Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Izložba "Moja Podravina"

Đurđevac - Kultura

Slika_martina_kovacicSlikari, kipari i fotografi, članovi Udruge „Kloštranska paleta“ predstavit će se u petak 25. ožujka đurđevačkoj likovnoj publici. Izložba pod nazivom „Moja Podravina“ toga će dana u 19,00 sati biti otvorena u Domu kulture Đurđevac, a svoje će novije radove izložiti 33 autora raznorodnih stilova i tehnike rada. O prezentiranim će radovima osvrt dati gosp. Zdravko Šabarić, autor predgovora u katalogu izložbe. Izložba ostaje otvorena do 22. travnja ove godine.

 

Pisanica od srca za Austriju

Đurđevac - Kultura

pisanice_2011_2Pisanice od srca, promotivni projekt kojim županijska Turistička zajednica ukazuje na izvornu naivnu umjetnost te oslikanim dvometarskim jajima promovira Podravinu i Prigorje kao turističku destinaciju, ove će godine biti postavljene u sedam zemalja. U Hrvatskoj i još šest zemalja ćemo postaviti 'pisanice od srca' i to: u Sloveniji, Belgiji, Austriji, Mađarskoj, Italiji te Bosni i Hercegovini. Od prošlih godina imamo još pisanice u nekoliko zemalja, pa procjenjujemo da će za ovaj Uskrs biti postavljeno 30-ak pisanica širom Europe, pa i u SAD-u, najavio je direktor županijskog Turističkog ureda Zdravko Mihevc.

   

8. susret kazališnih amatera

Đurđevac - Kultura

plakat_susret_kazalistaNa sastanku voditelja kazališnih amatera, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga koprivničko-križevačke županije, održanog 17. veljače 2011. god. odlučeno je da se, temeljem izražene želje "Gradskog kazališta Đurđevac", 8. susret kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije održi u Đurđevcu 19. ožujka 2011. godine, u Domu kulture od 09,5o - 22,oo sata.

 

Susret kazališnih amatera

Đurđevac - Kultura

logo_gradsko_kazalisteNa sastanku voditelja kazališnih amatera, Zajednice kulturno-umjetničkih udruga koprivničko-križevačke županije, održanog 17. veljače 2011. god. odlučeno je da se, temeljem  izražene želje “Gradskog kazališta Đurđevac”, 8. susret kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije održi u Đurđevcu 19. ožujka 2011. godine, u Domu kulture od 09,5o – 22,oo sata.

   

Odabrane skladbe za Kukuriček 2011.

Đurđevac - Kultura

ziri_kukuricek2011Članovi prosudbene komisije u sastavu Ksenija Erkel, Hrvoje Hegedušić, Ivica Mihajlović i Tihomir Preradović od pristiglih radova odabrali su izvođače i skladbe za međunarodni dječji festival Kukuriček 2011. Konačne snimke studijske kvalitete kao i matrice uz koje će se izvoditi pjesme izvođači trebaju poslati organizatoru do 15. ožujka 2011. Na festivalu će 30. travnja 2011. godine nastupiti:

 

Novo vodstvo Kukurijeka

Đurđevac - Kultura

dscn8127Izborna Skupština Udruge Dječje glazbene igre „Kukurijek“ Đurđevac održana je 17. siječnja 2011. godine. Za predsjednicu Skupštine Udruge Dječje glazbene igre „Kukurijek“ Đurđevac izabrana je Marijana Markešić koja je ujedno i predsjednik Udruge. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Rajko Stilinović, Ivana Jaklin, Ivan Kuštrak, Gabrijela Golub, Davor Jendrašić, Anđelo Jurkas i Zoran Vidaković, dok su za  članove Nadzornog odbora Udruge Dječje glazbene igre „Kukurijek“ Đurđevac izabrani Sanja Fleis Vidaković, Kristina Benko i Ivan Pleadin.
   

Otvorena Galerija Centar

Đurđevac - Kultura

DSC_5227_4522krunoU petak, 28. siječnja 2011., svečano je otvorena nova izložbena galerija u Centru za kulturu koja je dobila ime Galerija Centar. Time je Đurđevac dobio prikladan izložbeni prostor za razne vrste izložaba kao štu su bile alternativni izložbeni prostori Fotokino kino kluba Drava, Plavi salon, Dom zdravlja, Bistro St. George, Galerija Propuh i Galerija Sport u Kloštru. S obzirom na smještaj i blizinu škola te aktivnosti koje se odvijaju u Centru za kulturu ovaj prostor će imati svoju publiku, a kako je otvorena cijeli dan prilika je i za mnoge prolaznike da navrate.

 

Noć muzeja 2011.

Đurđevac - Kultura

noc_muzeja_2011Galerija Stari grad uključit će se u obilježavanje Noći muzeja 2011. ali zbog nedostatka financijskih sredstava neće ući svojim programom u tiskanu programsku knjižicu Hrvatskog muzejskog društva (koju možete pregledati OVDJE), gdje su predstavljeni  programi svih sudionika ove akcije. Galerija Stari grad, u petak, 28. siječnja biti će otvorena za posjetitelje od 9 do 21 sat uz besplatan ulaz i publikacije pripremljene za posjetitelje. Posjetitelji će moći pogledati uz stalni postav ILC, zavičajnu zbirku, te izložbu Metamorfoze i iskoraci iz Donacije ILC.

   

Stranica 17 od 17

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 390 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..