Subota, Rujan 23, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Savjeti PP Đurđevac

Dan sigurnijeg interneta

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Dan sigurnijeg internetaMoto je ovogodišnjeg Dana sigurnijeg Interneta, Odigraj svoju ulogu za bolji Internet! Dana 9. veljače, u utorak, obilježava se u više od stotinu zemalja diljem svijeta. Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska postaja Đurđevac koja je u njegovom sastavu isto želi dati svoj doprinos senzibilizaciji javnosti o opasnostima s kojima se mogu susresti prilikom korištenja suvremenih tehnologija te ih educirati o načinima sigurnog korištenja Interneta.

 

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Slajd1

Policijska postaja Đurđevac, u vremenskom periodu od 15. studenog do 15. prosinca, obilježava Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti. Cilj obilježavanja je upozoravanje cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti - osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice te putem šire društvene akcije promicati zdrav način života.

   

Policijska postaja Đurđevac obilježava 25. studenog - Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

nasiljeGodine 1999. Ujedinjeni narodi su prihvatili 25. studenoga kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. U znak sjećanja na sestre Mirabal koje je 1960. godine u Dominikanskoj Republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo, 25. studeni je odabran kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tko su bile sestre Mirabal?

 

Kupači oprez!

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Kupanje u rijeciU danima ljetnih vrućina i sparina većina građana potražit će osvježenje u kupanju na jezerima, rijekama, bazenima, moru, pa moramo biti svjesni da takve vrste osvježenja često skrivaju mnogobrojne opasnosti: Ponajprije je riječ o utapljanju, ali vrebaju i brojne druge opasnosti poput slomljene kralježnice, vrata ili noge nakon skakanja u vodu. Najopasnija područja su: rijeke, jezera, potoci, pa tek onda more.

   

Savjet građanima vezano za Prekršajni zakon

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Savjet građanima o primjeni i mogućnostima koje su propisane u Prekršajnom zakonu (NN 107/07) i Zakonu o izmjenama i dopunama Prekršajnog zakona ( NN 39/2013) koji je stupio na snagu 01.01.2014.g., kojima su propisane novine koje načelno počiniteljima daju niz pogodnosti.

 

Edukacijski obilazak dječjih vrtića

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Predskola PrugovacPolicijska postaja Đurđevac u suradnji s Auto-klubom Đurđevac, započela je edukacijski obilazak svih dječjih vrtića i malih škola na području policijske postaje koji bi trebao završiti do kraja mjeseca studenog. Cilj obilaska je najstarije dobne skupine djece kroz predavanja i razgovor što bolje pripremiti za buduće aktivno sudjelovanje u prometu.

   

Savjeti - Za bicikliste

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Člankom 101. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, propisano je da od prvog sumraka (noću), a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu mora biti upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani. Za takav prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od tristo kuna.

 

Savjeti - Što kad izgubim dokumente?

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Gubitak ili nestanak osobne iskaznice - Građanin je dužan bez odgode prijaviti nestanak osobne iskaznice najbližoj policijskoj upravi ili postaji te podnijeti zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice. Ukoliko je osobna iskaznica nestala u inozemstvu, građanin je dužan njezin nestanak prijaviti najbližoj diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu Republike Hrvatske u inozemstvu.

   

Savjeti - Čuvajte se džeparoša

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Obzirom da ovaj tjedan vezan za niz manifestacija i događanja koja su vezana za program Picokijade napominjemo građanima da paze na svoje stvari jer u velikoj masi ljudi, kradljivci koriste prilike za krađe. Kako bi se izbjegli događaji džepnih i drugih krađa, skrećemo pozornost građana na činjenicu da uz novčanik, sve vrijedne stvari koje se nose u džepu, torbi, ruksaku ili vrećici, mogu biti metom vještih kradljivaca. Dovoljna je mala nepažnja da netko postane žrtvom džepne krađe, a kada se to primijeti, počinitelj se nalazi već daleko.

 

Savjeti - prijevare putem interneta

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

PRIJEVARE KOD KUPNJE PUTEM INTERNETA - Navest ću primjer koji se najčešće pojavljuje, a to je da na primjer osoba putem društvene mreže naruči mobitel od nepoznate osobe iz Zagreba.

   

Što je nasilje u obitelji?

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Kažnjivost nasilja u obitelji predviđena je odredbama Kaznenog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji definira nasilje u obitelji kao svaki oblik tjelesnog, psihičkog, spolnog ili ekonomskog nasilja, a osobito:

 

Savjeti - vozačima i nagradna igra

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

ZA maturante - Kako se bliži kraj školske godine i svake godine maturanti obilježavaju svoj rastanak sa srednjom školom, koristimo ovu priliku da im čestitamo na završetku srednjoškolskog obrazovanja te im želimo uspješan daljnji tijek školovanja, dok navodimo, poučeni ranijim događanjima koja su se događala za vrijeme „norijada“ i raznih druženja koji su završili s teškim i smrtnim posljedicama, skrećemo pozornost maturantima i njihovim roditeljima da „norijade“ budu u granicama normale, da se ne dovode u alkoholizirana stanja te da pod utjecajem alkohola ne sjedaju kao vozači za volan.

   

Savjeti - zaštita od provalnika

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Nekoliko savjeta kako se zaštititi od provala u vikend objekte ili klijeti:

Nabavite lampu s timerom koja se pali u određeno doba dana, razglasite da imate protuprovalni alarm i svakako angažirajte susjede.

Sva sumnjiva vozila i osobe dojavite POLICIJI na broj 192.

Policija je tu zbog Vas i Vaše imovine.

 

Savjeti - mladima

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Popularna internetska igra „Nominacija“ - upozorenje roditeljima. Iza naziva 'Nominacija', krije se izazov strusi alkohol što je prije moguće, a igra od nedavno kola i među mladima u Hrvatskoj.

Izazov funkcionira tako da osoba koja je ispila određenu količinu alkohola, snimi taj događaj, objavi ga na društvenim mrežama te nominira tri osobe iz svog kruga prijatelja da učine isto. Oni mogu prihvatiti ili odbaciti izazov. Osobe koje izazov prihvaćaju, snimaju ga, objavljuju na društvenim mrežama i nominiraju još tri prijatelja.

   

Savjeti - građanima

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Obzirom da se na našem području kreću osobe iz raznih dijelova Hrvatske, razni akviziteri, prodavači telekomunikacijskih usluga i slično, no kreću se i osobe koje nemaju poštene i dobre namjere, već se bave prijevarama i nezakonitim radnjama pa podsjećamo naše čitatelje

 

Savjeti - prometna nesreća

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Postupci u slučaju prometne nesreće, što je dužan sudionik prometne nesreće te koji su poslovi policijskih službenika

Postupak u slučaju prometne nesreće

Sudionici

Sudionik u prometnoj nesreći u kojoj je netko izgubio život ili je ozlijeđen ili je nastala veća materijalna šteta, dužan je:

   

Savjeti - mladim vozačima

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Što im nije dozvoljeno prema odredbama Zakonu o sigurnosti prometa na cestama

TKO JE MLADI VOZAČ?

Mladi vozač je vozač u dobi od 16 do 24 godine

MLADI VOZAČ NE SMIJE:

 

Savjeti - vozačima i sudionicima u prometu

PP Đurđevac - Savjeti PP Đurđevac

Obzirom da je protekli tjedan bilo jako ružno vrijeme, padaline kiša izazivale su klizav kolnik pa su vozači morali prilagoditi svoju vožnju uvjetima na cesti, a istaknula bih ono što je doista bitno kod Vožnje u uvjetima magle i kiše

Vožnja u uvjetima magle i kiše

Maglovito i kišovito vrijeme imaju direktan utjecaj na sigurnost cestovnog prometa jer otežavaju njegovo normalno odvijanje.

   

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

POLICIJSKA POSTAJA ĐURĐEVAC

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..