Srijeda, Rujan 20, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Natječaj za Kukuriček 2017.

Đurđevac - Kultura

Kukuricek Djurdjevac 18062016 015Udruga „Kukurijek“ Đurđevac raspisala je NATJEČAJ za nove skladbe za 15. dječji glazbeni festival „Kukuriček“ koji će se održati u subotu 17. lipnja 2017. godine. Na natječaj se mogu prijaviti jedino nove neizvođene skladbe. Autor, izvođač ili autorski tim koji želi sudjelovati na natječaju, dužan je poslati svoju skladbu najkasnije do  1. travnja  2017. godine isključivo poštom. Upute pročitajte u nastavku...

 

Noć muzeja 2017. u Đurđevcu

Đurđevac - Kultura

Noć muzeja 2017 Stari grad Djurdjevac Posljednji petak u mjesecu siječnju tradicionalno je rezerviran za Noć muzeja, tema ovogodišnje dvanaeste Noći muzeja bila je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, kojom se želi ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti,  materijalne i nematerijalne kulturne baštine, koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama.

   

Program Noći muzeja 2017. u Muzeju grada Đurđevca

Đurđevac - Kultura

Noć muzeja 2017.Muzej Grada Đurđevca i ove godine sudjeluje u Noći muzeja 2017. koja će se održati u petak 27. siječnja. Dvanaestu Noć muzeja obilježit će tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, kojom se želi ukazati na važnost prikupljanja,  očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je imala glazba i glazbeni stvaraoci kroz povijest do najsuvremenijeg doba.

 

Predavanje i predstavljanje publikacije povodom 220. obljetnice bitke kod Verone

Đurđevac - Kultura

Bitka kod Verone Knjiznica Djurdjevac 25012017 003U Gradskoj knjižnici u Đurđevcu 25. siječnja 2017. godine održano je predavanje i predstavljanje publikacije pod naslovom 220. obljetnica bitke kod Verone: Prilog povijesti hrvatskih krajišnika i Đuroka u Napoleonskim ratovima. Obilježavanje ove obljetnice potaknuo je Ivan Hodalić koji je 2012. godine objavio knjigu pod naslovom Iz povijesti Đurđevačke Podravine: kako su hrvatski krajišnici „zarobili“ Napoleona 1796. godine.

   

Predstavljen kalendar-plakat posvećen Mari Matočec

Đurđevac - Kultura

Kalendar Mara Matocec 2017 006Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu organizirao je u Gradskoj knjižnici Đurđevac predstavljanje kalendara-plakata poezije za 2017. godinu posvećenog Mari Matočec povodom 50. obljetnice smrti. Predstavljanju je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, koja je i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Zahvalila je organizatorima što su kalendar posvetili Mari Matočec. Naglasila je „…kako je upravo ona svojim djelovanjem i aktivnostima ostvarila bolji položaj podravskih žena, koje su od njezinog vremena uključene u sfere društvenog i kulturnog, pa i političkog djelovanja.

 

Predavanje i predstavljanje publikacije povodom 220. obljetnice bitke kod Verone

Đurđevac - Kultura

Pozivnica Napoleonski ratovi 2017Na inicijativu Ivana Hodalića koji je 2012. godine objavio knjigu pod naslovom Iz povijesti Đurđevačke Podravine: kako su hrvatski krajišnici „zarobili“ Napoleona 1796. godine Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu organizira obilježavanje 220. obljetnice bitke kod Verone u kojoj su sudjelovali hrvatski krajišnici iz Đurđevca. Članovi Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu Nikola Cik, Ivan Hodalić i Vladimir Miholek pripremili su prigodnu publikaciju s tekstovima o povijesti Đurđevečke krajiške (graničarske) pukovnije i popisima nekih graničara iz đurđevečke Podravine koji su sudjelovali u Napoleonskim ratovima.

   

Predstavljanje kalendara-plakata poezije za 2017. posvećenog Mari Matočec

Đurđevac - Kultura

Kalendar plakat 2017Kalendar-plakat poezije jedan je od godišnjih projekata Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu koji uspješno ostvarujemo već 17 godina. Na ovaj način nastojimo popularizirati podravske pjesnike i njihovo stvaralaštvo. Ovogodišnji kalendar-plakat poezije posvećen je hrvatskoj književnici i političarki Mari Matočec (1885.-1967.) povodom 50. obljetnice smrti. Urednica ovogodišnjega kalendara-plakata poezije je sveučilišna prvostupnica povijesti umjetnosti i komparativne književnosti Mihaela Cik.

 

Prof. dr. sc. Velimir Piškorec nagrađen godišnjom nagradom za popularizaciju i promidžbu znanosti

Đurđevac - Kultura

Velimir Piškorec 2016U Hrvatskome saboru održana je svečana dodjela Državnih nagrada za znanost. Nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručili su predsjednik Hrvatskoga sabora, ujedno i predsjednik Odbora za dodjelu nagrada gospodin Božo Petrov i ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić. Državnom nagradom za znanost za 2015. godinu nagrađeno je 29 znanstvenika, od kojih pet za nagrade za životno djelo. Među laureatima je i Đurđevčan prof. dr. sc. Velimir Piškorec koji je dobio godišnju nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti.

   

Promocija knjige "Đurđevečki peski"

Đurđevac - Kultura

Knjiga Djurdjevecki Peski 2016 012U đurđevačkoj Gradskoj knjižnici Županijska Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode održala je promociju knjige „Đurđevečki peski“ u kojoj su objedinjena provedena integralna prirodoslovna istraživanja bioraznolikosti Đurđevačkih peski nastala u okviru projekta „Tjedan prirodoslovlja Đurđevački peski 2015“. Promociji je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić koja je pri tom pozdravila sve okupljene te se zahvalila inicijatorima na provedbi ovog „značajnog projekta za našu Županiju, ali i cijelu Hrvatsku“.

 

Održan godišnji koncert Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac

Đurđevac - Kultura

Godisnji koncert Djurdjevac 2016 007Puhački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđevac i ove je godine održao svoj tradicionalni godišnji koncert u subotu 10. prosinca 2016. u Domu kulture Đurđevac. Uz Orkestar su nastupili i gosti - sopranistica Ivana Senjan, Mihael Lach, Pero Kožar i Muški oktet „Sveti Juraj“, a gost – voditelj i ovog je puta bio nenadmašni Mladen Medak Gaga. Orkestar je izveo pregršt glazbenih djela različitih žanrova kao što su autorska djela za puhače, glazba iz animiranih filmova, country, te rock u kojem su se istaknula djela grupe Queen, Toto, Europe i Deep Purple.

   

Stranica 2 od 17

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 441 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..