Srijeda, Rujan 20, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Područne škole

Terenska nastava Područnih škola

Škola - Područne škole

P1240168Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim su učiteljicama u sklopu terenske nastave 21. 3. 2013. upoznali svoj širi zavičaj. Posjetili su Centralnu plinsku stanicu Molve gdje ih je vrlo ljubazno primila gospođa Ines Hemetek-Potroško i govorila o proizvodnji nafte i plina u Hrvatskoj, te ulozi plinske stanice za gospodarstvo zavičajne regije. Nastavni dan nastavili su posjetom župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje ih je dočekao župnik fra Tomislav Glavnik i pokazao im  unutrašnjost ove predivne crkve, te govorio o čudotvornom kipu Majke Božje Molvarske.

 

Nove voćke u školskim voćnjacima

Škola - Područne škole

Budrovac_vocnjak_2012_001Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim učiteljicama su tijekom studenog 2012. godine posadili sadnice mladih voćaka koje im je darovao đurđevački voćar Marijan Panić. Nakon što su njihovi roditelji i spremačice iskopali jame za voćke, stigao je gospodin Panić te učenike podučio kako se sade voćke, nakon čega je svaki učenik dobio jednu sadnicu koju je s oduševljenjem i posadio. O toj će voćki voditi brigu, a nakon dvije godine moći će i kušati njene prve slatke plodove.

   

Područne škole o Vukovaru

Škola - Područne škole

Vukovar_Podrucne_2012_002Učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljicama na satu razrenika 15. studenog 2012. obilježili Dan pada grada Vukovara. O domovini Hrvatskoj, njezinoj borbi za slobodu, ratnim stradanjima i Vukovaru - Gradu heroju govorilo se kroz PowerPoint prezentacije, čitanje priča, gledanje fotografija i isječaka iz novina te pisanje poruka mira uz želju da se ratna stradanja nigdje i nikada ne ponove. Sat razrenika završili su odlaskom na mjesna groblja gdje su uz molitvu zapalili lampaše za sve poginule u Domovinskom ratu.

 

Terenska nastava Područnih škola

Škola - Područne škole

Podrucne_u_ZG_16112012_033Učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljicama Olgom Lazar, Marijom Šimunić, Nadom Petrović i Senkom Zobunđija 16. studenog 2012. posjetili grad Zagreb i ostvarili poučnu terensku nastavu. U Dječjem kazalištu Trešnja uživali su u predstavi "Čudnovate zgode šegrta Hlapića", redatelja Renea Medvešeka, te upoznali Hlapićeve pustolovine i njegova dobra djela uz želju da raspoznaju dobro od zla i da pomažu ljudima.
   

Kako pružiti prvu pomoć

Škola - Područne škole

Crveni_kriz_Budrovac_2012_05

Povodom Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, a u sastavu zdravstvenog odgoja, učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena su sa svojim učiteljicama u Područnoj školi u Budrovcu 26. listopada 2012. ugostili predsjednicu Gradskog Crvenog križa Đurđevac, gospođu Branku Stipović. Ona je učenicima govorila o aktivnostima, zadacima i načelima Crvenog križa nakon čega ih je kroz praktičan rad poučila kako pružiti prvu pomoć unesrećenome. Učenici će naučeno vježbati na satovima razrednika u svojim školama kako bi stečeno znanje mogli i primijeniti.

 

Susreti prijateljstva u Bakovčici

Škola - Područne škole

bakovcica_28092012_009Školsko zvono u Bakovčici odredilo je početak nastavnog dana i predivnog druženja učenika i njihovih učitelja šest područnih škola: Područne škole Bakovčica, domaćina susreta, te Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena iz Koprivničko-križevačke županije i Područne škole Lepa Ves iz Krapinsko-zagorske županije. Učenici i njihovi učitelji okupili su se 28. rujna 2012. u Područnoj školi Bakovčica gdje su ih dočekali učenici škole i njihov učitelj, Radovan Knežević.

   

Stranica 3 od 5

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..