Srijeda, Rujan 20, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Izbori

Hrvoje Parag kandidat za gradonačelnika, Marko Kolarević za zamjenika

Đurđevac - Izbori

HDZ kandidat za gradonačelnika Đurđevca Hrvoje Parag 2017 Za kandidaturu sam se odlučio jer ne odobravam ovaj način na koji se Đurđevac vodi, a to je jedan netransparentan i bahati način koji nije dobar za budućnost Đurđevca.“ Nakon jednoglasne odluke Gradskog odbora HDZ-a Đurđevac, danas su predstavljeni njihovi kandidati za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika grada Đurđevca. Za gradonačelničku fotelju borit će se Hrvoje Parag, a za zamjenika gradonačelnika Marko Kolarević, a oni će ujedno biti nosioci izborne liste za grad Đurđevac.

 

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren ide po novi mandat

Đurđevac - Izbori

Kandidatura Darko Koren Mreža 22032017 001Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije istaknuo je svoju kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima kao kandidat Mreže i HDZ-a. Koren je na lokalnim izborima 2013. godine ostvario pobjedu u prvom krugu s 53,22% glasova te se nada da će i ove godine ponoviti sličan rezultat. Koren, koji na predstojeće lokalne izbore izlazi s novom strankom „Mreža nezavisnih lista“, objavio je danas u Koprivnici svoju kandidaturu za župana Koprivničko-križevačke županije. Na konferenciji za medije predstavio je sebe i svoje zamjenike, Darka Sobotu iz redova HDZ-a i Ratimira Ljubića, nestranačkog čovjeka.

   

Predstavljen kandidat Demokratske stranke žena za gradonačelnika Đurđevca

Đurđevac - Izbori

Ivan Horvat kandidat za gradonacelnika Djurdjevca 16032017 003Danas smo imali prilike prisustvovati predstavljanju kandidata za gradonačelnika grada Đurđevca od strane Demokratske stranke žena. Njihov kandidat je Ivan Horvat, po zanimanju vozač motornih vozila sa zanjem dva svjetska jezika. Ovaj mladić, koji je tek navršio osamnaest godina, želi kroz razvoj gospodarstva i zapošljenje mladih stvoriti boljitak u Đurđevcu. Ima on još ideja, ali kaže da će svoj cjelokupni program tek predstaviti.

 

Lacković umjesto Lackovića?

Đurđevac - Izbori

Kandidat Damir Lacković SDP 09032017 017Danas je na gradskoj tržnici đurđevački SDP predstavio svog kandidata za gradonačelnika Đurđevca., gradskog vijećnika, inžinjera mehatronike i poduzetnika Damira Lackovića. Rođen je u Đurđevcu u kojem i živi te ima tvrtku koja uspješno posluje. Upućen je u problematiku grada i okolice kao i potrebe građana. Želi svoj mandat posvetiti poduzetništvu i gospodarstvu te velikom problemu odlaska mladih iz grada te stvaranju preduvjeta i poticajnih inicijativa za otvaranje novih radnih mjesta. Podršku mu je došao dati i načelnik općine Kalnik Mladen Kešer.

   

Lackovićev rezultat lošiji od prošlogodišnjih izbora

Đurđevac - Izbori

Izbori2016 DJ 12092016Prema neslužbenim rezultatima, koje je Državno izborno povjerenstvo objavilo nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta, u II. izbornoj jedinici, pobjednik je HDZ sa 35,54% glasova, slijedi ga SDP sa 35,22%, treći je BM365 sa Željkom Lackovićem na listi sa 9,24%, zatim Most sa 8,61%, a prag još prelazi Živi zid sa 6,97% dok su ostali daleko ispod praga od 5%. Nas ovdje prvenstveno zanima gradonačelnik Željko Lacković i njegovi rezultati.

 

Izlaznost birača u Đurđevcu u 16,30

Đurđevac - Izbori

Izbori DJ 16 30 2016Slaba izlaznost na birališta do 16.30 sati, izašlo 37,21 posto birača. Na izborima prošle godine odaziv do 16.30 sati bio je 46,57 posto. U Đurđevcu je ona iznosila 42,03 %, dok je prošle godine bila 49,84 %. Ovaj rezultat za Đurđevac nije u potpunosti točan jer nema podataka za Mičetinac i Sirovu Katalenu (!?). Možda im je nestalo signala na mobitelima.

   

U Đurđevcu veća izlaznost na birališta od prošle godine

Đurđevac - Izbori

Izbori 2016. - Đurđevac 11,30U tijeku su prijevremeni izbori za zastupnike u Hrvatski sabor, a do 11.30 sati u Hrvatskoj je glasovalo 18,86 posto birača. To je za oko 3 posto manje nego na prošlim izborima kada je do 11.30 glasovalo 21,55 posto birača. Niti u jednoj izbornoj jedinici nije izlaznost bila veća od prošle godine. U Đurđevcu je glasovao 1651 birač, odnosno 24,60 % od ukupnog broja birača kojih ovdje ima 6711.

 

Politika na tržnici u Đurđevcu

Đurđevac - Izbori

Gradska tržnica 08092016Bliži se izborni dan pa samim time i kandidati za Hrvatski sabor obilaze punktove gdje se sakuplja najviše ljudi, kao na primjer tržnica u Đurđevcu. SDP i HDZ su na vrijeme zauzeli svoje položaje, razgovarali sa ljudima, dijelili kavu, vodu, krafne, olovke i blokiće i sl., dok je štand, oblijepljen plakatićima Željka Lackovića, zjapio prazan. No, i on je ipak stigao i krenuo dijeliti letke (koje je prije toga dijelio gradom), a štand je i dalje ostao prazan, bez ijednog člana njegove ekipe s kojim bi građani mogli porazgovarati.

   

Lackovićev debakl na parlamentarnim izborima

Đurđevac - Izbori

Izbori za parlament Djurdjevac 2015Ovi izbori pokazali su da nije dovoljno slikati se za novine na električnom biciklu, već da se on mora koristiti svaki dan. Nezavisnom kandidatu Željku Lackoviću to je postalo jasno već jučer iza osam sati na večer kada je primao nepotpune (ali porazne) izvještaje s biračkih mjesta. Jutros se može vidjeti da je „uspio“ dobiti 4223 glasa u II. Izbornoj jedinici, a najveći dio tog „uspjeha“ donijeli su mu glasovi sa područja Đurđevca, njih 1873. I to je to. A samoobanom da je ta lista „postala treća politička opcija u Županiji“, kako objavljuje na fejsu, očajnički želi zadržati autoritet među svojim glasačima.

 

Rezultati izlaznosti u Đurđevcu u 16,30 sati

Đurđevac - Izbori

Izbori za parlament 2015Izlaznost na parlamentarnim izborima 2015. do 16.30 sati je 46,57 posto, objavio je DIP, odnosno 1.508.825 građana. U usporedbi s izborima 2011., na birališta je do 16.30 sati izašlo 0,51 posto više birača, dok je u našoj II. izbornoj jedinci izlaznost veća za 1,54 posto. U Đurđevcu izlaznost na birališta iznosi 49,84 posto. 

   

Rezultati izlaznosti u Đurđevcu u 11,30 sati

Đurđevac - Izbori

Izbori za parlament 2015U podne su Iz DIP-a izvijestili kako je do 11:30 sati na birališta izašlo već 21,55 glasača. Branko Hrvatin je rekao kako je rekao kako je na 85 posto biračkih mjesta izašlo 685.837 građana. Odaziv na ovim izborima tako je čak 5 posto bolji nego prije četiri godine. Tada je do 11:30 sati glasovalo 566.000 birača, odnosno njih 16,4 posto. U Đurđevcu je od 6.742 birača na birališta ih je izašlo 1620, odnosno 24,03%.

 

Zoran Milanović na druženju s građanima grada Đurđevca

Đurđevac - Izbori

Milanović Djurdjevac 04112015Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, nositelj liste u 2. izbornoj jedinici i predsjednik Hrvatskog sabora u prethodnom mandatu Josip Leko, ministar poduzetništva Gordan Maras, ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš te dosadašnja saborska zastupnica Gordana Sobol, jučer su u hotelu Picok organizirali druženje sa građanima Đurđevca. Nakon kratkog predizbornog govora građani i simpatizeri koalicije Hrvatska raste upustili su se u neformalan razgovor sa Zoranom Milanovićem i kandidatima liste u ovoj izbornoj jedinici. Nakon toga je dio građana autobusom krenuo na predizborni skup ove koalicije u Bjelovaru.

   

Predizborni skup HDZ-a u Domu Mladena Markača

Đurđevac - Izbori

HDZ predizborni Djurdjevac 30102015 017U Đurđevcu u domu koji nosi ime generala Mladena Markača u četvrtak, 30. listopada 2015. godine održan je predizborni skup Domoljubne koalicije II. izborne jedinice na kojima su kandidati predstavili izborni program. Predizbornim skupovima nazočili su predsjednik HSS-a Branko Hrg, predsjednik Županijskog odbora Hdz-a i dožupan Koprivničko - križevačke županije Darko Sobota, predsjednik Županijskog odbora HSS-a i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko - križevačke županije i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, te kao gost na skupovima dosadašnji saborski zastupnik dr. Stjepan Milinković.

 

Maras: Tko može reći da je danas gore nego prije četiri godine?

Đurđevac - Izbori

SDP Djurdjevac 29102015 008Jučer je u Domu kulture održan predizborni skup SDP-a na kojem su, između ostalih, bili prisutni ministrica Anka Mrak-Taritaš, saborska zastupnica Gordana Sobol, ministar Gordan Maras te Dražen Pros pomoćnik ministra. Maras je svom Facebook profilu objavio: „Danas čistog obraza dolazim pred punu dvoranu u Đurđevcu, gdje sam i prije četiri godine držao govor. Nitko ne može reći da je danas gore nego prije četiri godine. Ponosni tražimo povjerenje da nastavimo s radom jer nema povratka na staro, Hrvatska raste i ako itko može, izazivam neka to ospori!“ Uglavnom, govori nam jučer nisu otkrili ništa novo što već nismo čuli kroz medije.

   

Tko su kandidati u našoj 2. izbornoj jedinici i kako ispravno glasati

Đurđevac - Izbori

Izbori za parlament 2015Parlamentarni izbori održavaju se u nedjelju 8. studenog, pa vam želimo pojasniti novinu koja do sada nije bila na parlamentarnim izborima, a to je preferencijalno glasanje. Kako biste se bolje mogli snaći u "plahti" od glasačkog listića koja vas očekuje na izbornom mjestu, s puno lista i još vise kandidata, želimo vam približiti što vas čeka. Preferencijalnim glasanjem se smatra glasanje u kojem birači imaju mogućnost biranja određene listu, ali također imaju pravo odlučiti se i za odrednog kandidata s te liste, što je bitna razlika u odnosu na sustav "zatvorenih" lista, na kojima birači glasaju za željenu listu, na kojoj su poredak kandidata odredile stranke ili sami kandidati te liste.

 

Lacković: Bit ćemo najveća senzacija ovih izbora

Đurđevac - Izbori

Snaga sjeveraU Gradskoj knjižnici Đurđevac u ponedjeljak je održano predstavljanje neovisne liste Željka Lackovića pod sloganom Snaga Sjevera, za koju on kaže „kako se ljudi na njegovoj listi ne bi mogli naći na listama neke političke stranke“ te smatra kako se mora mijenjati dosadašnji način upravljanja našom zemljom. Očekuje da će u Saboru biti zastupljeni barem s jednim mandatom, a možda čak i sa dva te da će biti „najveća senzacija ovih parlamentarnih izbora“.

   

Izbori za vijeće nacionalnih manjina

Đurđevac - Izbori

izbori ZA VIJEĆA NACIONALNIH MANJINAU nedjelju, 31. svibnja 2015. godine održat će se četvrti po redu izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u gradovima i općinama, županijama i Gradu Zagrebu. Birališta će biti otvorena od 7 do 19 sati. Pravo izaći na izbore, birati i biti biran, imaju svi državljani Republike Hrvatske pripadnici nacionalnih manjina s prebivalištem na području jedinice lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave u kojoj se izbori provode. U Đurđevcu su to pripadnici romske nacionalne manjine.

 

Priopćenje koalicije HNS-HSS-HSU

Đurđevac - Izbori

HNS HSS HSU 26022014 0007HNS-liberalni demokrati Podružnica Đurđevac, Gradska organizacija HSS i Gradska organizacija HSU izdali su priopćenje o provedenim Prijevremenim izborima za Grad Đurđevac. "Stranke koalicije iskazuju zadovoljstvo rezultatom izbora, iako je slabiji od očekivanog. Izbornu kampanju smo vodili pozitivno, a sami nismo doživjeli nekorektnosti izvan granica dopustivih u izbornoj kampanji. Imamo kvalitetnu osobu vijećnika, što je izuzetno bitno u uvjetima kada gradonačelnik ima većinu u Gradskom vijeću.

   

Lacković pomeo konkurenciju

Đurđevac - Izbori

izbori gifNa prijevremenim izborima za Gradsko vijeće i gradonačelnika i njegovog zamjenika Grada Đurđevca, uvjerljivu pobjedu odnio je Željko Lacković. On je dobio 2.165 glasa, što iznosi 59,81 %, dok je njegova lista za Gradsko vijeće dobila 1.766 glasa ili 49,94%, što mu donosi 9 vjećnika i većinu u Gradskom vijeću. Daleko iza njega je HDZ čija lista je dobila 568 glasa (16,06%) i 3 vjećnika, a dok je Vlado Rep dobio 598 glasa (16,52%). Treća stranka po broju glsova je SDP sa 517 (14,62%) i 2 vjećnika, dok je Milica Fučak dobila 303 glasa (8,37%), a za gradonačelnicu je od nje više glasova dobila Katarina Kovač i to 356 (9,83%), ali je zato njezina koalicijska lista dobila manje od SDP-a, 248 (7,01%) i jednog vjećnika.

 

Izlaznost na izbore - 16,00 sati

Đurđevac - Izbori

izbori gifIzlaznost do 16,00 sati je nešto povećana, pa je tako od 6740 birača na glasovanje izašlo 2618, što iznosi 38,84 %. Najviše ih je glasovalo Mičetincu i to 52,33 %, zatim u Severovcima 46,90 % i Grkinama 45,38%. Glede toga da je prestala padati kiša, očekujemo da glasaći masovnije krenu na birališta i glasuju za svoje favorite. U nastavku pogledajte rezultate za ostala birališta.

   

Stranica 2 od 5

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 348 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..