Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Politika

Izabran predsjednik GO HDZ-a

Đurđevac - Politika

DSC 0025Nakon zadnjih lokalnih izbora i ostavke Vlade Repa na mjesto predsjednika GO HDZ-a Đurđevac, stranka je imenovala Hrvoja Paraga za povjerenika do Izborna skupštine. Ona je održana 28. rujna 2014. godine na kojoj je izabrano novo vodstvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Đurđevca. Za predsjednika Gradskog odbora kandidirala su se dva kandidata, a većinom glasova izabran dosadašnji povjerenik Hrvoje Parag.

 

Izvještajno-tematska sjednica HNS-a

Đurđevac - Politika

Izvještajna konferencijaPrema statutarnoj obvezi, sve podružnice HNS su dužne održati najmanje jednu Izvještajno – tematsku sjednicu, a nakon izbora u roku najdulje od 6 mj. održati Izbornu skupštinu. Tako je prošli mjesec održana, u Domu Mladena Markača – Peski IZVJEŠTAJNO-TEMATSKA SJEDNICA SKUPŠTINE PODRUŽNICE HNS – liberalni demokrati GRADA ĐURĐEVCA.

 

Izborna skupština Mladeži HDZ-a

Đurđevac - Politika

Mladez HDZU dvorani hotela Picok, u gradu Đurđevcu, dana 22. kolovoza 2014., s početkom u 19.00 sati, održana je izborna skupština Mladeži HDZ-a Koprivničko - križevačke županije. Na izbornoj skupštini biran je županijski predsjednik Mladeži, članovi Županijskog odbora, članovi Nadzornog odbora te izaslanici za Sabor Mladeži HDZ-a koji će se održati u Zagrebu. Na održanoj skupštini Mladež je pozdravio županijski predsjednik HDZ-a Darko Sobota koji je zaželio daljnji uspješan rad.

   

Osnovana Ženska inicijativa HNS-a

Đurđevac - Politika

HNS zene 04062014 1U prostoru HNS-liberalnidemokrati, dana 4. lipnja 2014. godine, održana je Osnivačka izborna skupština Ženske inicijative HNS-a Podružnice grada Đurđevca. Na Izbornoj skupštini sudjelovale su i Predsjednica županijske Ženske inicijative Brigita Benjak, njezina zamjenica Nada Štefanec i Vesna Moškon članica predsjedništva Županijske organizacije HNS. Ivan Hodić, predsjednik podružnice HNS za Grad Đurđevac, uputio pozdrav svim članicama HNS-a, a posebno cijenjenim gošćama, koje su došle ne samo da nam uveličaju skup, nego daju konkretne prijedloge korisnih aktivnosti.

 

Milica Fuček se povlači iz javne politike

Đurđevac - Politika

SDP kandidatura 27022014 005Gradska organizacija SDP-a Đurđevac uskoro će imati izvanrednu izbornu konvenciju na kojoj će se birati kompletno novo rukovodstvo, odlučeno je na sjednici Gradskog odbora SDP-a. Tragom ove informacije, saznali smo da se Milica Fuček, dosadašnja predsjednica, neće kandidirati niti za jedno mjesto u Gradskom odboru, odnosno, da se potpuno povlači iz javnog političkog života.

   

Proljetno pospremanje po strankama

Đurđevac - Politika

ABH HSLS 26022014 0003Nakon izbora u Đurđevcu dogodio se "potres" u mnogim strankama. Goran Vincek, predsjednik gradskih umirovljenika, ponudio je ostavku na svoje mjesto, ali ona nije prihvaćena. Željko Fuček, dosadašnji predsjednik GO HSLS-a Đurđevac, večeras je na odražanoj sjednici Gradskog odbora HSLS-a Đurđevac, dao ostavku na tu funkciju, koja je i prihvaćena, a samim time je došlo do rasformiranja Gradskog odbora HSLS-a Đurđevac. Za sada nemamo informaciju da li će i Dražen Šemovčan (ABH je bio u koaliciji sa HSLS-om) ponuditi kakvu ostavku na svoje funkcije u ABH.

 

I umirovljenici ostaju bez predsjednika?

Đurđevac - Politika

HNS HSS HSU 26022014 0017U četvrtak zasjeda Gradski i Nadzorni odbor HSU Đurđevac kada će Goran Vincek, predsjednik Gradskog odbora Hrvatske stranke umirovljenika Đurđevac, predati mandat na raspolaganje Gradskom i Nadzornom odboru Hrvatske stranke umirovljenika Đurđevac. On je vjerojatno još jedna "žrtva" loših izbornih rezultata. Podsjetimo, koalicija HNS-HSS-HSU je dobila 248 glasa, što iznosi 7,01% i dovoljno je za jedan mandat u Gradskom vijeću koji će odraditi Katarina Kovač sa liste HNS-a.

   

Prva "žrtva" loših izbornih rezultata

Đurđevac - Politika

HDZ kandidatura 27022014 005Samo dan nakon objave rezultata prijevremenih izbora u Đurđevcu, pada i prva "žrtva" lošeg izbornog rezultata. Danas na večer, na sjednici Gradskog odbora HDZ-a, dosadašnji predsjednik Vlado Rep dat će ostavku na tu funkciju. Tim potezom doći će do rasformiravanja Gradskog odbora, a do novih unutarstranačkih izbora stranku će voditi povjerenik kojeg će odrediti Županijski odbor. Da podsjetimo, jučer je na izborima Vlado Rep dobio 16,52% glasova, dok je HDZ-ova lista za Gradsko vijeće dobila 16,06% i tri vjećnika, što je za dva manje od prošlog saziva kada su imali pet.

 

Prava istina o „volonterstvu“

Đurđevac - Politika

Plakat LackovicU zadnje vrijeme se po portalima i Facebooku provlači pitanje volonterstva bivšeg gradonačelnika Željka Lackovića. Ima tu svakakvih komentara, ali niti jedan nije iznio pravu istinu o tome, a sve je počelo sa prošlogodišnjom predizbornom kampanjom. Tada je Lacković u svojem letku i javnim nastupima isticao: „Dužnost gradonačelnika obnašat ću volonterski i bez naknade prema dobivenom odobrenju Hrvatske odvjetičke komore“. Problematičnost ove izjave je u tome da ne postoji nikakvo odobrenje Odvjetničke komore, niti joj je u tom smislu tom tijelu bio poslan upit.

   

Lacković kriv za prijevremene izbore?

Đurđevac - Politika

Brankica KolomazDanas smo doživjeli jedno malo iznenađenje koje nam je priredio Podravski radio sa svojom emisijom Tema tjedna u kojoj je gostovala, sada već bivša zamjenica gradonačelnika, Brankica Kolomaz. Odmah na početku bilo je pitanje oko proračuna grada Đurđevca za 2014. koji je predlagao, sada već bivši gradonačelnik, Željko Lacković. Njezin odgovor je pobio sva moguća uvjeravanja od strane Lackovića i njegovih pristaša da su za to krivi vijećnici SDP-a i HDZ-a. Decidirano je odgovorila da je takav proračun namjerno predložen kako bi došlo do novih izbora. Ova izjava će sigurno u javnosti izazvati mnoge polemike oko moralnosti takovih postupaka.

 

HSS - novi razvojni ciklus za Đurđevac

Đurđevac - Politika

HSS Djurdjevac 16022014 01U organizaciji Gradske organizacije HSS-a Đurđevac u nedjelju 16. veljače je u Društvenom domu „Mladen Markač" na Peskima održan skup kojem su kao gosti prisustvovali članovi vodstva stranke predvođeni predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom. Prisutan je bio i predsjednik Županijske organizacije i župan Darko Koren, kao i potpredsjednik organizacije za đurđevačko područje Branko Mesarov.

   

Stranica 3 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 378 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..