Ponedjeljak, Kolovoz 21, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Razne vijesti

Održane konzultacije sa Savjetom mladih Koprivničko-križevačke županije

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Županija - Savjet mladih 2016U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić održali su konzultacije s članovima Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije. Članovi Savjeta obavijestili su župana Korena i predsjednicu Rupčić o planovima Savjeta te istaknuli kako planiraju uskoro napraviti info knjižice koje bi se dijelile na info pultovima u Županiji, a koje su od velikog interesa za mlade.

 

Povodom Dana Koprivničko-križevačke županije održana svečana sjednica Županijske skupštine

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Dan Kc-Kz županije 2016Svečanom sjednicom Županijske skupštine danas je u dvorani Domoljub u Koprivnici obilježena 23. obljetnica postojanja i rada Koprivničko-križevačke županije. Na samom početku sjednice, predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić pozdravila je sve goste i uzvanike te se osvrnula na rad Županijske skupštine s posebnim naglaskom na značajnije odluke: „Cilj našeg djelovanja je da žitelji naše županije osjete da smo svi mi u službi i na raspolaganju svim stanovnicima za njihove potrebe i želje te da ih u okviru svojih ovlasti i mogućnosti pokušavamo riješiti.“

   

Predsjednica Županijske skupštine na skupu u Beču

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Wien Verica Rupčić 2016Predsjednica Županijske skupštine i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić je prisustvovala skupu Ženske mreže u Veleposlanstvu RH u Beču. Organizatori skupa su bili Wirtschaftskammer Wien-Frau in der Wirtschaft, Hrvatska gospodarska agencija i hrvatsko Veleposlanstvo. O položaju žena iz različitih perspektiva govorile su veleposlanica RH Vesna Cvjetković, predsjednica platforme “Frau in der Wirtschaft“ u Gospodarskoj komori Beča Petra Gregorits, direktorica HGA Klaudia Paulitsch, gospodarska savjetnica u Veleposlanstvu u RH Tatjana Mrvoš te direktorica Sektora za industriju i IT u Hrvatskoj gospodarskoj komori Tajana Kesić  Šapić.

 

Županija nastavlja sufinancirati program obuke neplivača

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Škola plivanja 2016Koprivničko-križevačka županija nastavlja sufinancirati program obuke neplivača učenika trećih razreda osnovnih škola kojima je osnivač, pa je tim povodom zamjenik župana Ivan Pal  posjetio gradske bazene „Cerine“ u Koprivnici. Za vrijeme posjeta zamjenika Pala, koji je i ovom prigodom naglasio važnost ovog projekta, plivati su učili učenici trećih razreda Osnovne škole Kloštar Podravski.

   

23. obljetnica rada i postojanja Koprivničko - križevačke županije

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Dan Kc-kž županije 2016Koprivničko-križevačka županija 13. travnja slavi 23. obljetnicu rada i postojanja pa će se tim povodom održati niz događanja, od filatelističke izložbe, manifestacije "Tradicija naših starih", županijske smotre folklora do besplatnih kazališnih predstava i koncerta za građanstvo. Detaljan program pogledajte u nastavku.

 

Odbor za suradnju s podravskim Hrvatima u Mađarskoj

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Mješoviti odbor 2016Na inicijativu Koprivničko-križevačke županije i generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu u mađarskim Martincima održana je Konstituirajuća sjednica Mješovitog odbora za suradnju Koprivničko-križevačke županije s podravskim Hrvatima. Mješoviti odbor osnovan je rješenjem župana Darka Korena radi intenziviranja suradnje i povezivanja podravskih Hrvata koji žive u pograničnim područjima uz rijeku Dravu u Mađarskoj, temeljem regionalne politike Europske unije.

   

Smotra folklora "Vuzmeni pondeljek" u Prugovcu

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Vuzmeni ponedeljek Prugovac 2016 001Tradicionalnu 22. smotru folklora "Vuzmeni pondeljek" u Prugovcu je otvorila predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić. Sudionike i goste je pozdravio načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović te predsjednica KUD-a Prugovec Ljubica Gašparov. Na smotri je nastupilo pored domaćina i organizatora KUD-a Prugovec i četiri gostujuća društva iz tri županije: KUD Rovišće, KUD Sveta Nedjelja, KUD "Ady Endre" iz Korođa i KUD "Grgur Karlovčan" iz Kalinovca .

 

Osnivan Klaster malih poduzetnika županije

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Klaster malih poduzetnika kckzz 2016Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica inicijatori su osnivanja Klastera malih poduzetnika Koprivničko-križevačke županije. Tim povodom, danas je održana sjednica Osnivačke skupštine Klastera malih poduzetnika Koprivničko-križevačke županije na kojoj je tajnik Županijske obrtničke komore Božo Barać istaknuo:

   

"Pisanica od srca" u Filežu

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Pisanica od srca Filež 2016 Poklon Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije gradišćanskim Hrvatima u Austriji "Pisanica od srca" postavljena je u veleopćini Filež. Pisanicu je otkrila predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić zajedno sa opunomoćenom ministricom Republike Hrvatske u Republici Austriji Zdenkom Weber.

 

Ministar Tolušić prisustvovao Kolegiju gradonačelnika i općinskih načelnika

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Ministar Tolušić u KriževcimaMinistar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić sa suradnicima prisustvovao je današnjoj proširenoj radnoj sjednici Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika Koprivničko-križevačke županije koja se održala u Multimedijalnom kulturnom centru u Križevcima.Na samom početku sjednice, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg pozdravio je sve prisutne i istaknuo kako su Grad Križevci spremni prijaviti se na natječaje za projekte Europske unije čim budu raspisani i poželio svima da zajedničkom suradnjom realiziraju što više projekata.

   

Održana skupština Proizvođačke organizacije Udruga mljekara „Drava-Sava“

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Skupstina mljekara Molve 2016Proizvođačka organizacija Udruga mljekara „Drava-Sava“ održala je jučer u Molvama Skupštinu koju je otvorio predsjednik Proizvođačke organizacije Željko Turčić. Tom se prilikom predsjednik Turčić osvrnuo na pad cijene mlijeka i istaknuo kako vjeruje da će se situacija promijeniti u korist mljekara. Svima prisutnima obratio se i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te pohvalio pregovaračku snagu Udruge mljekara „Drava-Sava“.

 

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i policija u zajedničkoj akciji obilježavanja Dana žena

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Dan žena 2016 MUP PZRS Predsjednica Županijske skupštine i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić je s djelatnicima Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU Koprivničko-križevačke sudjelovala u zajedničkoj akciji, kojom je obilježen Međunarodni dan žena. U utorak 08. ožujka su uz čestitke u Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima dijelili cvijeće i promidžbene materijale sudionicama u prometu: pješakinjama, vozačicama bicikala i automobila.

   

Županova čestitka povodom Međunarodnog dana žena

Županija Kc-kž - Razne vijesti

grb-zupanijeDrage žene, supruge, majke i djevojke,

Vi ste danas temelj našeg društva, a svojim djelovanjem doprinosite boljem, ljepšem i sretnijem svijetu. Vaša hrabrost i odlučnost u svakodnevnim poslovima, majčinskim obvezama i društvenom angažmanu je nemjerljiva. Upravo zato, ovaj Dan trebamo iskoristiti za iskazivanje zahvalnosti i poštovanja prema svim ženama.

 

Savjetovanje za uzgajivače konja u Križevcima

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Program uzgajivaci konja 2016 4III. Savjetovanja za uzgajivače konja održati će se 11. ožujka 2016. godine s početkom u 10 sati, u Križevcima, restoran „Vojarna“, Trg Sv. Florijana 17., a organizira ga Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji sa Središnjim savezima i udrugama uzgajivača konja Hrvatske, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevci. Cilj Savjetovanja je stručno informiranje i edukacija uzgajivača, vlasnika i ljubitelja konja te ostalih zainteresiranih za konjogojstvo.

   

„Pisanica od srca“ poklonjena gradišćanskim Hrvatima u Austriji

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Pisanica od srca Wien 2016Hrvatski centar u Beču i mjesto Filež ove će godine krasiti „Pisanica od srca“ kao poklon Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije gradišćanskim Hrvatima u Austriji. Postavljanju „Pisanice od srca“ u Hrvatskom centru u Beču prisustvovali su jučer župan Darko Koren i direktor Županijske turističke zajednice Zdravko Mihevc, a nekoliko dana prije Uskrsa pisanica će se trajno postaviti u mjestu Filež kao nastavak višegodišnje dobre suradnje.

 

Održan humanitarni koncert MOBILNI=UKLJUČENI

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Mobilni ukljuceni Koprivnica 2016 073U okviru humanitarne akcije, koju organiziraju i provode županijska Udruga uzorne seoske žene i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u dogovoru s Udrugom osoba s invaliditetom "Bolje sutra", u petak je u Sportskoj dvorani Srednje škole u Koprivnici održan Humanitarni koncert MOBILNI = UKLJUČENI. Na koncertu su se prikupljala financijska sredstva za kupnju podizne rampe za potrebe osoba s invaliditetom na području cijele Koprivničko-križevačke županije.

   

Humanitarni koncert MOBILNI = UKLJUČENI

Županija Kc-kž - Razne vijesti

MobilniUkljuceni2016U petak 04.ožujka 2016.g. u 18 sati u Sportskoj dvorani Srednje škole u Koprivnici će se održati Humanitarni koncert MOBILNI = UKLJUČENI pa organizatori upućuju poziv svima da svojim dolaskom podrže ovu humanitarnu akciju i uživaju u posebnom glazbenom događaju. Na koncertu će nastupiti: Mirko Švenda Žiga, Miroslav Evačić, Franjo Barić, Romana Pavliša, TS Dangube, Cure iz centra, Ženska klapa Viva i DIF Koprivnički Ivanec.

 

Donacija Crvenog križa bolnici u Koprivnici

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Donacija - Crveni križ u bolnici Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, u povodu Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava 11. veljače, posjetilo je Opću bolnicu dr. Tomislav Bardek u Koprivnici. Tom prilikom Bolnici je predana donacija odjeće koja je potrebna za pacijente koji odlaze iz Bolnice, a lošijeg su socijalnog statusa i na taj način im omogućavamo adekvatan odlazak iz Bolnice.

   

Župan primio djelatnike Županijskog centra 112

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Dan 112 Povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal primili su djelatnike Županijskog centra 112 Koprivnica. Na samom početku, župan je zahvalio djelatnicima na predanom radu istaknuvši kako je prošla godina bila zaista zahtjevna zbog izbjegličke krize: „Sigurno je da je svaka služba ovdje imala svoju ulogu i generalno gledajući mi smo kao sustav položili jedan od najzahtjevnijih ispita. Doista ste se u tom smislu pokazali kao sustav koji je izuzetno dobro organiziran, opremljen, posložen po svojoj vertikali i obavio je sav taj posao na najbolji mogući način.“

 

Verica Rupčić zamijenit će Damira Felaka

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Koordinacija klubova Na Koordinaciji Klubova članova Županijske skupštine koja je održana u ponedjeljak, Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine, obavijestio je prisutne da odlazi s predsjedničke dužnosti koju je obnašao od 2009. godine. Klub članova iz redova HDZ-a, HSS-a, A-HSP-a i SU-a podnio je prijedlog da se za novu predsjednicu Županijske skupštine odabere Verica Rupčić. Na sastanku se raspravljalo i o prijedlogu najavljene 32 točke dnevnog reda te je potvrđeno da će se sjednica Županijske skupštine održati u ponedjeljak, 15. veljače, u koprivničkoj gradskoj vijećnici s početkom u 16 sati.

   

Đurđevcu i Križevcima osigurana specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita

Županija Kc-kž - Razne vijesti

ŽupanijaDanas, 13. siječnja župan Darko Koren, sanacijska upraviteljica Opće Bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Sandra Sinjeri, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marija Krajina i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla potpisali su Sporazum o suradnji na osiguranju specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu za 2016. godinu.

 

Novogodišnje čestitke u koprivničkom rodilištu

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Rodiliste Koprivnica 01012016 001Članice županijske Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" tradicionalno su i ovu godinu započele na najljepši način - posjetom rodilištu koprivničke bolnice. Iako do novogodišnjeg prijepodneva još nije bilo novorođenih beba, koje bi obilježile Novu godinu, ovom prilikom je posebno zadovoljna bila predsjednica Verica Rupčić jer je među 9 rodilja trećina bilo Đurđevčica pa je tako i Đurđevac bogatiji za tri bebe.

   

Županija uložila velika sredstva u Dom zdravlja u Đurđevcu

Županija Kc-kž - Razne vijesti

Mamograf Djurdjevac 29122015 002Župan Darko Koren i zamjenik Darko Sobota obišli su jučer, 29. prosinca radove na Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici i radove na Ispostavi Doma zdravlja u Đurđevcu. Iz proračuna Koprivničko – križevačke županije za ulaganja na Domu zdravlja i njegovim ispostavama u ovoj godini osigurano je više od 5,5 milijuna kuna, od čega 1 milijun iz decentraliziranih sredstava, a 4,5 milijuna kuna iz vlastitog proračuna.

 

Sjednica PZRS i druženje u "Picoku"

Županija Kc-kž - Razne vijesti

PZRS Djurdjevac 18122015 Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je u đurđevačkom hotelu "Picok" održalo proširenu sjednicu, kojoj su prisustvovale sudionice Festivala žena iz ruralnih područja s pratiteljima te suradnici i partneri PZRS. Predsjednica Verica Rupčić je izvijestila o aktivnostima PZRS u ovoj godini, a to je bila prilika da se gosti upoznaju s radom i postignućima Povjerenstva. Posebni naglasak je bio na Festivalu žena iz ruralnih područja, kao najvećem i jednom od najznačajnijih projekata Povjerenstva tijekom posljednjih 5 godina.

   

Stranica 5 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 447 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..