobila u nedjelju, 02.01.2011., u 13.25 sati. Poginula je vozačica Volkswagen Venta, Svetlana Mihočka (33) iz Budrovca. Očevid je u tijeku, a cesta je zatvorena za promet. Okolnosti nesreće nisu još poznate, ali policija vjeruje kako je vozačica u zavoju izgubila kontrolu zbog skliske ceste. Prešla je na suprotnu stranu i frontalno se sudarila s Kijom Carnival njemačkih registracijskih oznaka s prikolicom na kojoj je bilo sijeno. Vozač (47) i njegova dva suputnika lakše su ozlijeđena. Prevezli su ih u Dom zdravlja Đurđevac.

 

Požar u Budrovcu

Budrovac - Razno

pozar_budrovac_01Danas, 19.10.2010., oko 14,00 sati, u gospodarskom objektu Franje Šokca iz Budrovca, izbio je požar, a brzom intervencijom vatrogasne postrojbe iz Đurđevca i članova Vatrogasnog društva iz Budrovca, brzo je lokaliziran i ugašen. Vatru su prvi opazili susjedi koji su i zvali vatrogasce, a i sami priskočili u pomoć, te za svaki slučaj izveli stoku iz staje. Požar je izbio na traktoru koji je nedugo prije toga parkiran pod nadstrešnicu uz staju, te je pretpostavka da se zapalio radi neispravnih instalacija, no to će policija naknadno utvrditi. Srećom, pravovremenim reagiranjem, kako susjeda tako i vatrogasaca, šteta na objektu nije velika, ali je traktor uništen.

   

Stranica 1 od 3

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 571 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..