Petak, Rujan 22, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Najava znanstvenog skupa u Đurđevcu

Đurđevac - Kultura

Znanstveni skupSkupina znanstvenika i istraživača koji rade na izradi monografije o gradu Đurđevcu odlučila je rezultate svojih dosadašnjih istraživanja predstaviti široj javnosti u Đurđevcu povodom Dana grada Đurđevca. Stoga najavljujemo i pozivamo vas na znanstveni skup pod nazivom „Iz povijesti grada Đurđevca“ što će se održati u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu u četvrtak, 21. travnja 2016. godine s početkom u 17 sati.

 

Otvorenje izložbe fotografija Marijana Slunjskog „Fotografijom oko Ringa“

Đurđevac - Kultura

Izložba Marijan Slunjski 16042016U sklopu obilježavanja Dana župe i grada Đurđevca u subotu, 16. travnja 2016. godine otvorena je prigodna izložba fotografija pod naslovom „Fotografijom oko Ringa“. Ovo je prva izložba samozatajnog i vrijednog Đurđevčana gospodina Marijana Slunjskog koji se već nekoliko desetljeća bavi fotografiranjem prepoznatljivih simbola Podravine i rodnog Đurđevca. Marijan Slunjski rođen je u Đurđevcu 3. ožujka 1962. godine i fotografirati je započeo kao osnovnoškolac.

   

Predstavljanje zbirke poezije Vladimira Miholeka „Lumera vajs“

Đurđevac - Kultura

Vladimir Miholek Lumera vajs 2016 007Cijenjeni đurđevečki pisac i čuvar zavičajne baštine Vladimir Miholek objavio je svoju petu po redu zbirku poezije koja nosi naslov „Lumera vajs“. Svečano predstavljanje zbirke poezije održano je u zgradi INA-e „Stari kotar“ u Đurđevcu 15. travnja 2016. godine. Knjigu je izdala Udruga Stih iz Kalinovca u sunakladništvu s Ogrankom Matice hrvatske u Đurđevcu koji su organizirali predstavljanje.

 

Cjelovečernji program "Od Županije najbolje" u Đurđevcu

Đurđevac - Kultura

Od županije najbolje 2016Pozivamo Vas na koncert povodom Dana Koprivničko-križevačke županije „Od Županije samo najbolje“ koji će se održati u Domu kulture Đurđevac 17. travnja 2016. godine s početkom u 18,00 sati, a ulaz je za sve građane besplatan. Puhački orkestri, tamburaški sastavi, pjesme i plesovi Podravine, mažoretkinje, plesne točke, likovna izložba i još mnogo toga, a detalji su u Programu u nastavku.

   

Gradsko kazalište Đurđevac ima najbolju predstavu

Đurđevac - Kultura

Večera s caremDevet kazališnih skupina s ukupno deset predstava nastupilo je ovog vikenda na trinaestoj Županijskoj smotri kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga. I ove godine domaćini Smotre bili su Gradsko kazalište Đurđevac i Grad Đurđevac, a otvorila ju je predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić. Selektorica Smotre, hrvatska dramatičarka i kazališna kritičarka Gordana Ostović za najbolju predstavu odabrala je predstavu Gradskog kazališta Đurđevac „Večera s Carem“ koja će Koprivničko-križevačku županiju predstaviti na 56. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koja će se sredinom svibnja održati u Pazinu.

 

Otkrivena spomen ploča na obljetnicu rođenja Josipa Turkovića

Đurđevac - Kultura

Spomen ploča Turković 04042016Udruga „Peski-Art Đurđevac“, Mjesni odbor Peski-Đurđevac i Družba Braća Hrvatskoga Zmaja organizirali su svečanost obilježavanja 80. Obljetnice rođenja hrvatskog i đurđevačkog slikara JOSIPA TURKOVIĆA i to na dan njegova rođenja, 04. travnja 2016. U sklopu svečanosti otkrivena je i spomen ploča na nekadašnjoj Turkovićevoj obiteljskoj kući u ulici Matije Gupca 61 (sada u vlasništvu obitelji Zorice Vidaković) gdje je slikar proveo svoje najljepše godine života, djetinjstvo i mladost i gdje je započeo svoj slikarski put.

   

Otvorena izložba i 13. smotra kazališnih amatera

Đurđevac - Kultura

Izlozba Djurdjevac 02042016 019U subotu 02. travnja 2016. u prostoru Doma kulture u Đurđevcu otvorena je zanimljiva likovna izložba. Naime, u sklopu  13. smotre kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije koja se održala 02. i 03. travnja 2016. upravo u đurđevačkom Domu kulture otvorena je i izložba likovnih radova na temu kazališta. Za izlaganje bili su pozvani članovi Udruga učlanjenih u Zajednicu kulturno-umjetničkih udruga naše županije, a odazvali su se iz Kloštranske palete iz Kloštra Podravskog, Likovne sekcije KUD-a „Podravka“, „Podravka 72“,  Likovne sekcije „Likresa“ KUD-a „Ivan Vitez Trnski“ iz Novigrada Podravskog te po prvi puta Likovna sekcija KUD-a „Delovi“ iz Delova.

 

Predstavljena knjiga Nikole Cika

Đurđevac - Kultura

Nikola Cik predstavljanje knjige 01042016 010U potpuno ispunjenoj dvorani Gradske knjižnice u Đurđevcu je u petak 1. travnja 2016. godine održano predstavljanje knjige povjesničara Nikole CikaEkohistorija Đurđevca i Virja u drugoj polovini 18. stoljeća“. Organizatori predstavljanja su uz Gradsku knjižnicu bili Ogranak Matice hrvatske u Đurđevcu, Izdavačka kuća Meridijani i Družba Braća Hrvatskoga Zmaja. Knjigu je objavila Izdavačka kuća Meridijani uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačke županije.

   

U Muzeju Grada Đurđevca otvorena izložba Grupe Contra i predstavljena monografija

Đurđevac - Kultura

Izlozba Contra Djurdjevac 2016 004U Muzeju Grada Đurđevca otvorena je izložba Grupe Contra te predstavljena monografije slikara Željka Mucka. Grupa Contra sastavljena je od slikara Vladimira Blažanovića, Tihomira Lončara, Vladimira Meglića, Željka Mucka, Gorana Petrača, Velimira Račkog i Davora Radića, kipara Petra Ujevića i glazbenika i scenografa Žorža Draušnika. Grupa je osnovana je 1998. godine u Zagrebu.

 

Projekcija filma "Lijepo mi je s tobom, znaš"

Đurđevac - Kultura

Projekcija filma knjiznica 2016 001U suradnji s Udrugom Mali princ Đurđevac, Gradska knjižnica Đurđevac pridružila se obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom, 21. ožujka 2016. Povodom obilježavanja, održana je i druga projekcija dokumentarnog filma Lijepo mi je s tobom, znaš, autorice Eve Kraljević, dobitnice HT nagrade publike na 11. ZagrebDoxu. Osim zainteresiranih, projekciji su prisustvovali roditelji i korisnici Udruge, te Područna škola za djecu s teškoćama u razvoju iz Đurđevca.

   

Stranica 6 od 17

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 389 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..