Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

O stvaralaštvu Zdravka Seleša

Đurđevac - Kultura

Seles_esperanto

Na 10. Susretu esperantskih pisaca koji se svake godine održava na imanju esperantske književnice Spomenke Štimec u mjestu Hrašćina-Trgovišće, glavna je tema skupa, odnosno središnjeg susreta pisaca i čitatelja u subotu, 15.9.2012. bio Tibor Sekelj, književnik i istraživač, čija se 100-godišnjica rođenja slavi u esperantskim krugovima, ali i u nizu zemalja u svijetu u kojima je ovaj istraživač, alpinist, antropolog, novinar i književnik djelovao.

 

Izložba fotografija: Milorad Čakardić

Đurđevac - Kultura

Trenutak_koncentracije_pred_nastupGalerija Centar i Foto kino klub Drava pozivaju Vas u petak 7. rujna 2012. godine u 19 sati u Galeriju Centar 2, Dom kulture, na otvorenje samostalne izložbe fotografija Milorada Čakardića iz Osijeka. Na izložbi je pedstavljeno 60 fotografija, inspiriranih autorovim religioznim i duhovnim pogledom na svijet u kojem se fizički (ali ipak ne i duhovno) nalazi.

   

Ljeto u knjižnici 2012. - Radio emisija

Đurđevac - Kultura

ljeto_u_knjiznici_2012_radio_004Zadnja radionica u sklopu Ljeta u knjižnici 2012. održana je na Podravskom radiju, a vodila ju je Božidarka Šignjar. Tom prigodom polaznici radionica ukratko su predstavili svih sedam radionica. Uz izvrsnu montažu Mladena Prevedana i odličan scenarij Božidarke Šignjar djeca su s lakoćom odigrala uloge voditelja, što nije bilo jednostavno, jer emisija je išla uživo.

 

Ljeto u knjižnici 2012. - Smotane knjige

Đurđevac - Kultura

ljeto_u_knjiznici_2012_knjige_004

Predzadnju radionicu Ljeta u knjižnici 2012. održala je knjižničarka Ivanka Ferenčić Martinčić, pod nazivom „smotane knjige“. Djecu je upoznala s poviješću nastanka i razvoja knjige, a zatim su se i djeca okušala u izradi jedne takve. Od glinamola napravili su pločice, a štapićem su pisali i crtali po pločicama. Nakon toga su od papira i kukuruzovine napravili svitke tj. smotane knjige.

   

Đurđevčani pomogli u obrani Kisega

Đurđevac - Kultura

madjarska_koeszeg_2012_0001Na inicijativu turističkog ureda Irottko nacionalnog parka (EDEN – Europske destinacije izvrsnosti), hrvatske manjine u Mađarskoj (Gradščanski Hrvati) i gradskih vlasti iz Kisega (Kőszeg), Đurđevčani su pozvani da uzvrate posjet prekrasnom gradiću Kisegu i njegovom festivalu "Dani turske opsade" u kojem se oživljava 16. stoljeće kad je Kiseg, kao i Đurđevac, bio na prvoj crti obrane od Turaka.

 

Ljeto u knjižnici 2012. - Etno igre

Đurđevac - Kultura

knjiznica_etno_igre_2012_002

Ljeto u knjižnici nastavljeno je radionicom Etno igre koju je vodila učiteljica Željka Mihočka, a privukla je mnoštvo djece. Nakon okupljanja u knjižnici i par uvodnih riječi o značenju etno igara, te aktualnoj olimpijadi, djeca su krenula u školsko dvorište. Podijeljeni u dvije ekipe, Velike i Malike, takmičili su se u 5 igara. Prva igra bilo je bacanje potkove u krug, druga nošenje jajeta u žlici, treća napuniti bocu s vodom, treća skakanje u vreći i četvrta pravljenje zdenca od oklasaka /kocenja/.

   

Ljeto u knjižnici 2012. - Košarice

Đurđevac - Kultura

knjiznica_kosarice_2012_005

Blažica Lenardić bila je voditeljica prve kreativne radionice u kolovozu na kojoj su se izrađivale košarice. Da bi se napravile košarice bilo je potrebno napraviti dno od glinamola, a zatim su utaknute čačkalice kao osnova. Između osnova djeca su plela mrežu od špage, a u sredini je prilijepljena cvjećarska spužva. Cvjetovi od krep papira zalijepljeni na čačkalice zabodeni su u cvjećarsku spužvu. Na kraju na posebnom papiru, djeca su napisala poruku i utaknuli ju u košaricu.

 

Ljeto u knjižnici 2012. - Breakdance

Đurđevac - Kultura

knjiznica_breakdance_2012_001Dominik Kadežabek i Dejan Zglavnik bili su voditelji radionice o breakdanceu. Dominik je napravio uvodno predavanje o povijesti i vrstama breakdancea. Nakon predavanja, djeca su se preselila u Dom kulture gdje su ih dočekali članovi đurđevačkog breakdance kluba ENERGY BREAK CREW, njih osmero. Oni su im pokazali kako to izgleda plesati na natjecanjima. Zatim su Dominik i Dejan pokazali osnovne korake u breakdanceu koje su djeca uvježbavala.

   

Ljeto u knjižnici 2012. - Rolanje

Đurđevac - Kultura

rolanje_ljeto_u_knjiznici_2012_005

Djeca polaznici kreativnih radionica Ljeta u knjižnici 2012, njih tridesetak, danas, 18. srpnja 2012., osijetila su sve čari rolanja na igralištu Osnovne škole. Voditelj radionica, Mario Lončarić i njegov pomoćnik, Dominik Kadežabek, govorili su im o povijesti rolanja, vrstama rola, natjecanjima i ulozi rolanja danas. Djeca su saznala da neki ljudi obavljaju svoje poslove na rolama, kao što je policija ili dostavljači pizza ili neki suci na sportskim natjecanjima.

 

U nedjelju "Romski kabare"

Đurđevac - Kultura

Romski_kabareVeć ove nedjeljne večeri uživajte u nastavku ovogodišnjeg kazališnog ljeta u organizaciji Gradskog kazališta Đurđevac, "Romski kabare" u nedjelju 15. srpnja u 21.15 u Atriju Starog grada u Đurđevcu. Hit predstava, u profesionalnoj produkciji, koja se trenutno igra u Beogradu! Tema ove priče otkriva ljude koji žive među nama, a gledaju na život iz sasvim drugačijeg ugla, sa svim ljepotama i poteškoćama koje on donosi. Riječ je o Romima i nekim njihovim običajima!

   

Stranica 9 od 17

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 377 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..