Ponedjeljak, Kolovoz 21, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Kultura

Volontiraj na Tabor Film Festivalu!

Hrvatska - Kultura

TaborFF Volontiranje 2017Tabor Film Festival poziva sve zainteresirane volontere da se priključe i sudjeluju u realizaciji jubilarnog 15. izdanja koje će se održati u dvorcu Veliki Tabor od 6. do 9. srpnja. Svi izabrani kandidati pridružit će se velikoj volonterskoj obitelji koja je nastala prošle godine. Prilika je to za skupiti dragocjeno iskustvo, upoznati nove ljude i pritom se dobro zabaviti. Radna mjesta volontera su: 1) info pult 2) ulaz festivala 3) parking i kamp 4) dvorac 5) dvorane za projekcije 6) backstage hospitality 7) stagehand 8) čišćenje. Uvjeti su: a) punoljetnost b) dostupnost tijekom festivala za jednu smjenu dnevno c) snalaženje u timskim i individualnim zadacima e) solidno znanje engleskog jezika f) marljivost, odgovornost, pouzdanost i točnost.

 

Podravski umjetnici na likovnoj koloniji u Novoj Rači

Hrvatska - Kultura

Likovna kolonija Nova Raca 2017 001Održana je jedanaesta likovna kolonija u Novoj Rači, Bjelovarsko-bilogorska županija. Domaćin kolonije bio je načelnik općine Darko Knežić, a sudjelovalo je 28 slikara iz nekoliko županija koji su stvarali likovna djela u više tehnika u društvenom domu i ispred Župne crkve Blažene Djevice Marije. Posebni gosti likovne kolonije bili su mali umjetnici iz Mađarske s profesorom slikanja.

   

Podravski slikari na likovnoj koloniji u Novoj Rači

Hrvatska - Kultura

10. likovna kolonija Nova Rača 2016.Održana je jubilarna deseta likovna kolonija u Novoj Rači, Bjelovarsko-bilogorska županija, koju je otvorio načelnik općine Darko Knežić, a voditelj kolonije i domaćica bila je Željka Novak. Okupilo se tridesetak slikara iz nekoliko županija, a stvarali su likovna djela u više tehnika u prostoriji općine, ispred Župne crkve Blažene Djevice Marije i na ribnjaku. Kipari su darovali skulpture, a fotografi poklonili umjetničke fotografije. Posebni gosti likovne kolonije bila su mali umjetnici iz Mađarske s profesorom slikanja.

 

Izložba Kloštranske palete "Ljepota stvaranja" u Virovitici

Hrvatska - Kultura

Ljepota stvaranja Virovitica 2016 002U Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Virovitica otvorena je izložba slika, fotografija i skulptura članova udruge “Kloštranske palete” pod nazivom “Ljepota stvaranja”.  Na izložbi izlaže 30 slikara sa 46 djela: slike na platnu, staklu, pastelu, svili, akvarelu, fotografije i skulpture. Osim što uljepšavaju prostor PUZS radovi daju pozitivnu radnu atmosferu, a moći će ih vidjeti i djeca prilikom edukacija i upoznavanja s radom PUZS. Urednik ove izložbe je Branko Novosel, djelatnik Županijskog centra 112 i član udruge “Kloštranske palete”.

   

Fotonatječaj "Volim svoju županiju"

Hrvatska - Kultura

Fotonatječaj Volim svoju županijuPromocija prirodnih ljepota i kulturne baštine iz svih hrvatskih županija te poticanje snažnijeg regionalnog identiteta ciljevi su fotonatječaja „Volim svoju županiju“ koji je pokrenula Hrvatska zajednica županija. Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: najbolja fotografija prema broju dijeljenja, najbolja fotografija prema broju lajkova te najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija.

 

Podravski umjetnici na 9. Likovnoj koloniji u Novoj Rači

Hrvatska - Kultura

Likovna kolonija Nova Rača 2015.Za rođendan Nove Rače, Bjelovarsko-bilogorska županija, održana je 9. Likovna kolonija. Koloniju je otvorio načelnik općine Darko Knežić, a voditelj kolonije i domaćica bila je Željka Novak. Okupilo se 27 slikara iz nekoliko županija koji su stvarali likovna djela u više tehnika u prostoriji općine, ispred Župne crkve Blažene Djevice Marije i na ribnjaku.

   

Zdravko Seleš na tribini DHK

Hrvatska - Kultura

DHK Seles 1U srijedu, 15. travnja 2015. na Tribini Društva hrvatskih književnika u prostorijama na Trgu bana Jelačića u Zagrebu predstavljene su dvije posljednje knjige podravskog književnika Zdravka Seleša; knjiga podravskih eseja i zapisa „Galović i zađne stvari“, koja je objavljena u biblioteci „Rukopis“ Podravsko-prigorskog ogranaka Društva hrvatskih književnika i „Snovi i sjene/ Senje i tenje/ Sonĝoj kaj ombroj“, izbor iz stvaralaštva na književnom jeziku, kajkavštini i međunarodnom jeziku esperantu.

 

Druga nagrada Vladimiru Miholeku

Hrvatska - Kultura

Marija Bistrica 2014 U subotu 18. listopada, u organizaciji Radija Marija Bistrica održan je 16. Recital ''Josip Ozimec'', Marija Bistrica 2014. Naime, na ovaj recital pjesnici se javljaju sa radovima na kajkavskom i čakavskom narječju, te na standardu, a ove su godine na natječaj pristigla 282 rada od 67 autora (160 na standardu, 89 na kajkavskom i 34 na čakavskom).

   

Izložba "Krajolicima svjetlosti" u Zagrebu

Hrvatska - Kultura

Krajolicima svjetlosti Naziv je to zajedničke izložbe slika kojom su se zagrebačkoj publici predstavila dva autora koji žive na širem području hrvatske Podravine - Mirko Horvat iz Kloštra Podravskog i Franjo Mihočka iz Đurđevca, obojica inače članovi Udruge „Kloštranska paleta“ iz Kloštra Podravskog. Izložba je otvorena 24. travnja 2014. u galerijskom prostoru Zaklade „Čujem, vjerujem, vidim“ u Zagrebu, Medulićeva 16. Na početku svečanosti nazočne je pozdravio i nadahnuto govorio upravitelj zaklade gosp. Mirko Hrkač, osvrt na izložene radove i rad slikara dala je gospođa Vida Pust Škrgulja, povjesničarska umjetnosti.

 

Čujem, vjerujem, vidim

Hrvatska - Kultura

Cujem vjerujem vidim Zagreb 22032014U subotu 22.03.2014. u sjedištu Zaklade „Čujem, vjerujem, vidim“ u Zagrebu, Medulićeva 16, organizirana je jedinstvena likovna kolonija koja je okupila petnaestak autora. Na ovoj likovnoj koloniji sudjelovao je i đurđevački slikar Franjo Mihočka, a doniranom slikom i poznati podravski slikar iz Kloštra Podravskog, Mirko Horvat , inače obojica članovi „Kloštranske palete“. Kolonija je jedinstvena po tome jer se održala u sjedištu Zaklade koja se nalazi u strogom centru Zagreba, a zahvaljujući lijepom vremenu osim u prostorima Zaklade, radilo se i na otvorenom uz pažnju  prolaznika i građana. Kolonija je jedinstvena i po tome jer je organizirana uz ideju i organizaciju dvoje ljudi koji su osobe s invaliditetom.

   

Likovna kolonija u Novoj Rači

Hrvatska - Kultura

 

Izlozba_Nova_Raca_2013_0018U Novoj Rači, Bjelovarsko-bilogorska županija, održana je 7. likovna kolonija. Članovi Kloštranske palete zajedno sa umjetnicima iz Mađarske, drugih općina i županija uz ugodno druženje naslikali su slike u više tehnika, izrađena je drvena skulptura ribe, a fotografi su poklonili umjetničke fotografije i video DVD sa prošle kolonije. Voditelj kolonije i domaćica bila je Željka Novak. Slikari su stvarali likovna djela u prostoriji općine, ispred crkve i ribnjaku, a nakon podjela zahvalnica druženje je nastavljeno u ribičkom domu.

 

O ravnopravnosti spolova

Hrvatska - Kultura

DSCF0458Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH je u Šibeniku organizirao V. koordinaciju županijskih povjerenstava, na kojoj je sudjelovala predsjednica PZRS Verica Rupčić. Prezentirala je rad Povjerenstva s naglaskom da je sve planirano ostvareno uz mnogobrojne dodatne aktivnosti. Na koordinaciji su doneseni važni i obvezujući zaključci. * Županijske skupštine i županijska povjerenstva za ravnopravnost spolova koji još nisu usvojili na svojim sjednicama akcijske planove za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova, za razdoblje od 2011.-2015. godine trebaju žurno donijeti akcijske planove i osigurati sredstva za njihovu provedbu.

   

Stranica 1 od 4

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 432 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..