Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Predstavljena knjiga Marijane Kralj "Zrnce života"

Đurđevac - Kultura

Marijana Kralj - Zrnce života 20052016

U petak, 20. svibnja, u prepunoj Gradskoj knjižnici Đurđevac predstavljena je zbirka kratkih priča Marijane Kralj pod nazivom Zrnce života. Predstavljanje knjige uveličali su glazbeni gosti: Robert Ščuka, Miroslav Fuček, Vanja Hecer, Lidija Levačić Mesarov, Ena Sulimanec, Sanja Sučić i Nikolina Ščuka te poseban gost fra Petar Cvekan, dok su interpretatori kratkih priča bili učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac.

 

Knjiga Nikole Cika predstavljena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Đurđevac - Kultura

Nikola Cik NSK Zagreb 2016 001Po treći puta zaredom u Zagrebu je i ovog proljeća održan Festival povijesti „Kliofest“ koji predstavlja godišnju manifestaciju povjesničara i njihovih knjiga. Bogat program „Kliofesta 2016.“ raspoređen je na nekoliko dana i to do 11. do 14. svibnja 2016. godine, a većina događaja održala se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

   

Susret podravskih književnika u Đurđevcu

Đurđevac - Kultura

6 Dani Ivana Viteza Trnskog Djurdjevac 2016 027U subotu 14. svibnja, u suradnji s Gradskom knjižnicom Đurđevac i Ogrankom Matice hrvatske u Đurđevcu, održao se Susret podravskih književnika povodom 6. Dana Ivana Viteza Trnskog. Tom prilikom je predstavljen i prvi broj časopisa „Artikulacije“, zbirka pjesama Matije Ivačića „Krhotine“ (pobjednik Trnskog 2015.) te knjiga Božice Jelušić „Ftičkesnokrič“.

 

Predstavljena slikovnica Pjesma za Kasuma

Đurđevac - Kultura

Pjesma za Kasuma 2016U petak 13. svibnja u Gradskoj knjižnici Đurđevac predstavljena je slikovnica Ane Đokić pod nazivom Pjesma za Kasuma. Za tu prigodu postavljena je izložba ilustracija Andreje Živko koje su korištene za likovno opremanje slikovnice. U popratnom programu sudjelovala su polaznici malih socijalizacijskih kreativnih skupina „Zvjezdice“, „Male zvjezdice“ i „Nebo“ koji su recitacijama i pjesmom o ljubavi i prijateljstvu obogatili ovo događanje.

   

Još jedno veliko priznanje Nikoli Ciku

Đurđevac - Kultura

Nikola CikHrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu dodjeljuju nagrade za doprinos historiografiji u nekoliko kategorija. Nagrade su nazvane prema imenima istaknutih hrvatskih povjesničara, od Ivana Lučića iz 17. stoljeća do nedavno preminule Mirjane Gross. Nikola Cik, učitelj povijesti u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu, dobio je nagradu "Ferdo Šišić" za diplomski rad „Ekohistorija Đurđevca i Virja u drugoj polovici 18. stoljeća“.

 

Odabrane pjesme za 14. Dječji festival Kukuriček 2016.

Đurđevac - Kultura

kukuricek 2011 35Ocjenjivački sud Dječjeg festivala „Kukuriček“ – 2016. od pristiglih radova odabrao je izvođače i skladbe koje će biti izvedene na ovogodišnjem festivalu u Đurđevcu. I ove godine pristigao je veliki broj prijava iz cijele Hrvatske odnosno iz 9 županija: Zagrebačke, Brodsko-posavske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Vukovarsko-srijemske, Međimurske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke, a odabrane su sljedeće pjesme koje će nastupiti 18. lipnja:

   

Old big band zagrijao đurđevačku publiku

Đurđevac - Kultura

 Hard to Thrill 22042016U povodu Dana grada Đurđevca, u petak 22. travnja na Trgu svetog Jurja, odžan je koncerte blues i pop/rock glazbe. Za zvukove bluesa pobrinula se grupa Hard to Thrill koja je svojom izvedbom dobro zabavila okupljenu publiku. Old big band pobrinuo se za odličnu rock atmosferu, a zvukovi starih i poznatih pjesama rasplesali su i raspjevali Đurđevčane i njihove goste.

 

Otvorena izložba Pere Topljaka - Petrine

Đurđevac - Kultura

Izložba Pero Topljak Petrina 22042016 U Pastoralnom centru crkve Svetog Jurja Mučenika, upetak 22. travnja 2016.,  otvorena je izložba slika i crteža povodom pedesete obljetnice slikarstva Pere Topljaka-Petrine gdje je izloženo oko dvadesetak slika i pet crteža. Pero Topljak-Petrina odlučio je darovati svoje sugrađane i crkvu svojim  radovima, a riječ je o tri vrijedna djela koja će u prostoru Župe sv. Jurja mučenika u Đurđevcu ostati kao trajni spomen na jedan događaj i svjedočiti o umjetničkom stvaralaštvu jednog od najboljih đurđevačkih i podravskih slikara.

   

Održan znanstveni skup „Iz povijesti grada Đurđevca“ povodom Dana grada

Đurđevac - Kultura

Pov Geo značajke Djurdjevca 21042016 010Skupina znanstvenika i istraživača koji rade na izradi monografije o Gradu Đurđevcu predstavila je rezultate svojih dosadašnjih istraživanja javnosti u Đurđevcu povodom Dana grada Đurđevca na znanstvenom skupu pod nazivom „Iz povijesti grada Đurđevca“ koji je održan u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu u četvrtak 21. travnja 2016. godine. Znanstveni skup organizirali su Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu, Gradska knjižnica Đurđevac, Družba Braća Hrvatskoga Zmaja i Izdavačka kuća Meridijani, a pod pokroviteljstvom Grada Đurđevca i kao dio programa obilježavanja Dana grada Đurđevca.

 

Koncert „Od Županije samo najbolje“ u Đurđevcu

Đurđevac - Kultura

Od zupanije najbolje 17042016 053Proslava 23. obljetnice postojanja i rada Koprivničko-križevačke županije završila je koncertom „Od Županije samo najbolje“ koji je održan u Domu kulture u Đurđevcu u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga. Na početku koncerta sve prisutne pozdravila je zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica, a pozdravima se priključila predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te istaknula kako je ovo divan način da kulturni amateri prezentiraju dio svog rada i da sa veseljem rade na promociji svog Društva, Grada i Koprivničko-križevačke županiju.

   

Stranica 5 od 17

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 385 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..