Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Izbori

Izlaznost na izbore - 11,00 sati

Đurđevac - Izbori

izbori gifDanas, 23. ožujka 2014., građani Đurđevca izašli su na prijevremene lokalne izbore na kojima biraju članove Gradskog vijeća i gradonačelnika i njegovog zamjenika. Ukoliko još niste  izašli na biralište i dali svoj glas za Vaše kandidate, imate vremena do 19,00 sati i to svakako učinite. Ovdje donosimo privremene rezultate sa biračkih mjesta koje smo dobili od Izbornog povjerenstva. Do 10 sati od 6740 birača glasovanju je pristupilo njih 568, što iznosi 8,42%.

 

10 kandidacijskih lista i 6 kandidatura

Đurđevac - Izbori

izbori gifBorba za povjerenje građana može početi. Gradsko izborno povjerenstvo Grada Đurđevca 07. ožujka 2014. godine utvrdilo je  i prihvatilo 10 kandidacijskih lista za izbor članica/članova Gradskog vijeća Grada Đurđevca i 6 kandidatura za izbor gradonačelnika Grada Đurđevca. Iako smo oosbno tražili da nam se sve objave Izbornog povjerenstva pošalju na naš e-mail, morali smo ih preuzimati sa drugih portala. Molimo izborno povjerenstvo Grada Đurđevca, ovaj puta javno, da nam sve svoje objave pošalju na elektroničku adresu koja im je poznata. Prihvaćene pravovaljane kandidacijske liste i zbirne liste možete pročitati u nastavku:

   

Predstavljeni kandidati HDZ-a

Đurđevac - Izbori

HDZ kandidatura 27022014 005Na predstavljanju kandidata za gradonačelnika i njegovog zamjenika na predstojećim prijevremenim izborima za Grad Đurđrevac, od strane Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Đurđevac, danas su predstavljena neka nova imena. Za gradonačelnika je očekivano kandidiran Vlado Rep, dok je za njegovog zamjenika predstavljen Hrvoje Parag, koji je to novo lice stranke na ovim izborima. U svom kratkom i jezgrovitom predstavljanju istaknuli su glavne smjernice svog djelovanja za dobrobit stanovnika Đurđevca.

 

SDP-ovi kandidati za izbore

Đurđevac - Izbori

SDP kandidatura 27022014 002Danas je svoje kandidate za prijevremene izbore, uz slogan Za bolji Đurđevac, obznanio i SDP grada Đurđevca. Ove godine nisu u koaliciji ni sa jednom strankom, jer smatraju da samostalno mogu kvalitetnije predstaviti svoj program i ljude koji će ga sprovesti. Na vlastiti upit „Zašto imamo izbore u Đurđevcu?“odmah su dali i odgovorJer je tako htio bivši gradonačelnik.“ Za kandidatkinju za gradonačelnicu istaknuli su Milicu Fuček, a za njenu zamjenicu Marijanu Markešić, koja je bila zamjenica i u prošlom mandatu Slavka Gračana, dok će nositelj liste za Gradsko vijeće biti Frane Franičević.

   

Koalicijski sporazum ABH - HSLS

Đurđevac - Izbori

ABH HSLS 26022014 0001U srijedu, 26. veljače 2014. potpisana je koalicija stranaka Akcija za bolju Hrvatsku (ABH) i Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS), dviju političkih opcija mladih ljudi neopterečenih hipotekom prošlosti, kako kažu sa sebe. Istaknuli su da im je jedini cilj "pokretanje i promjena ovog neodrživog stanja u gradu Đurđevcu, u koje su nas dovele dosadašnje političke garniture obnašajući vlast na način kojeg smo bili svjedoci". Ovom prilikom su obznanili kandidature, za gradonačelnika Dražen Šemovčan, a za zamjenika gradonačelnika Željko Fuček ing., te zajedničku listu za gradsko vijeće.

 

Koalicijski sporazum HNS - HSS - HSU

Đurđevac - Izbori

HNS HSS HSU 26022014 0039U Đurđevcu je, dana 26. veljače 2014. godine, javno pred medijima, kao što će i njihov rad biti javan, potpisan međustranački sporazum o zajedničkom nastupu na prijevremenim izborima 2014. godine za lokalnu samoupravu Grada Đurđevca, između Hrvatske narodne stranke – Liberalnih demokrata (HNS), Hrvatske seljačke stranke (HSS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU).

   

Rokovi za predaju kandidacijski lista

Đurđevac - Izbori

izbori gifOdlukom Vlade RH, raspisani su prijevremeni izbori za gradsko vijeće i gradonačelnika te zamjenika gradonačelnika u Đurđevcu, a izbori će se održati 23. ožujka 2014. Prijedlozi kandidacijskih lista moraju prispjeti (biti zaprimljeni) u nadležnim izbornim povjerenstvima u roku 14 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora, dakle 06. ožujka 2014. do 24,00 sata. Izborno povjerenstvo objavit će sve pravovaljane liste u roku od 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle 08. ožujka 2014. do 24,00 sata.

 

Prijevremeni izbori 23. ožujka

Đurđevac - Izbori

izbori gifKao što smo i predviđali, na sutrašnjoj sjednici Vlade RH, donijet će se odluka o raspisivanju prijevremenih izbora za gradsko vijeće i gradonačelnika te zamjenika gradonačelnika u Đurđevcu, a predloženi datum je 23. ožujka. Obzirom da ne postoji nijedan razlog da se taj dan ne usvoji, bez daljnjih kalkuliranja, možemo ovaj datum smatrati konačnim. Pozivamo sve stranke i pojedince da nas pravovremeno obavijeste o svojim kandidatima, kako bi mogli objaviti konačne liste za ove izbore.

   

Odluka o povjereniku ipak 23. siječnja

Đurđevac - Izbori

izbori gifDanas je stigao odgovor od Službe za odnose s javnošću Vlade RH na upit kada će biti imenovan povjerenik za Grad Đurđevac: "U Vladi Republike Hrvatske zaprimljen je prijedlog za imenovanje povjerenika Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Đurđevca i bit će jedna od točaka na sljedećoj sjednici Vlade u četvrtak, 23. siječnja. Nakon što Vlada donese rješenje o imenovanju, ono će stupiti na snagu s danom objave u Narodnim novinama."

 

Izbori sredinom ožujka?

Đurđevac - Izbori

izbori gifVlada će na sjednici 16. siječnja donijeti odluku o raspuštanju vlasti, odnosno o raspisivanju novih izbora u sedam lokalnih jedinica u Hrvatskoj u kojima proračun nije bio donesen na vrijeme, do 31. prosinca. Nakon sjednice Vlade još slijedi žalbeni postupak, odnosno rok za upravni postupak, no ministar uprave Arsen Bauk procjenjuje da niti u jednoj od sedam jedinica gdje se održavaju novi lokalni izbori zapravo neće biti pokretanja upravnih postupaka, jednostavno zato što se nema tko u takvom postupku oglasiti – proračuni nisu doneseni na vrijeme i nema nikakve mogućnosti sporenja, kazao je za Novi list.

   

Đurđevac se odlučio - ZA

Đurđevac - Izbori

listic referendum 01122013Hrvatski građani izašli su na referendum na kojem su odlučivali o ustavnoj definiciji braka kao životne zajednice žene i muškarca, prvi je kojeg su inicirali građani. Biračka mjesta bila su otvorena od 7 do 19 sati, a prema podacima Državnog izbornog povjerenstva izlaznost je bila nikad manja. Bila je veća čak i kad se glasalo za Europsku uniju, tada je do 16 sati izašlo 33,79. Danas je do 16 sati izašlo tek 26,57 posto birača. A koji su privremeni rezultati referenduma u Đurđevcu, možete vidjeti u nastavku...

 

Referendum u Đurđevcu

Đurđevac - Izbori

listic referendum 01122013U Hrvatskoj se danas održava prvi narodni referendum na kojem će se odlučiti hoće li u Ustav ući odredba o braku kao zajednici muškarca i žene. Rezultat referenduma bit će obvezujući neovisno o broju birača koji će se odazvati glasanju. Građani će se na referendumu moći izjasniti jesu li "za" ili "protiv" da se u Ustav unese definicija braka kao životne zajednice žene i muškarca. Na birališta na Đurđevačkom području do 10,45 sati, prema podacima referendumskog povjerenstva, izašao je ukupno 251 birač. Do 16,00 sati glasovao je...

   

Željko Lacković je gradonačelnik

Đurđevac - Izbori

Zeljko_Lackovic_24042013_1Prema neslužbenim rezultatima, imamo novog gradonačelnika Željka Lackovića i to sa duplo više glasova. Ovaj puta nije bilo tijesno i koji glas nepravilno zbrojen neće imati utjecaja. Moglo bi se reći da je Lacković "pogodio žicu" đurđevčanima kojima je dosta bilo stranačkih prepucavanja. Jedina prepreka će biti Gradsko vijeće, ali "otom potom". Čestitke novom gradonačelniku sa željom da se snađe u gradskoj (praznoj) blagajni. Pogledajte NESLUŽBENE rezultate u nastavku...

 

Biramo gradonačelnika - 2. krug

Đurđevac - Izbori

izbori_gifĐurđevčani su nakon dobrog ručka izašli na birališta, te se tako postotak glasača u 15,00 sati popeo na 30,49 %. Obzirom da je prestala padati kiša, očekuje se velik izlazak birača na birališta do 19,00 sati.


Do 10,00 sati u Đurđevcu, od ukupno 6.730 birača, glasovalo je 478 birača (7,10%) na 16 biračkih mjesta, što je izuzetno malo. Najveći odaziv je bio u Mičetincu sa 18,24%, a najmanji u Severovcima, 4,46%. U nastavku pogledajte odaziv po biračkim mjestima...

   

Tko će biti gradonačelnik?

Đurđevac - Izbori

izbori_gifU nedjelju, 02. lipnja 2013., održat će se drugi krug glasovanja za gradonačelnika Đurđevca. Prema svim informacijama koje kolaju internetom, sučeljavanja Željka Lackovića i Vlade Repa neće biti, a tko je koga pozivao, a tko odustao od sučeljavanja, sada više nije bitno. Mi vam prenosimo dva pitanja koja je postavio Podravski list ovim kandidatima, a na vama je da u nedjelju donesete "presudu" koji je kandidat za vas najpoželjniji kao gradonačelnik.

 

Prihvaćen prigovor SDP-a

Đurđevac - Izbori

izbori_gifGradska organizacija SDP-a grada Đurđevca podnijela je prigovor na rezultate izbora za članice/članove Gradskog vijeća Grada Đurđevca i za izbor gradonačelnika Grada Đurđevca. Županijsko izborno povjerenstvo ustanovilo je da prigovor nije osnovan u slučaju izbora za gradonačelnika, a u slučaju izbora za članice/članove Gradskog vijeća Grada Đurđevca prigovor je osnovan. Ustanovilo je da su tri neispravna glasačka lističa ipak ispravni, te je donijelo odluku o novim rezultatima izbora kojom se broj glasova za SDP i HDZ izjednačuje, te obje liste imaju po 819 glasova.

   

SDP izgubio Đurđevac

Đurđevac - Izbori

izbori_gifNakon dugogodišnje vladavine SDP-a u gradu Đurđevcu, rezultati lokalnih izbora su katastrofalni za ovu stranku. Milica Fuček nije uspjela izboriti drugi krug sa 15 glasova manje od Vlade Repa, dok je Željko Lacković nadmoćno odnio pobjedu. Isto tako je na listi za Gradsko vijeće SDP pao na najniže grane u zadnjih 12 godina, dobivši samo 4 vjećnika. U drugom krugu će, dakle, snage odmjeravati Željko Lacković i Vlado Rep. Rezultate pogledajte u nastavku teksta...

 

Konačna lista za Vijeća Mjesnih odbora

Đurđevac - Izbori

izbori_gifU Vijeća za Mjesne odbore stranke su uglavnom dobile očekivani broj vjećnika. Neka mala odstupanja u pojedinim mjestima nisu donijela veća iznenađenja. U nastavku vam donosimo konačnu listu sa brojem članova za Vijeća Mjesnih odbora.....

 

 

 

   

Odaziv birača do 16 sati

Đurđevac - Izbori

Izbori2013_vijecnica_19052013_1Do 16,00 sati u Đurđevcu, od ukupno 6.670 birača, glasovalo je 2.559 birača (38,37%) na 16 biračkih mjesta. Na ovim izborima u Đurđevcu, za Vijeća Mjesnih odbora, sigurni pobjednici, bez obzira na postotak izlaznosti na biralište, su kandidati za Mjesni odbor u Severovcima, Svetoj Ani i Grkinama, iz razloga što nemaju konkurencije i praktično su već izabrani. U nastavku pogledajte odaziv po biračkim mjestima... U Koprivničko-križevačkoj županiji od 94.467 birača, glasovalo ih je 28.305 (29,96%), što je najlošiji rezultat među županijama.

 

Lokalni izbori 2013.

Đurđevac - Izbori

izbori_gifOvdje možete pratiti rezultate izbora za članove Vijeća Mjesnih odbora, a rezultati će se objavljivati prema objavama Izbornog povjerenstva. Do 11,00 sati u Đurđevcu, od ukupno 6670 birača, glasovalo je 798 (11,96%) na 16 biračkih mjesta. Najmanja izlaznost u našoj županiji je u Koprivničkim Bregima, 6.88%, dok je najveća u Molvama, 20,77%. Na ovim izborima u Đurđevcu, za Vijeća Mjesnih odbora, sigurni pobjednici, bez obzira na postotak izlaznosti na biralište, su kandidati za Mjesni odbor u Severovcima, Svetoj Ani i Grkinama, iz razloga što nemaju konkurencije i praktično su već izabrani.

   

Stranica 3 od 5

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 448 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..