Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

O.Š. Đurđevac

Zdravko Šabarić održao kreativnu radionicu u osnovnoj školi

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Kreativna likovna radionica 2016U sklopu svečane proslave Dana škole 24. svibnja 2016. u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac održana je kreativna radionica. Radionicu za učenike viših razreda vodio je poznati đurđevački slikar Zdravko Šabarić, a zadana tema bila je „Brzina/kretanje“. U slobodnom izboru tehnike (ugljen, kreda, pastela, tempera, akril) učenici su slikali svoje viđenje brzine, pokreta. Gospodin Zdravko učenicima je otkrio jedan zanimljiv detalj, da je i on sam bio učitelj likovne kulture u našoj školi.

 

Proslavljen Dan škole

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Dan škole 2016U sportskoj dvorani OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac danas je svečanom priredbom obilježen Dan škole. Učenici škole su raznovrsnim programom: pjesmom, plesom, igrokazima i recitacijama prikazali dio rada izvannastavnih aktivnosti te razveselili svoje brojne uzvanike. Ravnatelj škole, gospodin Marijan Vinković i pedagog Nikola Vuković podijelili su priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima na županijskim i državnim natjecanjima i njihovim mentorima.

   

Izložba radova Matee Kovačev "To sam ja"

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Izložba Matee Kovačev - To sam ja Dana 23.5. 2016. u prostorima Školske knjižnice, otvorena je izložba radova Matee Kovačev, učenice 8.d razreda OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, pod nazivom «To sam ja». Crteži Matee Kovačev inspirirani su likovima Anime. Anime je izraz za svaki crtani film ili seriju iz Japana. Često je prepoznatljiv stil crtanja likova s velikim očima. Mnogi anime uradci su adaptacije tzv. Manga.

 

Priredba "Pozdrav proljeću" u osnovnoj školi

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Pozdrav proljeću 20042016 Tradicionalna školska priredba osnovne škole Grgura Karlovčana „Pozdrav proljeću“ održana je u srijedu, 20. travnja 2016. godine u sportskoj dvorani škole. Za ovogodišnju priredbu učenici i učitelji pripremili su petnaest točaka programa u kojima su sudjelovali učenici od prvog do osmog razreda i učenici koji su ujedno polaznici Glazbene škole. Program je bio kolaž pjesama, dramskog izričaja, plesa, recitacija i sviranja, a scenu je pripremio učitelj likovne kulture Zoran Vidaković s likovnom grupom učenika 5. d razreda i odjela posebnog programa.

   

Nika Hrvoić ide na superfinale iz engleskog jezika u Italiju

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Natjecanje iz engleskog HIPPO 2016 005U konkurenciji 14.000 učenika iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Bugarske i Italije te iz dvije gostujuće zemlje Ukrajine i Rumunjske sudjelovalo je na jedinom međunarodnom natjecanju iz engleskoga jezika HIPPO 2016. u Europi. Nakon preliminarnog kruga natjecanja i državnog polufinala u Križevcima na kojem je sudjelovalo i 7 učenika Oosnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, u superfinale u Italiji plasiralo se 85 kandidata iz nabrojenih zemalja. Njih čak 13 je iz Hrvatske, a jedna od njih je i Nika Hrvoić, učenica 6.b razreda OŠ G. Karlovčana i to u kategoriji HIPPO 2.

 

Mato Vidaković primio nagradu od predsjednika Hrvatskog sabora

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Sabor pobjednici kviza KPHS 2016 Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner dodijelio je u petak priznanja i nagrade pobjednicima kviza "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?". U mrežnome kviz-natjecanju održanom 3. ožujka sudjelovalo je 432 učenika 6., 7. i 8. razreda iz 72 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Kviz je organizirala Služba za građane Hrvatskoga sabora u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje  Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

   

Obilježena 103. godišnjica rođenja Grgura Karlovčana

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Pobjednici krasnoslovljenjaDanas je, u maloj sportskoj dvorani Osnovne škole G. Karlovčana u Đurđevcu, svečanim programom obilježena 103. obljetnica rođenja Grgura Karlovčana. U sklopu programa odvijalo se i natjecanje u krasnoslovljenju učeničkih pjesama na temu Šetnja Podravinom, a upriličena je i izložba dječji likovnih radova na istu temu. Žiri je odabrao tri najbolja pisca/recitatora koji su nagrađeni tabletima dok je publika imala svog favorita.

 

Božićna čestitka Hrvatskog Crvenog križa s motivom učenika Tea Bana

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Čestitka Crveni križ 2015 Na božićnim čestitkama Hrvatskog Crvenog križa, među 10 motiva, nalazi se i motiv koji je naslikao učenik Teo Ban iz OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac (mentorica Nada Petrović). Likovni radovi izrađeni su prošle godine i poslani na natječaj, a ove su godine pretvoreni u čestitke. Učeniku Teu Banu i mentorici Nadi Petrović čestitke je uručila gospođa Marina Perica, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac te im od srca čestitala na ovom uspjehu.

   

Đurđevačka osnovna škola prekida štrajk

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Prestanak štrajka osnovnih škola 2015Danas, 28.09.2015., na sastanku članova Sindikata hrvatskih učitelja, u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac, dogovoreno je da se prekida štrajk i da od sutra, u utorak 29.09.2015., nastava teće prema rasporedu, a to se odnosi i na Područne škole. 

 

 

Štrajk u osnovnoj školi u Đurđevcu

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Štrajk osnovnih škola 2015U petak, 25.rujna 2015.godine učitelji OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac pridružili su se ŠTRAJKU u organizaciji Sindikata hrvatskih učitelja. Nastave nema u matičnoj školi u Đurđevcu, u PŠ Budrovac i PŠ za učenike s teškoćama. Nastava se održava u PŠ Čepelovac, Sirova Katalena i Mičetinac. Tijekom sutrašnjeg dana obavijestit ćemo učenike i roditelje o nastavi u ponedjeljak.

   

Audicija za male voditelje Kukuričeka

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Audicija za voditelja KukuričekaDana 03. lipnja 2015. godine u knjižnici OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac održana je audicija za voditelje ovogodišnjeg međunarodnog dječjeg glazbenog festivala Kukuriček 2015. Audiciji je pristupilo osam učenika 7. i 8. razreda. Nakon tri kruga ispitivanja svi su kandidati pokazali dobre sposobnosti. Ipak u trećem dijelu ispitivanja snalaženja i komunikacije istaknuli su se Jan Fusić, učenik 7. d razreda i Marija Angelika Pejić, učenica 7. b razreda koji će voditi Kukuriček s televizijskim voditeljem Sinišom Cmrkom.

 

Književni susret s Enesom Kiševićem

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Enes Kisevic OS Djurdjevac 2015 006Povodom Dana škole, 27. svibnja 2015. godine Osnovna škola. Karlovčana Đurđevac bila je domaćin književnog susreta s književnikom i dramskim umjetnikom Enesom Kiševićem. Susret s književnikom održan  je u velikoj sportskoj dvorani za učenike 7. i 8. razreda, ali i za sve  zaljubljenike u pisanu riječ. Druženje s pjesnikom otvorili su učenici čitajući njegove najpoznatije pjesme. U istom tonu nastavio je i sam književnik recitirajući svoje stihove, ali i stihove svjetski poznatih pjesnika.

   

Svečano obilježen Dan škole u OŠ Grgura Karlovčana

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Dan škole OŠ G. Karlovčana ĐurđevacU sportskoj dvorani OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac danas je svečanom priredbom obilježen Dan škole. Učenici škole su raznovrsnim programom: pjesmom, plesom, igrokazima, recitacijama te solo glazbenim točkama prikazali dio rada izvannastavnih aktivnosti te razveselili svoje brojne uzvanike. Ravnatelj škole, gospodin Marijan Vinković i gradonačelnik Željko Lacković podijelili su priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima na županijskim i državnim atjecanjima.

 

Svečano obilježen Svjetski dan Roma

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

JDan Roma 09042015učer 09. travnja 2015., u sportskoj dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, održana je svečana priredba povodom Svjetskog dana Roma, koji se obilježava 8. travnja, neke točke na priredbi po prvi puta su izvedene i na službenom romskom jeziku. Priredbu su organizirali i pripremili voditelji Malih kreativnih socijalizacijskih skupina ove osnovne škole.

   

Književni susret sa Sanjom Pilić

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Sanja Pilic 2015 004Povodom Međunarodnog dana dječje knjige, koji se obilježava 2. travnja, knjižnica OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac u suradnji s Gradskom knjižnicom organizirala je književni susret sa Sanjom Pilić. Održana su dva susreta 09. travnja u našoj maloj sportskoj dvorani za učenike trećeg i petog razreda, a gošću smo iznenadili igrokazom koji su izveli učenici 5. razreda.

 

S Grgurom u podravskoj ravnici

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

S Grgurom U školskoj knjižnici Osnovne škole jučer je obilježena 102. godišnjica rođenja Grgura Karlovčana, čije ime nosi ova škola. Književno sijelo S Grgurom u podravskoj ravnici imalo je i svoj natjecateljski karakter među učenicima koji su krasnosnovili 16 svojih pjesama. Gosti književnici Božica Jelušić, Jelena Osvaldić i Zdravko Seleš bili su ujedno i stručno povjerenstvo koje nije imalo jednostavan zadatak u odabiru najboljih pjesama.

   

Ravnopravnost spolova

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

PZRS predavanje 25022015U okviru suradnje PZRS sa osnovnim i srednjim školama na području županije, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić je održala predavanje učenicima osmih razreda OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu na temu ravnopravnosti spolova u sklopu nastavnog predmeta građanskog odgoja i obrazovanja.

 

Dan ružičastih majica

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Dan ružičastih majica 2015Đurđevačka Osnovna škola Grgura Karlovčana se druge godine za redom pridružila velikoj globalnoj kampanji obilježavanja Dana Ružičastih Majica (Pink Shirt Day). U suradnji sa županijskim Povjerenstvom za ravnopravnost spolova i uz podršku predstavnika Policijske postaje Đurđevac u sportskoj dvorani je održana priredba pod nazivom "Nasilje prestaje ovdje", za koju su se učenice/i i nastavnici pripremali proteklih desetak dana.

   

Igračke za djecu Klaićeve bolnice

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

U Osnovnoj skoli Grgura Karlovčana Đurđevac, u ponedjeljak 15. prosinca 2014., bila je primopredaja igračaka koje su učenici, članovi izvannastavne aktivnosti Podmlatka Crvenog križa pod vodstvom učiteljice Nade Petrović, sakupljali za djecu iz Klinike za dječje bolesti u Zagrebu. Svaki od pedeset poklona je imao privjesnicu sa božićnim željama za svako dijete te zajedničko pismo učenika članova Podmlatka.

 

Evakuacija osnovne škole

Đurđevac - O.Š. Đurđevac

Evakuacija školeAko ste čuli ili vidjeli vatrogasna vozila koja jure prema osnovnoj školi, ne brinite, jer danas je u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana održana vježba evakuacije i pokazna vatrogasna vježba, u kojoj su sudjelovali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Đurđevca. Vježba evakuacije počela je u 10:05 sati nakon što je domar škole Zvonimir Šiptar dao znak za uzbunu. Učenici i zaposlenici škole napustili su školsku zgradu nakon 2:05 minute, a to je ujedno i novi rekord škole.

   

Stranica 2 od 3

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 635 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..