Nedjelja, Rujan 24, 2017

H18

Poruka
 • EU e-Privacy Directive

  Djurdjevac.eu koristi kolacice za pruzanje boljeg korisnickog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglasavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vasem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice djurdjevac.eu slazete se sa koristenjem kolacica. Za nastavak pregleda i koristenja web stranice kliknite na "Slazem se".

  View e-Privacy Directive Documents

Politika

Laburisti dobili novo vodstvo

Đurđevac - Politika

Laburisti Djurdjevac 15022014Nakon prošlogodišnjeg "raspada" Hrvatskih laburista - stranka rada, ogranak Đurđevac, kada su dobili i povjerenika koji je konsolidirao redove Ogranka ove stranke, u petak, 15.02.2014., održali su izvanrednu Izbornu skupštinu na kojoj su izabrali i novo vodstvo Ogranka. Tako je, nakon prošlogodišnje ostavke Luke Kokotića, novi predsjednik Bruno Zvonar, tajnik Milorad Potkonjak, a ćlanovi Izvršnog odbora Ogranka su Davorin Matić, Mladen Presečan i Saša Topolovčan .

 

Gradonačelnik koji je sam sebe smijenio

Đurđevac - Politika

HDZ kandidatura Vlado Rep 24012013 001Poštovani sugrađani dužni smo vam skrenuti pozornost na niz neistinitih tvrdnji objavljenih u nekim medijima, a koji ne žele objaviti činjenice čiju istinitost potvrđuju Odluke vijećnika Gradskog vijeća Grada Đurđevca i mogu se pročitati na stranicama Grada pod izvješćima sa sjednica Gradskog vijeća. Gospodin Lacković u ulozi "žrtve" stranačkih političkih igara iznio je niz neistinitih tvrdnji. Nije točno da je on smanjio naknadu vijećnicima na 100 kuna, nego su naknadu smanjili sami vijećnici Gradskog vijeća. Vijećnici HDZ-a su predložili da se radi za nula kuna, a to predsjednica Gradskog vijeća gđa. Benko nije htjela uopće dati na glasanje. Postoji tonski zapis sjednice.

 

Martin Kranjec na čelu gradskog HSS-a

Đurđevac - Politika

Martin KranjecNa Izbornoj skupštini Gradske organizacije HSS-a Đurđevca za novog predsjednika izabran je Martin Kranjec, dok su potpredsjednici Miroslav Mihaljević i Stjepan Kranjčev, a novi članovi Gradskog odbora đurđevačkog HSS-a su Tomislav Pajtak i Dario Nikolić. Predsjednik Martin Kranjec,  koji je i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza, najavio je da će đurđevački HSS sudjelovati na predstojećim izvanrednim izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Đurđevca.

   

Žrtva politike?

Đurđevac - Politika

Zeljko Lackovic 24042013Žrtva politike? Vlada smijenila i gradonačelnika koji uvodi red. Vlada je smijenila sedam gradonačelnika, općinskih načelnika i vijećnika jer nisu donijeli proračun za 2014. Među njima je i Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca. Radi se o gradovima Kutjevu, Đurđevcu i Glini te općinama Čavle, Sunja, Zadvarje i Tuhelj. Smjene omogućava Zakon o lokalnoj samoupravi koji je izmijenio ministar uprave Arsen Bauk, piše Željko Rukavina za 24sata.hr.

 

HNS lobira za povratak gruntovnice i suda

Đurđevac - Politika

Ivan HodicHrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, Podružnica Đurđevac, podržava napore gradonačelnika Željka Lackovića (iako zakašnjele i u funkciji predizborne kampanje), koji su vidljivi u javno objavljenom pismu upućenom Ministru Pravosuđa Orsatu Miljeniću, u kojem je iznijet prijedlog za osnivanje Podružnice Općinskog i Prekršajnog suda u Varaždinu na području grada Đurđevca.

   

Priopćenje za javnost HNS-a

Đurđevac - Politika

Ivan HodicPoštovane Đurđevčanke i Đurđevčani, svjedoci smo polemiziranju u medijima sudionika u obnašanju javnih funkcija grada Đurđevca, o tome tko je kriv za nove izbore, te kako sve to puno košta. Kada je riječ o cijeni demokratskih procedura, smatram da nema jeftinijeg rješenja. Koliki je stvarni iznos molio bih da ga službe Grada objave (ono što plaćaju porezni obveznici). Mnogo je skuplje plaćati nepoštivanje važećih propisa, promašaje, nerad ili štetne odluke.

 

Lacković bi htio nepripadne ovlasti, ali..

Đurđevac - Politika

dsko vijece 20062013 035Predizborna nervoza je započela, a s njome i davanje pomalo čudnih izjava za novine, pa tako, još par dan aktualni gradonačelnik, Željko Lacković, već unaprijed najavljuje svoje poteze koji nemaju dodirnu točku sa još uvijek važećim zakonskim i drugim propisima. Vidljivo je to iz izjave koju je dao za današnji broj Večernjeg lista, a ista je objavljena i u internetskom izdanju istog, u kojoj sebi daje nepripadne ovlasti glede formiranja budućeg Gradskog vijeća, ukoliko smo točno shvatili njegovu izjavu:

   

Ipak izvanredni izbori u Đurđevcu

Đurđevac - Politika

Crkva Sv. Jurja DjurdjevacĐurđevčani će iduće godine izaći na prijevremene lokalne izbore, sada je to konačna stvar. Gradski proračun za iduću godinu nije usvojen, niti je sazvana sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se o njemu odlučivalo. Gradonačelnik Željko Lacković nije želio ponovno pred vijećnike izlaziti s prijedlogom proračuna, bez čvrstog dogovora s nekom od političkih opcija o potpori za ove, ali i buduće poteze. S desnom Lacković u međuvremenu ni nije razgovarao, no ni s lijevom nije postigao dogovor.

 

Priopćenje za javnost GO SDP-a

Đurđevac - Politika

SDP Sporazum 28022013 05Pozivamo predsjednicu Gradskog vijeća, gospođu Kristinu Benko Markovica, da sazove sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o prijedlogu proračuna za 2014 godinu. Njena dužnost i odgovornost je da omogući Gradskom vijeću da ponovno razmotri proračun za 2014.g. i to još tijekom 2013. godine. Podsjećamo da su SDP i HSU prije tri tjedna predloženi proračun poslali na doradu, radi slijedećeg: Na istoj sjednici prije izglasavanja proračuna, na inicijativu koalicije SDP-HNS-HSU, nije prihvaćen prijedlog gradonačelnika da se poveća komunalna naknada za II. i III. zonu.

   

Priopćenje za javnost GO HDZ-a

Đurđevac - Politika

HDZ kandidatura Vlado Rep 24012013 001Poštovani, s obzirom da se u nekim tiskovnim medijima priprema građanstvo Grada Đurđevca za izbore ( kao što se je pripremalo i za prodaju odmarališta Prvić Luke), a i određuju „ krivci“ za eventualne izbore, želimo vam skrenuti pozornost na nekoliko činjenica. Gradonačelnikov prijedlog Proračuna nije dobio potrebnu podršku od vijećnika Gradskog vijeća, ali nije dobio podršku niti od većine Odbora Gradskog vijeća. Svaki odbor broji 5 članova, naravno nisu svi bili protiv a nisu svi ni nazočili sjednicama, ali ipak je proračun analizirao širok krug ljudi.

 

Izborna konvencija SDP-a Đurđevac

Đurđevac - Politika

sdp djurdjevacDana 14.11.2013. godine u Društvenom domu Mladena Markača na Peskima u Đurđevcu, održana je izborna konvencija Gradske organizacije Đurđevac. Gosti su bili predsjednik ŽO KKŽ Milivoj Androlić, Stjepan Henezi iz Koprivnice, Ivan Ledinski i Martin Vujić iz Križevaca. Na konvenciji je za podpredsjednika izabran Branko Cestar, za članove predsjedništva Frane Franičević, Nikola Kopričanec i Vjekoslav Flamaceta. Za članove Gradskog odbora izabrani su Marija Đurišević, Marko Fucak, Maja Jadan, Lovorka Kučinić, Saša Mlakar, Vladimir Mlakar, Damir Muić, Denis Nemeš, Marijan Panić, Tihana Popec i Damir Prilika.

   

Stranica 4 od 6

Povijesno-kulturni sadržaj

Podravske širine

Župa svetog Jurja mučenika u Đurđevcu

 • Svete mise od 09.07.2017. - 16.07.2017. Nedjelja, 09. 07. 2017. – 14. NEDJELJA KROZ GODINU           10:00 – ŽUPNA; Marija i Đuro, Marija i Ivan Janči           10:00 – KRŠTENJE...
 • Glasnik župe svetog Jurja br. 201/17 Br. 201/17*09.07.2017.*14. NEDJELJA KROZ GODINU     „U ono vrijeme reče Isus: Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da,...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15

Oglašavanje na portalu

Oglasavanje2013

Na stranicama je

Trenutno aktivnih Gostiju: 407 
 
Copyright © 2017 Đurđevac - Rooster.City. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..