Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razno

Blagdan svete Ane u Sirovoj Kataleni

Sirova Katalena - Razno

Dan sv Ane Sirova Katalena 2015 Blagdan svete Ane i ove godine je, tradicionalnim proštenjem, malonogometnim turnirom te vatrogasnom vježbom i zabavom, proslavljen u Sirovoj Kataleni. Tom prilikom je bio i blagoslov novoizgrađene ograde uz kapelu svete Katarine koji je največim dijelom financirao dobrotvor Stjepan Bajsar, poduzetnik iz Sirove Katalene, a jednim dijelom je sudjelovao i Grad Đurđevac, te mještani kroz dobrovoljnu radnu akciju.

 

Druženje u Sirovoj Kataleni

Sirova Katalena - Razno

sirova_katalena_30072011_18-1U subotu, 30.07.2011., udruga "Bilogorska svitanja" iz Sirove Katalene, organizirala je tradicionalno druženje povodom blagdana Sv.Ane. Okupljanje je počelo na svetoj misi za pokojne sportaše, nogometaše bivšeg kluba NK "Pobjede", a nastavljeno na nogometnom igralištu kod "Stare škole". Odigrana je tradicionalna utakmica između bivših igrača NK "Pobjede" i mladih snaga malonogometne ekipe "Peronospore". I ovaj puta se pokazalo da iskustvo ima svojih prednosti, jer su bivši igrači pobijedili mlade sa rezultatom od 5:2.

   

Blagdan Sv. Ane u Sirovoj Kataleni

Sirova Katalena - Razno

bilogorska_svitanja_10Članovi udruge "Bilogorska svitanja" ove subote, 30.07.2011., organiziraju tradicionalno druženje povodom blagdana Sv.Ane. Već u 17,30 sati služit će se sveta misa za pokojne sportaše, nogometaše bivšeg kluba NK "Pobjede", a kasnije oko 19,oo sati u prostorima "Stare škole", predviđeno je druženje za sve prijatelje Sirove Katalene. Odigrati će se tradicionalna utakmica između bivših igrača NK "Pobjede" i mladih snaga malonogometne ekipe "Peronospore". Nakon toga predviđeno je druženje te razmjena mišljenja članova udruge "Bilogorska svitanja" i prijatelja Sirove Katalene.

 

Povodom blagdana Sv. Ane

Sirova Katalena - Razno

bilogorska_svitanja_15U subotu, 24. srpnja 2010., tijekom poslijepodneva i večernjih sati na nogometnom igralištu u Sirovoj Kataelni održano je vrlo uspješno druženje i revijalna nogometna utakmica između ekipa bivšeg Katalenskog  NK “Pobjeda” i sadašnje malonogometne ekipe “Peronospora”. Rezultatski završilo je neodlučeno, a pobjednik je odlučen izvođenjem udaraca s bijele točke. U ovom slučaju nije bitan pobjednik već druženje koje se nastavilo u Staroj školi uz razmjenu mišljenja članova udruge "Bilogorska svitanja", prijatelja Sirove Katalene i onih katalenčana koji danas žive negdje drugdje, ali redovno dolaze na ove susrete. Pogledajte slike u nastavku....

   

Druženje i nogometni turnir

Sirova Katalena - Razno

marijan_bujan

Udruga "Bilogorska svitanja " iz Sirove Katalene tradicionalno organizira druženje članova, u subotu 24. srpnja, od 19,oo sati u prostorima "Stare škole" u Sirovoj Kataleni. Posebno se radujemo što u ovoj godini imamo nekoliko projekata vrlo interesantnih za promociju i prezentaciju u Hrvatskoj, ali i Europskoj Uniji. Sirova Katalena, naime, ima potencijale koje želi kapitalizirati - kazao nam je Marijan Bujan....

 

Pjesme moje Podravine

Sirova Katalena - Razno

omot-pjesme

Udruga "Bilogorska svitanja" iz Sirove Katalene izdala je promotivni nosač zvuka s 22 autorske pjesme podravskih izvođača. Ovo je nedvojbeno jedinstveni projekt u kome su s puno htjenja i ljubavi sudjelovali mnogi autori, glazbenici, te s novim skladbama obogatili Podravinu i njezine žitelje-ljubitelje ovog glazbenog izričaja. Tom u prilog udruga "Bilogorska svitanja" iz Sirove Katalene prepoznala je ovaj vrijedan glazbeni uradak, i podarila ga vama na slušanje.

   

Recikliranjem do očuvanja prirode

Sirova Katalena - Razno

dan_planeta3Učenici i učitelj Zoran Vidaković iz PŠ Sirova Katalena obilježili su Dan planeta Zemlje kroz praktičnu radionicu. Cilj radionice je bio educirati učenike o postupanju sa papirnim otpadom i razvijanje ekološke svijesti i vještine izrade recikliranog papira. Kroz cijelu nastavnu godinu učenici razvrstavaju  papirni otpad u kartonsku kutiju Papirka.  Recikliranje papira je najstariji postupak reciklaže. Primjenjujući ga čuvamo šume, štedimo energiju, smanjujemo onečišćenje vode i zraka.

 

Božić u Sirovoj Kataleni

Sirova Katalena - Razno

bozic_u_kataleniUčenici PŠ Sirova Katalena i učenici od 5.do 8.r.iz Sirove Katalene, pripremili su i razveselili mještane Božićnom priredbom u utorak, 22.prosinca 2009. I ove godine slavili smo Božić uz pjesmu, ples i igrokaze. Novost u priredbi su bile štapne lutke i lutke-sjene. Ovo je bila prilika da Djed Božićnjak razveseli djecu. Tako je u završnom dijelu priredbe podijelio igračke i slatkiše. Priredba se održala u mjesnom vatrogasnom domu u Sirovoj Kataleni.
   

Blagdan u Sirovoj Kataleni

Sirova Katalena - Razno

sirova_katalena04Sirovokatalenčani, stanovnici đurđevačkog bilogorskog prigradskog naselja ,u subotu i nedjelju, obilježili su blagdan svete Ane, zaštitnice mjesta Sirove Katalene. Tim su povodom u subotu malonogometni igrači odmjerili snage u revijalnoj utakmici, a prije toga svečano otvorili i rasvjetu na igralištu. U nedjelju je održan tradicionalni malonogometni turnir na kojem su sudjelovale brojne ekipe s područja naše i susjednih županija, a kojeg je organizirala udruga 'Bilogorska svitanja'. Pobjednik turnira je ekipa Prugovca, drugoplasirana je ekipa Promili iz Molvi, a trećeplasirana ekipa domaćina Peronospora 1. U nedjelju se u mjesnoj crkvi svete Ane služila misa zahvalnica, a navečer se održala tradicionalana zabava u organizaciji DVD Sirova Katalena.
 

Vikend u Kataleni

Sirova Katalena - Razno

Sirova KatalenaPovodom blagdana Svete Ane u prigradskom naselju Sirova Katalena, već tradicionalno se održavaju različita događanja. Tako se u subotu predvečer na igralištu organizira tradicionalna revijalna nogometna utakmica bivših igrača “NK Pobjede” i članova udruge “Bilogorska svitanja” kojima će se pokušati suprotstaviti malonogometna ekipa “Peronospora”. Istoga dana predviđeno je i simbolično otvorenje rasvjete na malonogmetnom igralištu, te druženje u prostorima “stare škole”.
   

Uskrsna priredba

Sirova Katalena - Razno

sirova_katalena_8Dana 4. travnja, u večernjim satima, održana je priredba učenika Područne škole Sirova Katalena u mjesnom Vatrogasnom domu. Učenici su  kroz recitacije i pjesmu pozdravili najradosnije godišnje doba – proljeće. Scenskim prikazom uprizorili su temu čuvanja šuma u igrokazu „Buđenje“ koji je napisala Sanja Flajs - Vidaković, prof. Prigodnim programom obilježili su naš najveći blagdan Uskrs, potičući čuvanje tradicije i ugodno ozračje u obitelji u vrijeme Uskrsa.
 

Sustav navodnjavanja

Sirova Katalena - Razno

Četvrtu godinu za redom nastavlja se izrada projektne dokumentacije za sustav navodnjavanja Koljak na đurđevačkom području. Posljednji korak označili su potpisi župana Darka Korena i predstavnika Instituta građevinarstva Hrvatske Ivice Plišića na ugovor kojim se tvrtki IGH povjerava izrada projektne dokumentacije za akumulaciju Sirova Katalena. Temeljem ugovora do kraja godine bit će izrađene sve planske podloge za akumulaciju kapaciteta do 600.000 prostornih metara vode, ili kako je sažeo župan Darko Koren:
   

Mrtvačnica u Sirovoj Kataleni

Sirova Katalena - Razno

 U Sirovoj Kataleni u četvrtak 30. listopada s početkom u 10,30 sati, ispred novoizgrađene mrtvačnice održano je svečano obilježavanje završetka radova te blagoslov mjesne mrtvačnice koja je ujedno i predana na korištenje stanovnicima Sirove Katalene.  Investiciju vrijednu 300.000,00 kuna financirao je Grad Đurđevac. Svečanoj primopredaji prisustvovali su gradonačelnik Đurđevca Mladen Roštan,  voditeljica izgradnje u Komunalijama Milica Fuček,  predsjednik mjesnog odbora Sirove Katalene Marinko Megec, velečasni Mladen Gorupić koji je blagoslovio mrtvačnicu, te ostali cijenjeni gosti i uzvanici iz poglavarstva grada Đurđevca, Komunalija i Segrada, mještani Sirove Katalene te učenici i učitelj PŠ Sirova Katalena.
 

Kad se male ruke slože...

Sirova Katalena - Razno

 U Područnoj školi Sirova Katalena, prošle subote 5.4.2008.  održana je akcija «Uredimo zajedno okoliš škole»  koju su potaknuli i osmislili učitelji Zoran Vidaković i Iva Sulimanec. Pritom je ravnatelj OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, gosp. Antun Krupski  omogućio potrebit  materijal, a roditelji su  uredili dotrajalu ogradu.
   

IPAK SE GRADI

Sirova Katalena - Razno

Napokon su počeli radovi na gradnji mrtvačnice u đurđevačkom prigradskom naselju Sirova Katalena. To je objekt čija je gradnja bila planirana već pred nekoliko godina, a za čiju je realizaciju uvijek nedostajalo novca, pa se «selio» iz nekoliko proračuna u proračun i bio često sporom između gradske opozicije i vlasti.
   

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 460 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..