Ponedjeljak, Kolovoz 21, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razne vijesti

Slavko Tucaković predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Izbori SDP Kckz zupanije 15012017 007Za predsjednika SDP-a Koprivničko - križevačke županije izabran je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, sa osvojenih 479 glasova ili 54,37% od ukupno 881 važećih glasova. Na izborima za predsjednika županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije od ukupno 1.560 članova SDP-a u Koprivničko- križevačkoj županiji glasala su 883 člana. Važeći je 881 listić, dok su 2 listića ne važeća. Slavko Tucaković je dobio više glasova od protukandidata Mladena Kešera, načelnika općine Kalnik, 54,47 % (479 glasa), dok je Kešer dobio 45,63 % (402 glasa).

 

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova utvrdilo aktivnosti u narednom razdoblju

Županija Kc-kž - Razne vijesti

PZRS 2017Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je na redovitoj sjednici utvrdilo aktivnosti u narednom razdoblju, a sukladno programu rada za 2017.godinu. Predsjednica Verica Rupčić je podsjetila na obvezu te je dogovoreno da će članice i članovi Povjerenstva, kao i suradnice iz Stručne službe sudjelovati na edukaciji za uvođenje načela ravnopravnosti spolova u redovne procese administracije na središnjoj i županijskim/gradskim razinama u okviru twinning projekta „Podrška ravnopravnosti spolova“.

   

Poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Kc-kž županije

Županija Kc-kž - Razne vijesti

grb zupanijeOdbor za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije poziva građane, pravne osobe i druge organizacijske oblike te njihova tijela za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije. Uz prijedlog se mora priložiti potrebna odgovarajuća dokumentacija, objavljeni rad, analize, prikazi, kritike, pisanje stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultat i druga adekvatna dokumentacija i to prema kriterijima utvrđenim Odlukom o javnim priznanjima Koprivničko-križevačke županije.

 

Bolnica u Koprivnici zabranila posjete bolesnicima na dva tjedna zbog gripe

Županija Kc-kž - Razne vijesti

bolnica KCZbog sezone gripe u Koprivničko-križevačkoj županiji od 5.1.2017 godine prema preporuci Povjerenstva za bolničke infekcije do daljnjeg su ZABRANJENE POSJETE bolesnicima hospitaliziranim na odjelima bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici. S današnjim datumom u Bolnici je registrirano 14 pacijenata s dijagnozom ili sumnjom na sy. Influenze pa se primjenjuju posebne mjere postupanja što uključuje i zabranu posjeta. Očekivane mjere su u trajanju od dva tjedna ili do opoziva.

   

Najljepši početak Nove 2017. godine

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Rodilište KC 01012017 002Članice županijske Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Zlatica Gajski i Katarina Budaj predvođene predsjednicom Vericom Rupčić tradicionalno su i ovu godinu započele na najljepši način - posjetom rodilištu koprivničke bolnice. U pratnji predstojnika odjela za ginekologiju i opstetriciju dr. Ivice Stanišića, u opuštenom i veselom ozračju su uputile čestitke rodiljama s dobrim željama u Novoj 2017. godini. Mladim majkama su posebno zahvalile i podijelile radost njihovog majčinstva uz čestitke i cvijeće.

 

Blagdansko druženje u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Dom za starije KC 01012017 007Dugogodišnju tradiciju su nastavile članice Zajednice žena HDZ-a «Katarina Zrinski» posjetom Domu za starije i nemoćne u Koprivnici, gdje su se družile s korisnicima već osamnaesti puta jer upravo toliko godina traje suradnja i blagdansko druženje. Ravnateljica Vesna Križan je zahvalila članicama, koje kontinuirano dolaze čemu se korisnici izuzetno vesele, što je vidljivo i po ispunjenoj dvorani i njihovim ozarenim licima.

   

Župan Koren i zamjenik Sobota primili nove vlasnike tvrtke Haas iz Đurđevca

Županija Kc-kž - Razne vijesti

KcKzz Bauwerk 2016Uoči današnjeg predstavljanja zaposlenicima đurđevačke tvrtke HAAS, u Županijskoj upravi župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima primili su nove vlasnike Haasa, predsjednika Uprave tvrtke Bauwerk Boen Klausa Brammertza i izvršnog direktora Christiana Kocha iz Švicarsk te direktoricu tvrtke Haas Željku Dolenec Čižmešiju.

 

Nagrade za kreativni natječaj „Moja županija bez korupcije“

Županija Kc-kž - Razne vijesti

logo antikorupcija 2016Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije na svojoj 17. sjednici održanoj 22. studenog 2016. godine odabralo je radove, kreativnog natječaja „Moja županija bez korupcije“, kojima će biti uručene nagrade na svečanom obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv korupcije. Među nagrađenima je i LOVRO MATOSOVIĆ, učenik 4. razreda Strukovne škole Đurđevac sa svojim radom "Prekinuti začarani krug" te MAJA HUDJEK, učenica 6.a razreda OŠ Molve sa literanim radom "Okolu mene".

   

Predstavljen program Međunarodno znanstvenog skupa o rijeci Dravi

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Program konferencija Drava 2016 009Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je program održavanja Međunarodno znanstvenog skupa „Povijest rijeke Drave – poveznice među regijama”. Ovaj skup održava se u Koprivnici u periodu od 18. do 19. studenog 2016. godine u organizaciji Povijesnog društva Koprivnica i Društva za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju. Projekt se financira sredstvima Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe-Jadran u suradnji s desetak partnerskih organizacija iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Pozdravne riječi na samom početku uputio je predsjednik Organizacijskog odbora Hrvoje Petrić te pri tom predstavio ciljeve kao i hodogram znanstvenog skupa.

 

Gimnazija Đurđevac domaćin prvog transnacionalnog sastanka

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Imagine DjurdjevacGimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac domaćin je prvog transnacionalnog sastanka zemlja partnera u okviru projekta „Imagine“. Riječ je o projektu koji je usmjeren na promicanje tolerancije, jednakosti i ljudskih prava, a učenici u suradnji s nastavncima i članovima projektnog tima provode pedagoške radionice te blisko surađuju s udrugama i ostalim odgojnim ustanovama s područja Koprivničko-križevačke županije.

   

Apel Županijskog savjeta mladih

Županija Kc-kž - Razne vijesti

mladiljudiPotaknuti izlaganjem članova Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije o neprimjerenom ponašanju određene skupine mladih na području naše Županije, Županijski savjet mladih na 13. sjednici održanoj 28. listopada 2016. godine, raspravljao je o navedenoj problematici te ukazao na sljedeće: Županijski savjet mladih predlaže svim mladima da višak svoje energije usmjere pozitivno, te se uključe u aktivnosti koje im omogućuju izraziti kreativnost, te aktivnosti koje doprinose razvoju lokalne zajednice, a ne da destruktivnim ponašanjem grade lošu percepciju o mladima.

 

Druga sjednica Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Gradonačelnici i načelnici 2016Župan Darko Koren sazvao je 2. sjednicu Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko-križevačke županije koja je održana u prostorijama Županijske uprave. S obzirom da je tijekom pripreme sjednice Kolegija pristigla inicijativa od strane Grada Koprivnice te općina Novo Virje, Legrad i Molve za dopunom dnevnog reda o raspravi najavljene reforme lokalne i područne (regionalne) samouprave te smanjenju udjela u izdvajanju za plaće istih, točku su detaljnije obrazložili zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice Mišel Jakšić, načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov te načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

   

Čestitka povodom Svjetskog dana seoskih žena

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Festival žena Molve 10092016Drage seoske žene, kako bi se naglasila uloga žena sa sela i njihov doprinos cjelokupnom gospodarstvu, svake se godine 15. listopada obilježava Svjetski dan seoskih žena. Obilježavanjem ovog dana odajemo počast seoskim ženama i ističemo važnost njihove uloge u društvu koja je još uvijek, nažalost, nedovoljno prepoznata i marginalizirana. Vaš svakodnevnih posao, proizvodnja domaće hrane, briga o domaćinstvu, briga o obitelji te čuvanje kulturne baštine i tradicionalnih vrijednosti, još je uvijek pretjerano podcijenjeno i nedovoljno priznato.

 

Javnom akcijom obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Protiv nasilja nad ženama 2016 001Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na koprivničkom Zrinskom trgu održana je javna akcija senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Javnu akciju organizirala je Udruga „HERA“ Križevci u suradnji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom, Međuresornim županijskim timom za prevenciju nasilja u obitelji i nasilja nad ženama te Udrugom osoba s invaliditetom „ Bolje sutra“ grada Koprivnice.

   

Radionica Leader LAG u Đurđevcu - Uloga lokalnih akcijskih grupa u ruralnom razvoju

Županija Kc-kž - Razne vijesti

LAG Podravina 1 16092016U hotelu „Picok“ u Đurđevcu se 15. i 16. rujna 2016. godine održala radionica pod nazivom „AAA Leader – Uloga lokalnih akcijskih grupa u ruralnom razvoju“. Radionica je to u sklopu projekta sufinanciranog od strane Saveza Alpe Jadran i Koprivničko-križevačke županije koja okuplja predstavnike LAG-ova s područja zemalja Saveza Alpe Jadran s ciljem promocije partnerstva između predstavnika javnog, civilnog i gospodarskog sektora na ruralnim područjima. Nositelj projekta je LAG Podravina, a partneri su deset LAG-ova iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

 

Županijski Savjet mladih održao 12. sjednicu

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Savjet mladih KCKZZ 2016 002Župan Darko Koren i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, sa suradnicima prisustvovali su 12. sjednici Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije održanoj u prostorijama Županijske uprave. Sjednicu je otvorio predsjednik županijskog Savjeta mladih Dario Car, nakon čega je sve okupljene pozdravio župan, koji je naglasio kako Koprivničko-križevačka županija podržava sve aktivnosti Savjeta te zaključio: „Mislim da su aktivnosti i djelovanje Savjeta mladih na jednoj primjerenoj razini.“

   

Udruga “Bolje sutra” prezentirala podiznu rampu

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Podizna rampa 13092016 Udruga osoba s invaliditetom "Bolje sutra" je u dvorištu  koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ prezentirala podiznu rampu ugrađenu u kombi vozilo Taxi službe „Sunce Koprivnica“, koja je kupljena sredstvima prikupljenima u humanitarnoj akciji MOBILNI=UKLJUČENI. Akciju su proveli županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i Udruga uzorne seoske žene. Prezentaciji su prisustvovale predsjednica Županijske skupštine i PZRS Verica Rupčić i predsjednica Udruge Ankica Paula Plečić.

 

Završna konferencija projekta „Poduzetnik za pet“

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Poduzetnik za 5 Djurdjevac 2016 U Strukovnoj školi u Đurđevcu održana je završna konferencija jednogodišnjeg projekta „Poduzetnik za pet“ kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal. Konferencija je započela uvodnim riječima nositelja, ravnatelja Strukovne škole Đurđevac Mirka Peršinovića koji je ukratko ispričao kako je projekt nastao te je govorio i o budućim radnjama ovog projekta. Čestitao je svima na dolasku i predao riječ zamjenici gradonačelnika Grada Đurđevca Kristini Benko Markovica koja je pohvalila nastanak i razvoj projekta te istaknula kako bi ovako nešto svaka strukovna škola trebala provoditi.

   

Održana završna svečanost Dječjeg vrtića „Igra“

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Vrtic Igra KCZamjenik župana Ivan Pal prisustvovao je završnoj svečanosti koprivničkog Dječjeg vrtića „Igra“ održanoj u dvorani „Domoljub“ u Koprivnici. O radu i provedenim projektima vrtića, na samom početku programa govorila je ravnateljica vrtića Gabrijela Golub koja je ujedno pozdravila brojne uzvanike, goste i roditelje. Čestitke za kraj vrtićke godine uputio je i zamjenik Pal istaknuvši: „O vrtiću sam čuo samo riječi pohvale i to od brojnih polaznika ovog vrtića što puno govori o Vama. Želim Vam još puno lijepih dana, uspjeha i veselja i vidimo se uskoro u posjeti.“

 

Poziv za kandidiranje na Festival žena iz ruralnih područja

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Festival žena Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova poziva žene svih dobnih skupina i profesija da se prijave za sudjelovanje na Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije i tako se aktivno uključe u ovaj značajni županijski projekt. Sudjelovati mogu sve žene, koje se bave različitim poslovima: vrtlarstvom, cvjećarstvom, vinogradarstvom, poljoprivredom, ali i one koje nemaju ni obradivu zemlju ni stoku, koje su domaćice, umirovljenice ili su zaposlene ili imaju vlastitu firmu, OPG ili obrt.

   

Uspješno završena humanitarna akcija MOBILNI=UKLJUČENI

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Mobilni ukljuceni 2016 001Županijska Udruga uzorne seoske žene i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova kao organizatori humanitarne akcije MOBILNI=UKLJUČENI su na zajedničkoj sjednici objavili završetak uspješno provedene akcije, u kojoj su prikupljena sredstva za kupnju podizne rampe za prijevoz osoba s invaliditetom na području Koprivničko-križevačke županije.

 

Nagrađeni najuspješniji učenici i mentori na državnim natjecanjima

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Županijske nagrade učenicima i mentorima 2016 Župan Darko Koren održao je prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima provedenim u školskoj godini 2015./2016., a prijemu je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal. Tom su prigodom učenicima i njihovim mentorima uručene novčane nagrade u iznosu od sveukupno 123.033,35 kuna, a prije same podjele pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki uputila je čestitke nagrađenima te se osvrnula na broj učenika koji je sudjelovao na natjecanjima.

   

Župan Koren održao prijem za povjesničara Nikolu Cika

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Darko Koren i Nikola Cik 2016 001Župan Darko Koren u sjedištu Koprivničko-križevačke županije upriličio je prijam za Nikolu Cika iz Đurđevca, a povodom dodjele nagrade „Ferdo Šišić“ za najbolji diplomski rad iz povijesti u Hrvatskoj.  Župan je Nikoli Ciku čestitao na osvojenoj nagradi te pohvalio njegov trud, rad i društveni angažman istaknuvši važnost mladih i obrazovnih ljudi koji doprinose i promoviraju Koprivničko-križevačku županiju, a zahvalu je uputio i profesoru Hrvoju Petriću koji mu je bio velika podrška u radu.

 

Ovaj vikend počinju "Dani travnjaka"

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Dani travnjaka 2016Uoči početka sajamske manifestacije „Dani travnjaka“ Koprivničko-križevačke županije, koji se ove godine održavaju od 13. do 15. svibnja, u prostorijama Županijske uprave održana je press konferencija. Zamjenik župana Darko Sobota izvijestio je prisutne o programu i događanjima ovogodišnjih jubilarnih 20-ih po redu „Dana travnjaka“ te ukratko objasnio o kakvoj je manifestaciji riječ. „Dani travnjaka tradicionalna su manifestacija posvećena poljoprivrednoj proizvodnji, ali prije svega posvećena poljoprivrednim proizvođačima, OPG-ovima te njihovim proizvodima s područja naše Koprivničko-križevačke županije.“

   

Stranica 4 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 444 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..