Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Uprizorenje živih jaslica u Đurđevcu

Đurđevac - Kultura

Žive jaslice Djurdjevac 2016 Na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu uprizorene su žive jaslice u izvedbi Udruge žena Suha Katalena te članovi Konjičkog kluba Đurđevački graničari. Žive jaslice ova udruga godinama tradicionalno prikazuje na božićnoj priredbi u Suhoj Kataleni. Kako bi božićni ugođaj bio potpun pobrinuo se zbor mladih Iuventus Christi. Ako ste kojim slučajem propustili ovaj događaj, možete ga pratiti i danas, 10. prosinca, u 18 sati na istom mjestu.

 

Otvorena izložba Božiću ususret 2016.

Đurđevac - Kultura

Božiću ususret Djurdjevac 2016Po drugi puta je udruga Peski-Art Đurđevac, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Đurđevca i Muzejom Grada Đurđevca, organizirala izložbu božićnih jaslica i unikatnih božićnih ukrasa pod nazivom Božiću ususret 2016, na kojoj je sudjelovalo 19 izlagača božićnih jaslica i 17 izlagača božićnih ukrasa. U programu otvorenja nastupili su polaznici Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca te vokalna skupina Rusalke iz Kutine koje su nastupile sa već zaboravljenim Božićnim napjevima iz Moslavine.

   

Godišnji koncert Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac

Đurđevac - Kultura

Godišnji koncert - Puhački orkestar 2016I ove godine pozivamo sve ljubitelje glazbe na tradicionalni godišnji koncert Puhačkog orkestra Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđevac da uživaju u jedinstvenom glazbenom ugođaju u gradu. Za Vas smo pripremili pregršt različitih glazbenih djela, a uz Orkestar će također nastupiti i gosti – sopranistica Ivana Senjan, Pero Kožar, Mihael Lach, Ivan Fucak i Muški oktet „Sveti Juraj“. Koncert će se održati u subotu, 10. prosinca s početkom u 19.00 sati, u Domu kulture Đurđevac, a gost-voditelj i ove je godine nenadmašni Mladen Medak Gaga.

 

Predstavljena knjiga Bilogorske zgode

Đurđevac - Kultura

Bilogorske zgode 25112016 025Kada se spoje troje, od kojih se dvoje doskora nije niti poznavalo, dobijete knjigu sa dvije priče za djecu sa krasnim ilustracijama. Priču o nastajanju ovog autorskog projekta Darka Pere Pernjaka, Josipa Petrlića Pjera i Andreje Živko mogli ste saznati jučer, 25. studenog, u Gradskoj knjižnici Đurđevac. Knjiga Bilogorske zgode sadržava dvije priče koje se temelje na stvarnim događajima, Vilim i Crna Gora, čija radnja se odvija na Bilogori te time izravno potiče kod djece kontakt s prirodom i životinjama.

   

Predstavljen Podravski zbornik 42/2016

Đurđevac - Kultura

Predstavljanje Podravskog zbornika 17112016 021Danas je u Gradskoj knjižnici Đurđevac predstavljena knjiga Podravski zbornik 42/2016. Novo izdanje zbornika predstavili su glavni urednik Robert Čimin, izvršna urednica Helena Kušenić i urednik Nikola Cik, te autori Ivana Senjan, Vladimir Miholek i Dorotea Jendrić. Ovaj broj zbornika donosi čak dvanaest tekstova o Đurđevcu te vam preporučamo da ga kupite. U glazbenom dijelu nastupili su Ivana Senjan i Bernard Dugan, te Djevojački zbor Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, a video njihovog nastupa je u prilogu.

 

Otvorena izložba Duša đurđevačke tradicije

Đurđevac - Kultura

Duša djurdjevacke tradicije 2016

U galerijskim prostorima Muzeja Grada Đurđevca, otvorena je izložba naziva Duša đurđevečke tradicije. Na ovoj su izložbi predstavljene fotografije narodnih nošnji koje su dio fundusa KUD-a Petar Preradović iz Đurđevca. Osim fotografija, izloženo je i tradicijsko tekstilno rukotvorstvo – ručnici, stolnjaci, tabletići, torbe i sl. Uz gospođu Katicu Blažok, inicijatorica izložbe je Mateja Sinković, autorica fotografija je Viktorija Gašparić, dok je stručna suradnica gospođa Benko Markovica.

   

Održano 10. prizivanje Frana

Đurđevac - Kultura

Prizivamo Frana 2016U srijedu 26. listopada 2016., na 102. godišnjicu smrti hrvatskog pjesnika Frana Galovića, održano je deseto, jubilarno natjecanje u recitiranju Galovićevih kajkavskih pjesama "Prizivamo Frana", u prostoru Gradske knjižnice Đurđevac. Ova tradicionalna manifestacija đurđevačke gimnazije i đurđevačkog ogranka Matice hrvatske ponovno je okupila recitatore iz svih triju đurđevačkih škola i njihove mentore. Nastupilo je 17 recitatora i to:

 

Likovna kolonija Peski-Art 2016.

Đurđevac - Kultura

Likovna kolonija Peski 2016I ove godine, po četvrti puta, Udruga Peski-Art Đurđevac organizirala je likovnu radionicu kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, Dan neovisnosti i posebno Dan izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu 16.11., kada će biti održana izložba nastalih radova i prigodna svečanost pod nazivom "Podravina svojemu Generalu". Likovna radionica organizirana je u čast generala Mladena Markača koji je rođen u Đurđevcu upravo na Peskima.

   

Čitamo sto na sat

Đurđevac - Kultura

Čitamo sto na sat 2016.Gradska knjižnica Đurđevac, u utorak, 18. listopada 2016. održala je akciju čitanja u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2016. pod nazivom Čitam sto na sat. Jesensku priču, Mano i Dado, Udruzi Mali Princ iz Đurđevca i Odjelu za djecu s teškoćama u razvoju iz Đurđevca čitala je Sanja Flajs Vidaković, prof., dok je o Mjesecu hrvatske knjige, manifestaciji promicanja knjige i čitanja, ispričala Martina Makar. Nakon čitanja, uz veselo druženje, razgovaralo se o jeseni i zabavljalo uz zagonetke.

 

Podizanjem totemskog stupa zaokružene obljetnice Božice Jelušić

Đurđevac - Kultura

Totemski stup Barnagor 16102016 Obilježavanje 65. obljetnice života i 45. obljetnice književnoga djelovanja Božice Jelušić započelo je 14. listopada 2016. u Gradskoj knjižnici Đurđevac, gdje je kroz kolokvij o književnom stvaralaštvu predstavljeno obljetničko PETOKNJIŽJE izabranih djela književnice. Životna i književna obljetnica Božice Jelušić 65 / 45, obilježena je i 15. listopada u Koprivnici, a završena u nedjelju, 16. studenoga, podizanjem totemskog stupa, autora Dražena Kuharovića, u Dvoru Barnagor u Čepelovcu, čime je i završena ova velika obljetnička proslava.

   

Stranica 3 od 17

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 388 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..