Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Izbori

Premijer Milanović u Đurđevcu

Đurđevac - Izbori

Milanovic_07052013_0042Jučer je na svojoj "Tour de Podravina", predsjednik Vlade te prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović, između ostalih gradova došao i u Đurđevac dati podršku svojoj stranačkoj kolegici Milici Fuček. Bila je to svojevrsna "kava sa građanima" na kojoj se okupio tek manji broj SDP-ovaca. Nakon kraćeg zadržavanja i razgovora sa đurđevačkim stranačkim kolegama, te pokojim građaninom, davanjem intervjua lokalnom radiju i zajedničkim fotografiranjem, odjurio je dalje prema Koprivnici. Da se nije radilo o izbornoj kampanji, možda bi predsjednika Vlade dočekao i veći broj građana, te iskoristio mogućnost da mu postave pokoje pitanje.

 

Liste za župana i Županijsko vijeće

Đurđevac - Izbori

izbori_gifNa izborima će te dobiti i liste za glasovanje za župana i Županijsko vijeće, te vam ovdje donosimo Izborne liste sa kandidatkinjama / kandidatima. Ima tri kandidata za župana i sedam lista za Županijsku skupštinu. Na listama za Županijsko vijeće nalaze se 24 osobe sa đurđevačkog područja, na raznim listama, koje bi nas potencijalno ogle zastupati, pa smo ih posebno označili. Proučite liste i donesite odluku prema vlastitoj savjesti i svakako izađite na izbore.

   

Liste za izbor članova Gradskog vijeća

Đurđevac - Izbori

izbori_gifObjavljujemo Zbirnu listu pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članica/članova Gradskog vijeća Grada Đurđevca. Pregledajte i razmislite kojoj listi možete dati svoje glasove na predstojećim izborima. Svakako izađite na izbore, dajte povjerenje onima za koje mislite da će moći donositi najbolje odluke za razvoj našeg grada, onima koji su po vašem sudu najsposobniji za taj "posao", onima koji će vas argumentirano uvjeriti u svoju sposobnost, onima kojima je budućnost našeg grada na prvom mjestu.... Zapamtite, Vi ste ti koji odlučujete.

 

Konačne kandidature za gradonačelnika

Đurđevac - Izbori

izbori_gifImamo i konačne kandidature za gradonačelnike našeg grada na predstojećim izborima. U dosadašnjim člancima u igri su bila sedmorica kandidata, ali kao što vidimo, Đuro Ferenčić je definitivno odustao. Predstoji nam predizborna kampanja sa velikim brojem stranačkih i nestranačkih skupova na kojima će nas uvjeravati zašto glasati baš za njih. Na vama je da dobro razmislite i odaberete prema savjesti i razumu, jer onaj kojeg izaberemo vodit će naš grad slijedećih četiri godine. Dozvoljavamo argumentirane komentare za i protiv, ali one koji će biti van standardnog kulturnog komentiranja, prema našoj procjeni, brisati ćemo bez milosti. U nastavku pogledajte tko su kandidati.

   

Zbirne liste za izbor članova Vijeća MO

Đurđevac - Izbori

izbori_gifGradsko izborno povjerenstvo Grada Đurđevca za izbor članova vijeća mjesnih Odbora na području grada Đurđevca je, 03. svibnja 2013., temeljem članka 18. stavka 4. Odluke o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Đurđevca sastavilo i objavilo Zbirne liste za izbor članova Vijeća mjesnih odbora. Tko su nositelji lista i koje stranke imaju svoje kandidate po mjesnim odborima, možete pogledati u nastavku.

 

Tko bi gori, eto doli je

Đurđevac - Izbori

IMG_9865Kao što smo već primjetili, predizborne aktivnosti odvijaju se na svakom koraku. Pomalo ih bilježimo ne želeći nikoga previše reklamirati, ali ovaj puta naprosto nismo mogli odoljeti. Što znači "biti na konju", kada se polako krećete dok gledate ostale sa visine i uz udobno ljuljuškanje i mali smiješak na uglu usana, priuštio nam je kandidat za gradonačelnika, Željko Orač. Međutim, uprizorio nam je i Gundulićevog "Osmana" kroz upečatljiv prizor, recitirajući "... tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje. Sad vrh sablje kruna visi, sad vrh krune sablja pada, sad na carstvo rob se uzvisi, a tko car bi, rob je sada.". Srećom, sve je završilo bez posljedica.

 

   

Skupljanje potpisa za stranačke liste

Đurđevac - Izbori

Potpisi_25042013_0004Četvrtkom na tržnici je najlakše prikupiti potpise za svoje liste, shvatili su to HDZ i SDP sa svojim koalicijskim partnerima. Na malom prostoru ispred ulaza u tržnicu, skoro pa jedan nasuprot drugog, postavili su svoje štandove i "snubili" prolaznike. Bilo je dosta onih koji su potpisali obje liste, valjda da se nekome ne zamjere, ali svoju konačnu odluku će ionako donijeti kad dobe glasački listić u ruke. Ako ništa drugo, ovo je bila prilika da vidite nasmiješene političare, oboružane šarmom i lijepim rječima za sve prolaznike.

 

Željko Lacković nezavisni kandidat

Đurđevac - Izbori

Zeljko_Lackovic_24042013_1Dragi Đurđevčani,

objavljujem Vam svoju kandidaturu za Gradonačelnika Grada Đurđevca na predstojećim lokalnim izborima u kojima ću sudjelovati kao nezavisni kandidat grupe Građana. Na kandidaturu me je potaknula situacija u kojoj se nalazi naš Đurđevac, Grad koji je u kratkom proteklom razdoblju izgubio gotovo sve institucije, a neke će izgubiti odmah nakon lokalnih izbora. Nakon godina (više) stranačkog upravljanja Gradom malo je ostalo od gradića u kojemu je bilo poželjno i perspektivno živjeti i raditi, a sadašnje stanje Grada ogledalo je lošeg gospodarenja i vođenja pogrešnih politika neovisno o političkom predznaku.

   

Izbori za vijeća mjesnih odbora

Đurđevac - Izbori

izbori_gif

Raspisani su izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Đurđevca. Izbori će se održati na dan održavanja izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave dana 19. svibnja 2013. godine. Ova Odluka stupa na snagu na dan stupanja na snagu Odluke o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koju je donijela Vlada Republike Hrvatske, od kada se počinju računati rokovi za poduzimanje izbornih radnji.

 

Odluke Gradskog izbornog povjerenstva

Đurđevac - Izbori

izbori_gifOdlukama Vlade Republike Hrvatske od 11. travnja 2013. godine raspisani su izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave, te izbori za općinske načelnike, gradonačelnike, župane te njihove zamjenike. Izbori će se održati u nedjelju 19. svibnja 2013. godine. Za provođenje izbora gradonačelnika i članova gradskog vijeća Grada Đurđevca, te župana i članova županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na području Grada Đurđevca, Županijskog izborno povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije imenovalo je stalni sastav Gradskog izbornog povjerenstva Grada Đurđevca.

   

Stranke postaju "nervozne"

Đurđevac - Izbori

Gradska_trznica_18042013Državno izborno povjerenstvo je i službeno raspisalo izbore te tako potvrdilo početak izborne kampanje od 5.svibnja. Međutim, kao i u mnogim drugim gradovima, tako i u Đurđevcu, stranke postaju "nervozne", te su pomaknule početak svojih predizbornih aktivnosti. Kao što smo već na ovom portalu pisali, ukoliko stranke i prije započnu svoju kampanju, nitko im ništa ne može. Započelo je djeljenjem olovaka, bedževa, izbornih programa, a dijeli se i kavica sa željom da se stekne nekakva "prednost" pred ostalim strankama.

 

Rezultati glasovanja u Đurđevcu za EU

Đurđevac - Izbori

izbori_gifImamo privremene neslužbene rezultate za izbor članova u Europski parlament sa područja grada Đurđevca. Najviše glasova dobila je lista SDP-HNS-HSU. 464 što iznosi 36,06%, druga je lista HDZ-HSP AS-BUZ sa 310 glasova, odnosno 24,11%. Na našem području prag su prošli i Hrvatski laburisti sa 99 glasa (7,70%), HSS_HSLS 87 glasa (6,77%) i ABH-JEDINO HRVATSKA sa 71 glasom (5,52%). Ostali su ispod praga od 5%. Pojedinačno gledajući, Tonino Picula je dobio najviše glasova (203), zatim Ruža Tomašić (57), Mario Slaviček (56) i Dubravka Šuica (55).

   

Izbori za EU parlament u Đurđevcu

Đurđevac - Izbori

Izbori_za_EU_2013Glasači danas biraju 12 hrvatskih predstavnika za Europski parlament. Na izborima u kojima je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica sudjeluje ukupno 40 političkih stranaka, odnosno 336 kandidata. Prema novim podacima do 16 sati izborima za Europski parlament se odazvalo 14,63 posto birača. Najviše u Karlovačkoj, a najmanje u Međimurskoj županiji. Stanje na biračkim mjestima u Đurđevcu poklapa se sa podacima na državnom nivou. U nastavku je tablica gdje možete vidjeti podatke po biračkim mjestima.

 

Etično ili ne, počelo je

Đurđevac - Izbori

izbori_gifIako službeno (zakonski) izborna kampanja nije još počela, u Đurđevcu ne brinu oko toga. Jedan od kandidata za gradonačelnika grada započeo je sa distribucijom svojeg promidžbenog letka. O njegovom sadržaju nećemo ovom prilikom (mi čekamo službeni početak kampanje), ali nam je za oko zapeo jedan interesantan detalj. Kandidatova PR služba (ako je ima) je zaključila da na prvoj strani letka ne mora stajati „kandidat“ ili „glasujte za“ ili nešto slično, već samo Gradonačelnik „Taj i Taj“. Kao da je to letak za poslije izbora, kada je već izabran za gradonačelnika, pa se može „kititi“ tom titulom. Ili je to propust koji je nastao u želji da se bude prvi na „tržištu“!? A zašto i kako je uopće moguće započeti izbornu kampanju prije vremena?

   

Branimir Prelec pojačao ekipu HDZ-a

Đurđevac - Izbori

Branimir_PrelecPolitički "prijelazni rok" u Đurđevcu je u punom zamahu. Iako stranke i neovisni kandidati nisu obznanili svoj liste za Gradsko vijeće, iz dobro obaviještenih izvora može se saznati tko je "promijenio dres". Izgleda da su u HSLS-u - Ogranak Đurđevac, bili "igrači" koji su svojom kvalitetom u odigravanju političkih utakmica u našem gradu bili prilično zapaženi, kad ih razne stranke žele pridobiti u svoju ekipu. Nakon Milorada Potkonjaka, koji je potkraj prošle godine prešao u ekipu Hrvatskih laburista – Stranke rada, još jedan istaknuti član ove stranke odlučio je nastaviti svoje političko djelovanje u dugoj stranci.

 

Odustajanje od liste za Gradsko vijeće

Đurđevac - Izbori

Djuro_FerencicU Đurđevcu trenutno imamo šest kandidata za funkciju gradonačelnika (a u kuolarima se najavljuje još jedan) i uglavnom svaki od njih najavljuje da će imati "svoju" listu za Gradsko vijeće. Kako za tu listu treba skupiti 15 osoba koje bi željele, ali i mogle, doprinjeti u upravljanju Gradom, postavlja se pitanje da li ovaj grad ima stotinjak kvalitetnih ljudi za funkciju gradskog vjećnika. Nije da ne vjerujemo u to (uostalom vidjet će se po prijavljenim listama, što stranačkim, što nezavisnim), ali u svojem pohodu za skupljanje potpisa za takovu listu, imamo i prvog kandidata za gradonačelnika koji javno odustaje od stvaranje iste. Radi se o Đuri Ferenčiću sa kojim smo razgovarali o tome.

   

Javni poziv za osnivanje nezavisne liste

Đurđevac - Izbori

Djuro_FerencicPosljednja sjednica Gradskog vijeća potaknula je još neke ljude da se angažiraju u pokušaju spašavanja grada od propasti. Porazni financijski rezultati bili su presudni da na javnu scenu izađe i Đuro Ferenčić, kao kandidat za gradonačelnika sa prijedlogom da se osnuje nezavisna lista za članove Gradskog vijeća Grada Đurđevca na predstojećim izborima. Neuspjeh na prošlim izborima nije ga obeshrabrio, već mu je dao potrebno iskustvo i želju da ovaj puta ostvari uspjeh sa nezavisnom listom. U razgovoru s njime pojasnio nam je svoju viziju oporavka grada.

 

Laburisti predstavili Izborni program

Đurđevac - Izbori

Konferencija_Laburista_05032013_07

Jučer, 05. ožujka, u prostorijama Hrvatskih laburista-Stranke rada, Ogranak Đurđevac, održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen opširan izborni program bod naslovom "Đurđevac treba promjene – promjenimo Đurđevac zajedno", ali i odustajanje od kandidature Mladena Topolovčana za zamjenika gradonačelnika zbog privatnih razloga. Na svojoj sjednici Ogranka, tajnim su glasovanjem izabrali novog kandidta za zamjenika gradonačelnika, Milorada Potkonjaka. Iako prilično opširan, u nastavku vam možete pročitati njihov cjelokupni Izborni program, koji će, kako kažu, dopunjavati sa svim dobrim i provedivim prijedlozima građana.

   

Savez za Đurđevac

Đurđevac - Izbori

SDP_Sporazum_28022013_04U četvrtak, 28.veljače, u Đurđevcu je potpisan prijeizborni i postizborni sporazum SAVEZ ZA ĐURĐEVAC, a potpisali su ga predsjednici gradskih organizacija SDP-a, HNS-LD i HSU. Svoje potise na sporazum stavili su Milica Fuček, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Đurđevca na predstojećim lokalnim izborima, Ivan Hodić HNS-LD, kandidat za zamjenika gradonačelnice i Stjepan Lerinc, predsjednik GO HSU.

 

Željko Orač, kandidat za gradonačelnika

Đurđevac - Izbori

Zeljko_Orac_001Iako je već bila objavljena kandidatura Željka Orača u lokalnim novinama, njegova jučerašnja objava, na njegovom facebook profilu, da se kandidira za gradonačelnika Đurđevca, može se smatrati i kao službena potvrda te njegove namjere. Sada očekujemo da uskoro objavi svoj program, nezavisnu listu i kandidata za gradonačelnika, kako je i obećao. U želji da objavimo njegov kratak životopis, zamolilli smo ga da nam nešto kaže o sebi, međutim nismo uspjeli. Njegov odgovor je bio da "njega ljudi dovoljno poznaju i da to nije potrebno".

   

Stranica 4 od 5

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 451 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..